reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla lutowego dziecka?

reklama
Ja na mieście wczoraj wypatrzyłam pomarańczowo czarny wózek Jane Rider- boskiiii ;-)ale cena kompletu 2700 zł:baffled:A dziś urzekł mnie czarny Mutsy Evo. No i cena ok. 2 tysiaki. Wiecie coś o nim? Jutro jedziemy do hurtowni i liczę, że będzie ten Mutsy i go pooglądam

Cortina właśnie między innymi ta cena mnie urzekła a i dobre opinie o wózku tym bardziej mnie do niego przekonały. Do tego ma większą gondole niż inne wózki i dziecko dłużej w nim pojeździ tym bardziej, że ma podnoszone oparcie w gondoli :)
Wózek zdeklarowali się kupić teściowie ale nie che też ich naciągać na kasę tym bardziej, że remontujemy dom i każdy grosz się liczy a chyba będziemy musieli pożyczyć od nich troszkę na dokończenie bo chcemy się do końca roku wprowadzić... :)

A ten wózek w pełni zaspokaja moje zapotrzebowanie i gust i jestem w 100% na niego zdecydowana :)

Ja na mieście wczoraj wypatrzyłam pomarańczowo czarny wózek Jane Rider- boskiiii ;-)ale cena kompletu 2700 zł:baffled:A dziś urzekł mnie czarny Mutsy Evo. No i cena ok. 2 tysiaki. Wiecie coś o nim? Jutro jedziemy do hurtowni i liczę, że będzie ten Mutsy i go pooglądam

ja Evo mialam na swojej liscie a odpadl za luzna raczke, mozna nia minimalnie poruszac gora-dol jakbybyla rozklekotana myslalam ze moze egzemplarz felerny ale facet mowil ze one tak maja :( a glownym jego minuse jest kiepsko zabudowana spacerowka, plytka budka i bardzo drogie akcesoria torba, parasolka, spiworek.

ja chyba też poczekam aż wózek sam mnie wybierze :) bo już mam łeb 4X4 a dalej jestem w punkcie wyjścia :(
mi sie wydaje ze trzeba odpowiedziec sobie na kilka pytan i sytuacja sie rozjasni ;) np.
- duzo jezdzisz autkiem ? potrzebny ci fotelik wpinany w stelaz wozka ?
- bedziesz musiala go targac np na 4p ? tu warto zwrocic uwage na wage pojazdu
- po jakich terenach bedziesz spacerowac ? chodniki kolka moga byc piankowe, las lepiej zainwestowac w pompowane
itd itd :)

tu jest fajna stronka
..:: BOBO PORADNIK ::.. ► pomaga dobierać WÓZKI DZIECIĘCE

ostatnio sprzedawca w sklepie mówił że piankowe są gorsze szczegulnie w wózkach które nie mają super amortyzacji bo wtedy wóaki są bardzo sztywne.

ja jeszcze zwracałabym uwagę na regulowaną rączkę, czy można położyć dziecko na płasko, czy jest duże buda, okienko w budzie też jest przydatne ale zależy gdzie jest usytuowane bo te z tyłu są bezsensu

reklama
te kola piankowe to jedne drugim nie rowne bo jedne sa cale piankowe a inne z jakims kauczukami, zalezy tez kto po jakim terenie smiga :) jak komus zalezy na lekkim wozku to tylko kola piankowe-kauczukowe.

trzeba sie zastanowic na jakich funkcjach nam zalezy i z listy faworytow wybrac ten najjjjjjjj :)

Do góry