reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

skad ja to znam:-D :laugh2: :-D

jakbys cofnela sie troche w watku to moglabys sie posmiac ze mnie jak wybieralam wozek. i na koniec doszlam ze jego wybor to i tak jeden wielki kompromis. bo w kazdym czegos brakuje:eek:

w tej kwestii u nas stanelo na x-landerze xt i jak do tej pory nic sie nie zmienilo.

reklama
Tycia, a ile wynosi cały koszt wózka x-lander z gondolą i fotelikiem i adapterami?sprawdzałaś może bo ja cos nie mogę znaleźć cen na te elementy na ich stronie.Będę Ci wdzięczna za info:) z pozdrowieniami:)

Dziewczyny, moje poszukiwania wózka właśnie się zakończyły. Wygrałam licytację mojego wymarzonego wózka na Allegro:
TRAXX SPACERÓWKA JAGUAR 4 LIME+FOLIA OSTATNIE SZT (145928496) - Aukcje internetowe Allegro
Teraz tylko muszę dokupic gondolkę, najlepiej używaną sztywną, bo nowa kosztuje prawie 600 zł, trochę szkoda mi tyle kasy na kilka miesięcy użytkowania. Jak nie znajdę sztywnej, to kupie pewnie gondolkę - nosidło. Jeszcze muszę przemyślec sprawę.

Kasiad wszystkie funkcje jakichbym oczekiwała w wózku są w tym modelu...jedyne co mnie w nim denerwuje to ta rączka...niestety takie rogi dyskwalifikują go zupełenie:no: ....a nie orientuje się czy da sie ją zdjać czy coś w tym rodzaju....:confused:

Prawie przekonana jestem do x-landera xa, choć jest jedna rzecz, która stawia go w delikatnym cieniu...wydaje mi sie,ze mam małą gondolkę...tzn.wąska.
Lil kate pisałaś,że ty prawie zdecydowana jesteś na x-landera xt, on ma tą samą gondolkę...nie przeszkadza Ci to znacząco??no i co z faktem,ze spacerówka jest tylko w jedna strone??

Mysia23, ja właśnie wybrałam Jaguara 4, choc wcześniej byłam zdecydowana na X-Landera. W Jaguarze rączka wydaje się rzeczywiście mocno fikuśna, ale radziłam się właścicieli wózka i ponoc super się wózek prowadzi i rączka jest bardzo wygodna.
Natomiast w X-Landerze nie odpowiada mi to, że oparcie nie opuszcza się zupełnie do pozycji leżącej, a przy gondolce 75 cm bo tyle liczy sobie, do spacerówki trzeba już przełożyc malucha 3-4 miesięcznego. Nie miałabym sumienia wozic takiego maluszka pod kątem, a do pozycji leżącej niestety nie opuścisz oparcia. Wiem, bo sprawdzałam w sklepie. Poza tym ten wózek zdyskwalifikował też brak możliwości zamontowania spacerówki przodem do rodzica i bardzo niewygodny system opuszczania oparcia (paskowy).

mysia23, kontaktowalam sie z mamami korzystajacymi z x-landera xt i jezeli chodzi o gondole to nasza dzidzia rodzi sie w takim czasie ze napewno nie bedzie musiala nam dlugo sluzyc, najwyzej do czerwca, lipca (druga zima w gondoli napewno nam nie grozi!!) wiec z pewnoscia nie bedzie za mala. no chyba ze jakiegos giganta planujesz urodzic :-D zreszta spacerowka rozklada sie pod takim katem (prawie na plasko)ze mozna smialo dziecko wczesniej w niej zainstalowac (ma pasy wiec na pewno maluch nie wypadnie).

a to ze spacerowka w jedna strone. no coz , to jeden z kompromisow. najlepiej zeby raczka byla przekladana a takiej nie ma zaden wozek ktory mi sie podoba. a wozki w ktorych mozna w dwie strony (opcjonalnie) montowac spacerowke to tez swego rodzaju polsrodek, bo jakos nie sadze zebys sie z tym szarpala w polowie spaceru, albo za kazdym razem jak zmienisz kierunek jazdy bo bedzie pod slonce lub wiatr:eek: tym bardziej ze musialabys najpier wyjac dziecko, potem wypiac siedzisko, wpiac w druga strone i wsadzic dziecko:dry: to chyba dosc skomplikowane i malo wykonalne. nie lepiej kupic parasolke? a w budce jest okienko zeby mozna bylo caly czas widziec dzidziolka, wiec jak dla mnie nie ma problemu.

ja za tydzien go kupuje, na pewno ma jakies minusy, ale jak juz wczesniej pisalam to dla mnie najmniejszy kompromis. ten wozek spelnia najwiecej oczekiwanych przeze mnie funkcji. a idealnego nie ma. wiec bedzie taki:-)

Oglądałam xlandery dość dokładnie i faktycznie z tym oparciem nie jest tak tragicznie...poza tym jak nasze maluszki bedą wieksze to grubaśne koce nie będą potrzebne...wiec wytrzyma do tego czasu w gondolce...:tak:
Troszke przeraża mnie cena po planowałm kupno wózka tak do 1000 zł, ale czego sie nie robi dla swojego wymarzonego pierwszego i tak oczekiwanego maleństwa:happy:
Lil kate z tym przekłądaniem spacerówki to faktycznie masz racje...jedynym rozwiązaniem jest przekładana rączka, a to już inny bajer i w wózkach z mojego przedziału cenowego sa, ale wózki są straszne i ciężkie...:szok:

Ja myślę, że to przekładanie spacerówki ma jedynie taki sens, że nie tyle chronisz dziecko przed słońcem czy wiatrem, ile raczej na początku, gdy dziecko jest jeszcze maleńkie, ustawiasz przodem do siebie, żeby i dzidzia widziała ciebie i ty ją, a jak podrośnie, to zmieniasz, żeby dziecko miało lepszy widok na świat. Szczególnie, gdy ktoś rezygnuje z gondoli koło 3-4 miesiąca i przesadza takiego maciupka do rozłożonej spacerówki. A wiem z doświadczenia w rodzinie, że to możę być przydatne

reklama
Do góry