reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

Roan Marita to bardzo popularny wozeczek wiec bedzie na pewno w kazdym wiekszym sklepie dla dzieciakow. Duzy wybor kolorystyki maja z tego co pamietam...

zajrzalam na stronke z tymi emmaliungami i rzeczywiscie prawie identyczny jak roan. pewnie roznia sie jakoscia materialu i mechanizmem skladania. ja obejrzalam i porownalam tysiace wozkow i niestety w markowych doplaca sie za detale ktore znacznie wplywaja na uzytkowanie:nerd:

reklama
Madzix, niby 6 tygodni to dużo, ale... Po pierwsze porody 2-3 tygodnie przed terminem nie należą do rzadkości, a po drugie ja nie będę miała ochoty latać po sklepach i oglądać wózków pod koniec 9 miesiąca, jak jeszcze trochę przytyję, a może jeszcze będzie ślisko:-p Ale szczerze ci gratuluję stoickiego podejścia do problemu i silnych nerwów:laugh2: :laugh2: :laugh2:

A my może wreszcie jutro kupimy pojazd :tak: . Już było kilka podejść, ale zawsze coś nam wypadało i na zakupy nie było czasu:-p

A ja wciąż nie mam bladego pojęcia na jaki wózek się zdecyduję :baffled: :-( Dopiero przymierzam się do tego żeby przeczytać dokładnie ten cały wątek i zacząć się rozglądać po necie, grupach dyskusyjnych, forach, porównywac itd... ale już się tego boję hehe :-p Wybranie fotelika samochodowego zabrało mi CAŁY DZIEŃ, to na wózek zejdzie pewnie z tydzień intensywnych poszukiwań :-p :cool2: A potem jeszcze pójść i na żywo obejrzeć... ale to dopiero po 21 stycznia, czyli nie wcześniej niż w 37tc :dry:

A ja wciąż nie mam bladego pojęcia na jaki wózek się zdecyduję :baffled: :-( Dopiero przymierzam się do tego żeby przeczytać dokładnie ten cały wątek i zacząć się rozglądać po necie, grupach dyskusyjnych, forach, porównywac itd... :dry:

Mi najwięcej dało oglądanie na żywo. Niby zrobiłam wcześniej wywiad, na co zwracać uwagę, ale dopiero jak poszłam do pierwszego sklepu i pani mi przez 20 minut opowiadała o wózku i pokazywała, potem w drugim sklepie inny sprzedawca mówił o innym modelu i zwracał uwagę na coś innego, to dopiero zaczęłam zadawać sensowne pytania i patrzeć na różne rzeczy. I pytanie, które dla mnie jest istotne: a jaki by pani stanowczo odradzała i dlaczego? Tak też się można dowiedzieć, na co patrzeć przy wyborze

w 100% zgadzam sie z ol!! ja wybieralam wozek bardzo dlugo i bardzo wiele informacji wyszukalam w sieci (jak ktos sledzil ten watek to pamieta jak sie produkowalam:-D). i w koncu z wypisanymi na kartce typami pojechalismy ogladac na zywo i od razu sie zdecydowalismy i to na wozek o ktorym wczesniej bym nawet nie pomyslala (z gory skreslalam trojkolowce). takze dobry sprzedawca, i to jak wozek pasuje do ciebie, czyli jak sie prowadzi, jak sie przenosi gondole, jka sie sklada to sprawy najwazniejsze.:nerd:

O rany dziewczyny! Jak tak czytam , ze juz pokupowałyście wózki, pozamawiałyście łożeczka to czuje sie troche jak z innego swiata-mam w końcu jeszcze 6 tygodni! Ja jestem prawie zdecydowana ale z kupnem wstrzymam sie do rozwiązania;-)Emmaljunga, ze względu na cene zdecyduje sie na najtańszą wersję -smart, ok. 1700 zł.Trafiłam w necie na podobny-chyba polską podróbę Emmaljungi-Roan marita ale nigdzie w realu go nie widziałam.Może znacie jakiś sklep w W-wie gdzie jest?

niestety nigdy nie widzialam ani Emmaljungi ani Roana na zywo, ale z tego co wyczytalam to Emmaljunga jest super i bardzo polecana; znalazlam tylko jeden post z negatywna opinia o niej ale facet sie wypowiadal.....
co do Roana to on bardziej w wersji glebokiej przypomina wloska Inglesine,a w spacerowej tez wloski Peg Perego tylko wersje sprzed co najmniej 10 lat... gdzies juz widzialam wozek,ktory bardzo przypomina Emmaljunge,ale nie pamietam jego nazwy...
a ktory model wybralas?

Echhhh.. z pewnością macie rację. Wózek to jednak nie to samo co łóżeczko czy nawet fotelik które można bez macania kupić :baffled: Czyli u mnie jeszcze przez 3 tygodnie wielka niewiadoma co do wyboru :-(
ol dobra metoda :tak: zastosuję ją jak już w końcu będę mogła przejechać się po sklepikach i na własne gałki obejrzeć te wszystkie cuda o których tu mówicie jakimś niezrozumiałym dla mnie grypsem, bo ja nie rozróżniam na razie ani jednego modelu, ni firmy :-p

Bardzo lubie wózki na duzych pompowanych kołach-są wprawdzie cięższe od pozostałych ale tez bardziej stabilne.Na emmaljungi zdązyłam sie już napatrzeć i cały czas mnie zachwycaja ,maja pompowane koła i bardzo miękkie zawieszenie, przestronne gondole, stonowana kolorystykę.EWA KRYSTYNA! Myslę o modelu smart duo combi-teraz na wyprzedażach kolekcji 2006 mozna taki kupić z torba i spiworkiem juz za 1690.Inne -bardziej bajeranckie modele to nawet 3000zł -a to juz poza moim zasięgiem.W W-wie Roan Marita(który bardzo chciałabym zobaczyć jak ktoś zna sklep w W-ie lub okolicach poproszę o namiar) nie jest chyba popularny bo nie znalazlam go do tej pory w zadnym sklepie. Z polskich wózków sensowna wydaje sie byc Bartatina-tylko trochę mała gondolka, oraz deltim Focus-jednak denerwuja mnie skrętne przednie koła i dlatego na ten model sie nie zdecyduje.

a my z mężem właśnie przed chwila zamówiliśmy wózeczek:-D :-D :-D . niech sie dzieje co chce wybraliśmy bartatine clasic + fotelik grillo. paczka ma przyjść12 stycznia i już nie moge sie doczekać:tak: :laugh2: :happy:

reklama
sawa13, gratuluje zakupu :tak:

wiem jak sie cieszysz bo ja ciagle czuje euforie jak sobie na moja karete patrze i prowadze po mieszkaniu z misiem zamiast dzidzi w srodku :-D

Do góry