reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

No to ciesze sie ze nie ominie cie ta przyjemnosc. ja bm w zyciunie pozwolila komukolwiek kompletowac tych cudeniek malych bo bym z zazdrosci umarla!!:-D

a z tym, ze wszystko jest w sklepach to twoja babcia ma absolutna racje.:nerd:

reklama
To fakt,że wszystko jest w sklepach, ale babci raczej chodziło o to,ze w każdej chwili mozna kupić, a nie tak jak kiedyś na kartki, albo nie było:-D

Cały czas się zastanawiam, czy kupowac sztywną gondolę do wózka Jagura 4. Używanej nie mogę nigdzie wyhaczyc, a nowa kosztuje 600 zł. Jest duża - 84 cm x 40 cm. Z jednej strony szkoda mi kasy, a z drugiej - kusi, bo normalna sztywna gondola to jednak wygodna rzecz i dzieciaczek jest dobrze chroniony przed wiatrem i mrozem, a zarazem nie ma ciasno. Tylko pytanie jak długo będzie jeździł w takiej gondoli? Zmieści się spokojnie do pół roku, tylko pytanie czy latem nie będzie mu w niej za gorąco.

Po dzisiejszej wizycie u pani doktor to się muszę chyba jeszcze raz zastanowiśc nad wyborem wózka...mój upragniony x-lander ma taką średnią gondolkę i martwię sie czy synek za szybko nie wyrośnie, skoro już jest taki duży i wg gin takiego wielkoludka mamy oczekiwać...:tak: ojej!! I co teraz?? Znowu kompromis??:confused:

RATUNKU !!!:szok: Czytam wszystko o wózkach i nic nie wiem. Dziś ogladałam pierwszy wózek z Chicco TRIO ENJOY wielofunkcyjny cena przystępna jak dla mnie i waga ok.7kg tylko kola nie sa pompowane. Czy ktoś wie cos o tym wózku????:-( bo ja nie wiem na co zwrócić uwagę. Napewno wagę abym nie taszczyla zbyt wiele.A :-( co jeszcze???CZEKAM NA IWEŚCI OD ZAAWANSOWANYCH MAM.:happy:

Doświadczenia nie mam sama, bo jak moje dzieci były małe, to wybór w wózkach był praktycznie żaden, wszystko na jedną modłę. Natomiast radziłam się znajomych i waga wózka jest owszem ważna, zwłaszcza jeśli musisz taszczyc wózek po schodach na pietro, natomiast wg wiekszości najważniejsze są duuuże pompowane koła. Sama taki zamówiłam (koła o średnicy 30 cm), ale jeszcze nie dotarł do mnie. Dośc dużo opinii jest negatywnych na temat wózków wielofunkcyjnych, dużo osób, zauważyłam, że sprzedaje je, kiedy dziecko można wsadzic już do normalnej spacerówki. Więc chyba lepszą opcją jest stelaż oraz oddzielna gondola i spacerówka.

karola-04, ja bylam zdecydowana na zakup chicco tego o ktorym ty mowisz ale w gre wchodzil ten najnowszy model (chodzilo mi o to zeby spacerowka zdejmowala sie jak sie zalozy gondole, bo w tym enjoy sie z tego co pamietam nie zdejmuje). bo ten wozeczek jest zarabisty!! spelnia wszystkie funkcje o ktore mi chodzilo i spacerowka jest naprawde na medal i do wykorzystania do 3 roku zycia (parasolka!). i ma gondolke i wogole...

tylko ze ten wozek znalazl sie na tej "czarnej wozkowej liscie". ja wiem ze to pewnie lipa i wogole ale jak sie o tym dowiedziala to zaczelam szukac alternatywy i znalazlam. ale pewnie gdybym nie znalazla to kupilabym go napewno. jedyny minus to te kolka, ale tak prawde mowiac to dluzej bedziesz korzystac ze spacerowki niz z gondoli a wtedy te kolka sa ok. tym bardziej ze wozek jest amortyzowany. a u mnie na osiedlu mamuski jezdza gondolami i tez jakos nie widze zeby musialy sie specalnie meczyc z tym wozkiem. i u nas w lesie nawet po drozkach nimi jezdza i jest spoko. takze mysle ze bedziesz zadowolona, pozatym fotelik jest super:-)

:tak: ten nowszy też widziałam i w sumie nie pomyślałam o tym że tej części co jest spacerówką się nie ściaga hmhmmm. Pewnie to ważne bo jak przyjedzie czas na spacerówkę to może być poniszczona. ten nowszy model jest cięższy o 2kg. No wlasnie martwilam sie o kółka. A jak moze być równie fajna alternatywa??Już sama nie wiem. Ale ten chicco mi sie podboa zawlaszcza grana z kremem.

reklama
Do góry