reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jaki wózek dla lutowego dziecka?

Dziewczyny to jest prostsze rozwiązanie jak chcecie dłużej w gondoli wozić. Kupcie taki wózek by miał nie dość, że dużą gondolę to jeszcze z regulowanym oparciem. Mój wymarzony wózek Delti Cat taką ma i wiem, że takie rozwiązanie się sprawdza bo np. synek mojej koleżanki już umiał sam siedzieć a i tak mieścił się do takiej gondoli i było mu w niej dużo wygodniej :) Do tego mógł oglądać świat bo nie leżał na płasko tylko miał podniesione oparcie :)

reklama
aniołeczek dziecko do 10 miesiąca nie wytrzyma w gondoli! chociaż samo nie umie siedzieć to tam jest oparcie przecież, a chce widzieć świat. ja pilnowałam dzieciaki, mam też ich trochę w rodzinie i u znajomych i nikt absolutnie nikt nie trzymał tak długo dziecka w gondoli. tak ok 5 miesiąca dziecko przechodzi do spacerówki.

nie wyobrazam sobie nawet wozenia w gondoli z podniesionym oparciem bo co jak sie znudzi siedzeniem i bedzie chcialo spac ? gondole maja ok 75 cm dlugosci wiec takiemu 10 mies. zapewne bedzie juz ciasno ;-)
zreszta kazda zrobi jak uwaza :-)

ta mobilnoscia to bym sie nie sugerowala po tym jacy my bylismy tzn u nas sie to kompletnie nie sprawdzilo ;-) dziecko nasze bylo szybko mobilne a nie powinno bo ja i maz z siedzeniem/chodzeniem sie nie spieszylismy ;-)

łatwo się ocenia jak ma się już jakieś doświadczenie z np swoim dzieckiem lub dzieckiem w rodzinie. Ja nigdy nie trzymałam nawet małego dziecka na rękach:( Być może większość z moich wyobrażeń zostanie zweryfikowana przez praktykę i sama dojdę do wniosku że tak jest źle i było by lepiej inaczej:( Przykro mi że tak szybko mnie za każdym razem oceniacie... jestem tu po to żeby wymienić sie zdaniem z innymi, ale jest mi smutno. wiadomo ze nie oczekuję zawsze popierania mojego zdania bo to nie o to chodzi tylko że za każdym razem spotykam się z kryyką, a to już nie jest miłe, bo krytyka w wydaniu niektórych nie jest konstruktywna.

Powiedziałam co miałam do powiedzenia i ucinam od razu dyskusję, bo nie chcę kolejnej burzy na forum. Mam nadzieję, że chociaż część z was zrozumie o co mi cgodzi

No kurcze wiem o tym, ale w większości tych wózków z pompowanymi kołami występuje taka waga...
Najlepszy jest Tako Laret chyba gondola z 17kg, to jest dopiero hardcore:-)
Jeszcze na pewno przemyślę ten wózek, no mi na szczęście zostało jeszcze parę miesięcy więc może pojawią się jakieś opinie o tym wózku, bo jest to nowy model i jeszcze nic nie znalazłam...pewnie są w trakcie użytkowania:-)
Brałam również pod uwagę koła piankowe, duże bo mieszkam w mieście, takie jak w Mutsy, właściwie to chorowałam na ten wózek przez chwilę, dopóki go nie zobaczyłam, ale dla samych kół też go nie kupię a zwyczajnie inne mi się nie podobają:tak:
facet w sklepie nam mówił że jak się ma zamiar jeździć wózkiem po schodach to nie ma co myśleć o piankowych kołach:tak:
A może w takim razie jakieś propozycje lekkich wózeczków, które użytkujecie dziewczyny:-)
z własnego doświadczenia!!!
Mam na myśli spacerówkę na pierwszy rok ż, gdzie bobasek jeszcze będzie potrzebował poleżeć i pospać:-)
ja mam taki Bebé beni chociaż widzę że nie jest lekki a prawdę mówiąc jestm przekonana że w papierach jest wpisane 10gondola 12spacerówka ale już pewna nie jestem
aleks spacerówkę na pierwszy rok życia? to chyba nie jest dobre rozwiązanie... ja mam zamiar wozić dziecko w gondoli jak najdłużej- tzn do puki nie zacznie się samo podnosić:) Wydaje mi sie, że ok 10 mies to minimum...
Na przyszłą wiosnę mam puki co na oku: Aluminiowy lekki wózek spacerowy Look Nurse - sklep dla dzieci – 2o2.pl kolor aquatic lub eclypse. Widziałam go na żywo i jest bardzo fajny, lekki i lekko się prowadzi. Siedzisko rozkłada sie do pozycji leżącej
dziecko wytrzymuje max do 6 miesiąca w gondoli potem się wyrywa, chce siadać i się wścieka, zresztą nic dziwnego bo chce świat poznawać a nie niebo oglądać, zresztą w tym wieku dziecko do gondoli się nie zmieści chyba że masz taką na 90cm;-)

Dziewczyny, oczywiście nie miałam na myśli ani spacerówki od urodzenia, ani nigdy nie wpadłabym na pomysł żeby dziecko wozić w gondoli do roku czasu!!!

Każda dzidzia się rozwija inaczej, mam okazję troszkę z bobaskami popracować, więc wiem że nawet idealny wózek nie będzie spełniał oczekiwań rodzica, jeśli założy sobie że powozi dzidzie w gondoli do roku a tu trzeba się przesiąść po 4 miesiącach bo maleństwo rośnie jak na drożdżach :tak: lub po prostu gondolka jest malutka, a takie 74cm też są!!!

Myśląc o spacerówce do roku lub ponad mam na myśli wózek 2w1 czyli gondola + spacerówka, bo z doświadczenia innych mam wiem, że nie obejdzie się bez lekkiej spacerówki tudzież parasolki dla berbecia który już śmiga ale się męczy i trzeba małą taxóweczkę dla niego :tak:

Także reasumując ja w wyborze wózka, a mam zamiar kupić 2w1 nie kieruje się dużą gondolą tylko większą spacerówką, jaką posiada chociażby BabyDesign Lupo z zabudowaną budką na okres zimowy, mocno zasłoniętą po bokach, oczywiście regulowane oparcie, podnóżek, możliwość ustawienia siedziska w obie strony...
no ale wersji lekkiej z pompowanymi kołami jeszcze nie znalazłam :(

Na pewno takiej spacerówki nie posiada IMPLAST BOLDER, z tego co się zorientowałam w sklepie i na portalu już wcześniej ktoś pisał, dlatego takich rzeczy chciałabym uniknąć...

W którymś z modeli Graco, jest spacerówka kubełkowa, to też nie wchodzi w grę...
także o to mi chodziło :-)

KASIADZ jak się sprawuje ten 4runner, widziałam go na żywo i w pierwszej kolejności pan mi go pokazał, tylko odstraszył troche kolor bo stał ten neonowy zielony jak na jakieś disco :-) i miałam wrażenie że był kiepski dostęp do kosza???????

reklama
ASIULINKA ja jestem na ten wózek już chyba zdecydowana, mam prośbę jak już nim troszkę pojeździsz proszę podziel się opinią, będę bardzo wdzięczna :-)

Do góry