reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla lutowego dziecka?

Ja na żywo miałam okazję zobaczyć tylko ten śliwkowy i faktycznie różnił się od tego w katalogu, ale pani sprzedająca uprzedziła, że te kolory różnią się minimalnie :eek: mam nadzieje że znajdę sklep, w którym będą mieli ten kolor, albo chociaż próbkę materiału :tak:
Tak myślę sobie że ta waga nie jest na tyle odczuwalna, bo chwyt w takim zgrabniejszym wózku jest pewniejszy i lepiej się go po prostu niesie :-)
Tak czy tak na pewno się odezwę jak coś już wybadam :) ale mam takie wrażenie że chyba nawet ta waga mnie nie zniechęci :tak:
a jeszcze jedno, jak oglądałam ten wózek w sklepie to zainteresowała się też Pani w zaawansowanej ciąży i zwróciła uwagę również że jest dość wysoko ustawiona gondola, nie taka na wysokości kolan ( żart), ale niektóre są takie niskopodłogowe :-) i mąż tej Pani również był wysoki więc się ucieszył bo spokojnie regulowana rączka pasowała do jego wzrostu...

reklama
z wagą wówzkA to tak naprawdę musicie się zastanowić czy będziecie nim jeździły po schodach, jeśli tak to najważniejszym kryterium jak dla mnie jest waga bo zaraz dziecko będzie ważyło 10kg+16kgwózka i już jest 26:szok: i kobiecie jest ciężko po schodach wózek wciągnąć:tak:. Mój waży 12 (spacerówka) i też nie jest lekko;-)

No kurcze wiem o tym, ale w większości tych wózków z pompowanymi kołami występuje taka waga...
Najlepszy jest Tako Laret chyba gondola z 17kg, to jest dopiero hardcore:-)
Jeszcze na pewno przemyślę ten wózek, no mi na szczęście zostało jeszcze parę miesięcy więc może pojawią się jakieś opinie o tym wózku, bo jest to nowy model i jeszcze nic nie znalazłam...pewnie są w trakcie użytkowania:-)
Brałam również pod uwagę koła piankowe, duże bo mieszkam w mieście, takie jak w Mutsy, właściwie to chorowałam na ten wózek przez chwilę, dopóki go nie zobaczyłam, ale dla samych kół też go nie kupię a zwyczajnie inne mi się nie podobają:tak:

jak dla mnie to waga jednak bardzo istotna... moja spacerówka w tej chwili waży jakieś 7-8 kg i to jest właśnie dobre. jak chwyciłam ten ciężki wózek jaki mieliśmy na starcie to się załamałam...
kupując wózek do pierwszego dziecka waga mnie nie zniechęcała, teraz wiem, że to jednak ważne jest bo ten ciężar z każdym miesiącem staje się coraz bardziej odczuwalny.

A może w takim razie jakieś propozycje lekkich wózeczków, które użytkujecie dziewczyny:-)
z własnego doświadczenia!!!
Mam na myśli spacerówkę na pierwszy rok ż, gdzie bobasek jeszcze będzie potrzebował poleżeć i pospać:-)

aleks spacerówkę na pierwszy rok życia? to chyba nie jest dobre rozwiązanie... ja mam zamiar wozić dziecko w gondoli jak najdłużej- tzn do puki nie zacznie się samo podnosić:) Wydaje mi sie, że ok 10 mies to minimum...
Na przyszłą wiosnę mam puki co na oku: Aluminiowy lekki wózek spacerowy Look Nurse - sklep dla dzieci – 2o2.pl kolor aquatic lub eclypse. Widziałam go na żywo i jest bardzo fajny, lekki i lekko się prowadzi. Siedzisko rozkłada sie do pozycji leżącej

anioleczku mysle, ze juz wczesniej spacerówka się przyda niż w 10 miesiącu życia =] nie wyobrażam sobie malutkiej w gondoli jak będzie miała 10 miesiecy.. ja w tym miesiącu już chodziłam :) a dziecko jak zaczyna siedziec jest ciekawe swiata i nie sądze by w gondoli mu było fajnie :tak: oczywiście nikt na siłe dziecka spacerówką uszczęsliwiać nie będzie ale jesli bedzie samodzielnie siedziec stabilnie to mysle ze gondola jest zbedna

aleks spacerówkę na pierwszy rok życia? to chyba nie jest dobre rozwiązanie... ja mam zamiar wozić dziecko w gondoli jak najdłużej- tzn do puki nie zacznie się samo podnosić:) Wydaje mi sie, że ok 10 mies to minimum...
Na przyszłą wiosnę mam puki co na oku: Aluminiowy lekki wózek spacerowy Look Nurse - sklep dla dzieci – 2o2.pl kolor aquatic lub eclypse. Widziałam go na żywo i jest bardzo fajny, lekki i lekko się prowadzi. Siedzisko rozkłada sie do pozycji leżącej

moja corka w 5 mies. chwytala sie bokow gondoli a dalej ramy od wozka i ciagnela do gory zeby wstac na nogi ;-) wiec marnie widze ze do 10 mies. potrzymasz dziecko w godnoli ;-)
pozatym im dziecko wieksze tym wieksza chec ogladania swiata go otaczajacego :-) mysle ze max 6 mies. w gondoli uda sie potrzymac nasze dzieci ;-)

Tako laret ja tego wozka nie bylam w stanie podniesc do gory za kierownice, masakra jak dla mnie !
ja schodow nie mam, targac nie bede ale nie wyobrazam sobie wozka wazacego np 15kg, wezcie to spakujcie do samochodu :szok: masakra ! przy drugim dziecku mam inne priorytety w wyborze 4 kolek :-)

reklama
No ja zaczęłam siedzieć mając 11 miesięcy a chodzić 14 wiec z tego wywnioskowałam, że może moje z 10 w gondolce pojeździ:) Zresztą u mnie w rodzinie większość dzieci bardzo późno chodzi i siedzi. To tylko takie moje przemyślenia wiadomo że każde dziecko jest inne i w innym czasie zacznie siadać. Na pocieszenie mam na chwilę jeszcze spacerówkę do wózka gondolowego, wiec na początku zamierzam z niej kożystać chwilę a później zakupić cos typowo spacerowego.

Do góry