reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

reklama
o proszę jakie fajne wózeczki :-)

a nasz wygląda tak:
2002151_pict0037.jpg

2002153_pict0038.jpg

Dziewczyny, kiedy właściwie można dziecko przesadzić do spacerówki? Kiedy już samo siada? Chodzi mi o to co zalecają fizjoterapeuci.

Drugie pytanko: czy wiecie może od kiedy można stosować usztywniane nosidełko?

I trzecie: jakie macie spacerówki? :happy: My co prawda mamy spacerówkę do naszej wielkiej krowy (Roana) ale ona waży ze 20 kilo, więc zostawiamy ją na jazdy po trudnym terenie, natomiast do codziennych spacerków chciałabym kupić jakąś fajną lekką parasolkę. Tylko kompletnie nie wiem jaką... :dry:

Joasiek z tego co dobrze pamietam to zalecane jest wkladac dziecko do spacerowki jak umie samodzielnie siedziec

Ja mam wózek dwufunkcyjny, więc zdejmę gondolę i założę spacerówkę w moim Xlanderze.:-)
Musisz się Joasia porozglądać- jest bardzo duży wybór spacerówek. Z tego co widze w parku to mnóstwo jeździ wózków firmy Baby dreams(lub inaczej baby Design)- cenowo są atrakcyjne. Duży wybór ma też Chicco. Zalezy ile chcesz przeznaczyć na to pieniążków.A, i podobno Graco tez są niezłe.

Joasiek, ja będę musiała przełożyć Oliwkę do spacerówki lada chwila, ale mam na szczęście spcerówkę rozkładaną zupełnie na płasko. Moja tez jest ciężka, jednak bardzo zwrotna, nie mysle o zadnej innej, i tak gdzies dalej jeżdżę samochodem. Do parasolki nie odważyłabym się wkładać dziecka, które jeszcze dobrze nie siedzi.

Moja spacerówka też rozkłada się całkiem na płasko, ale wydaje mi się że jest tak wielka, że dziecko by mi z niej wypadło :dry: Na razie zresztą będziemy korzystać z gondolki bo mała ma tam jeszcze w niej mnóstwo miejsca, ale powoli zastanawiam się już nad lżejszą spacerówką :happy:
Czy to oznacza, że spacerówki-parasolki nie rozkładają się na płasko?
I czy któraś z mamuś lutowych posiada typową parasolkę? :happy:

Joasiek, moze pojęcie parasolki zmienio sie prze 15 lat, kiedys to były wózki siedzące.
Póki mozesz wozic w głebokim Milenkę to woź, ja tez bym woziła, gdybym mogła. Ale ze spacerówki to by Ci chyba nie wypadla, na pewno ma szelki :-D

reklama
Joasiek ja mam parasolke rozkladana i wozilam syna od 5 miesiaca jako tako w niej wygladal ale lepiej wchodzi do samochodu niz inny w razie wyprawy do polski i rozklada sie prawie na plasko minimalnie glowka wyzej jest tak jak na podusi:tak:

Do góry