reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jaki wózek dla lutowego dziecka?

reklama
Ja na mieście wczoraj wypatrzyłam pomarańczowo czarny wózek Jane Rider- boskiiii ;-)ale cena kompletu 2700 zł:baffled:A dziś urzekł mnie czarny Mutsy Evo. No i cena ok. 2 tysiaki. Wiecie coś o nim? Jutro jedziemy do hurtowni i liczę, że będzie ten Mutsy i go pooglądam

Cortina właśnie między innymi ta cena mnie urzekła a i dobre opinie o wózku tym bardziej mnie do niego przekonały. Do tego ma większą gondole niż inne wózki i dziecko dłużej w nim pojeździ tym bardziej, że ma podnoszone oparcie w gondoli :)
Wózek zdeklarowali się kupić teściowie ale nie che też ich naciągać na kasę tym bardziej, że remontujemy dom i każdy grosz się liczy a chyba będziemy musieli pożyczyć od nich troszkę na dokończenie bo chcemy się do końca roku wprowadzić... :)

A ten wózek w pełni zaspokaja moje zapotrzebowanie i gust i jestem w 100% na niego zdecydowana :)

Ja na mieście wczoraj wypatrzyłam pomarańczowo czarny wózek Jane Rider- boskiiii ;-)ale cena kompletu 2700 zł:baffled:A dziś urzekł mnie czarny Mutsy Evo. No i cena ok. 2 tysiaki. Wiecie coś o nim? Jutro jedziemy do hurtowni i liczę, że będzie ten Mutsy i go pooglądam

ja Evo mialam na swojej liscie a odpadl za luzna raczke, mozna nia minimalnie poruszac gora-dol jakbybyla rozklekotana myslalam ze moze egzemplarz felerny ale facet mowil ze one tak maja :( a glownym jego minuse jest kiepsko zabudowana spacerowka, plytka budka i bardzo drogie akcesoria torba, parasolka, spiworek.

ja chyba też poczekam aż wózek sam mnie wybierze :) bo już mam łeb 4X4 a dalej jestem w punkcie wyjścia :(
mi sie wydaje ze trzeba odpowiedziec sobie na kilka pytan i sytuacja sie rozjasni ;) np.
- duzo jezdzisz autkiem ? potrzebny ci fotelik wpinany w stelaz wozka ?
- bedziesz musiala go targac np na 4p ? tu warto zwrocic uwage na wage pojazdu
- po jakich terenach bedziesz spacerowac ? chodniki kolka moga byc piankowe, las lepiej zainwestowac w pompowane
itd itd :)

tu jest fajna stronka
..:: BOBO PORADNIK ::.. ► pomaga dobierać WÓZKI DZIECIĘCE

ostatnio sprzedawca w sklepie mówił że piankowe są gorsze szczegulnie w wózkach które nie mają super amortyzacji bo wtedy wóaki są bardzo sztywne.

ja jeszcze zwracałabym uwagę na regulowaną rączkę, czy można położyć dziecko na płasko, czy jest duże buda, okienko w budzie też jest przydatne ale zależy gdzie jest usytuowane bo te z tyłu są bezsensu

reklama
te kola piankowe to jedne drugim nie rowne bo jedne sa cale piankowe a inne z jakims kauczukami, zalezy tez kto po jakim terenie smiga :) jak komus zalezy na lekkim wozku to tylko kola piankowe-kauczukowe.

trzeba sie zastanowic na jakich funkcjach nam zalezy i z listy faworytow wybrac ten najjjjjjjj :)

Do góry