reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jaki wózek dla lutowego dziecka?

Hej Dziewczyny :-)
Wcześniej wspominalam Wam że również szukam wózeczka dla mojego przyszłego maluszka.
Ostatnio zainteresowały mnie wózeczki Knorr-Baby. Znajomi mają, z tym że spacerówkę i sobie bardzo chwalą.
Wie ktos z was cos na temat tej marki?
Bardzo spodobał mi się ten model: wózek wielofunkcyjny Knorr - Baby - Volan Black.
Wygląda porządnie, ma dobre parametry. Póki co nie moge sie zdecydowac...tyle tych wózków na rynku, że nie wiadomo jaki wybrać. Z tego co wiem to niemiecka firma, a jak wiadomo niemieckie to solidne, więc moze warto sie nad ta marka zastanowic :-)

reklama
kasiadz - a znalazłaś bądź widziałaś gdzieś taki wózek ? bo ja nigdzie nie widziałam takich funkcji jedynie jakieś platformy doczepiane, a jeśli chodzi o mnie to twoja sygestia to naprawdę trafiona, mamy zamiar działać :-) właściwie odrazu tzn. może poczekamy tak aby dzidzia urodziła sie w innym roku ale jeśli chodzi o mnie to nie będe odwlekać tej decyzji tym bardziej, że na moją kruszynke czekaliśmy dość długo więc starania zaczynać będziemy szybko

ta dostawka to nie dla mnie, wózek szeroki, ciężko manewrować na klatce schodowej, nie da się wjechać do małego mieszkanka w bloku i ciężko zakupy zrobić w mniejszym sklepie.

Ja myślałam o czymś takim: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Phil&Teds VIBE pojedyńczy + fotelik samochodowy MAXI COSI do wyboru
a jak się pojawia drugie dziecko dokupuje się cocoon i dodatkowe siedzisko i jest super (jak dla mnie, bo widziałam go na żywo i miałam możliwość jeżdżenia po sklepie)i wygląda tak: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Phil&Teds VIBE wózek dla noworodka i starszaka
teraz bardzo żałujemy że nie wiedzieliśmy o tym wózku wcześniej i go nie kupiliśmy od razu:-(

Witam
Ja też rozglądam się właśnie za wózkiem i jak narazie mam 3 typy. Może macie dziewczyny jakieś doświadczenia, znacie opinie lub cokolwiek możecie powiedzieć na temat tych wózków??
Tutek Grander --- GRANDER BLACK
Roan Teo --- ROAN - wózki wielofunkcyjne, spacerowe, foteliki samochodowe, marki: Bebe Beni, KIWY
Espiro Vector Pro --- Espiro producent wózków i fotelików samochodowych dla dzieci - Produkty - Wózki głębokie - VECTOR PRO

Dwa pierwsze (Tutka i Roana) widziałam na żywo w sklepie. Sprzedawcy zachwalali jak mogli, ultralekkie, super się składają....namacalnie fajne :) jednak wolałabym opinię bezpośrednich użytkowników :tak: wiadomo, sprzedawca będzie zachwalał wsyztsko aby sprzedać.
Napiszcie co sądzicie o tych wózeczkach :) AAAa kolory są przypadkowe :/

pozdrowionka

Witam
Ja też rozglądam się właśnie za wózkiem i jak narazie mam 3 typy. Może macie dziewczyny jakieś doświadczenia, znacie opinie lub cokolwiek możecie powiedzieć na temat tych wózków??
Tutek Grander --- GRANDER BLACK
Roan Teo --- ROAN - wózki wielofunkcyjne, spacerowe, foteliki samochodowe, marki: Bebe Beni, KIWY
Espiro Vector Pro --- Espiro producent wózków i fotelików samochodowych dla dzieci - Produkty - Wózki głębokie - VECTOR PRO

Dwa pierwsze (Tutka i Roana) widziałam na żywo w sklepie. Sprzedawcy zachwalali jak mogli, ultralekkie, super się składają....namacalnie fajne :) jednak wolałabym opinię bezpośrednich użytkowników :tak: wiadomo, sprzedawca będzie zachwalał wsyztsko aby sprzedać.
Napiszcie co sądzicie o tych wózeczkach :) AAAa kolory są przypadkowe :/

pozdrowionka

Hej.ja tez szukam wozeczka, codziennie ogladam,przegladam,wykluczam,wpadam na kolejne "wspaniale" pomysly:) myslalam ze to bedzie latwiejsze:) z Twoich typow moze odpowiem:
Tutek Grander, na stronie bardziej podoba mi sie Tambero, widzialam go tez na zywo,fajny, zwrotny,ale kolory okrutne-czarny z jakims dodatkiem na budce,gondola jak trumna,bo materiaL dosc "zwykly",natomiast kolory grandera alu bardzo fajne,wesole,pisalam nawet do nich czy zrobiliby dla mnie Tambero w kolorach Grandera Alu ale nie odpisali jeszcze;/
Espiro Vector pro-widzialam w smyku-bardzo fajny ksztalt ramy,taki "lekki", material z ktorego wykonany jest wozeczek blyszczy,nie wiem jak dla Ciebie dla mnie to dziala na minus. no i podstawowa wada,ten plecaczek zamiast torby-nie da sie u nich zamowic torby bo dzwonilam,tylko ten brzydalny plecak.. jakby mial torbe i inny material,w stylu imitacji lnu jak ma tutek,to byloby cos wartego uwagi;
Roan Teo widze pierwszy raz i podoba mi sie,fajne akcesoria,wyglad,funkcje:)
a patrzylas na Bolder Implast ecoline? bo fajne ma wozeczki:)

Witam Asica82 i dzięki za odpowiedź :)
Patrzyłam Bolder Implast i też był w gronie moich zainteresowań, ale pani w sklepie z wózkami powiedziała że ta firma ma jakieś problemy finansowe i że lada dzień może się rozpaść, a wtedy co z gwarancją i częściami zamiennymi...Nie wiem czy to prawda, w sumie kabieta chwaliła ten wózek, właśnie za jego funkcjonalność i za to że jest "nie do zajeżdżenia", tylko właśnie ostrzegła że może być taki problem z tą firmą. Moja psiapsiuła spanikowała bo tydzień temu zakupiła właśnie Boldera, a tu taki news...ale ja tam twierdzę że nie we wszystko trzeba wierzyć :) Nie miałam pojęcia że wybór tego wózka to takie męki :/ ten za drogi, ten za tani, ten się świeci, ten za ciężki a takim jeździ pół osiedla :)
O Tutku czytalam że się pruje...i o..:eek:w Espiro też mi ten plecak nie leży, ale zawsze można kupić sobie torbę oddzielnie...ewentualnie :/
Eh jak nie urok to sraczka.... :) Muszę się przejechać do tego smyka zobaczyć ten Espiro na żywo. Moja koleżanka jak kupowała wózek, to zaczepiała ludzi na ulicy i pytała czy są zadowoleni, jak się jeździ i jak ogólnie się sprawuje....chyba to nie jest głupi pomysł :) na to żeby dowiedzieć się czegoś u samego źródła :-D:-D:-D:-D

Witam Asica82 i dzięki za odpowiedź :)
Patrzyłam Bolder Implast i też był w gronie moich zainteresowań, ale pani w sklepie z wózkami powiedziała że ta firma ma jakieś problemy finansowe i że lada dzień może się rozpaść, a wtedy co z gwarancją i częściami zamiennymi...Nie wiem czy to prawda, w sumie kabieta chwaliła ten wózek, właśnie za jego funkcjonalność i za to że jest "nie do zajeżdżenia", tylko właśnie ostrzegła że może być taki problem z tą firmą. Moja psiapsiuła spanikowała bo tydzień temu zakupiła właśnie Boldera, a tu taki news...ale ja tam twierdzę że nie we wszystko trzeba wierzyć :) Nie miałam pojęcia że wybór tego wózka to takie męki :/ ten za drogi, ten za tani, ten się świeci, ten za ciężki a takim jeździ pół osiedla :)
O Tutku czytalam że się pruje...i o..:eek:w Espiro też mi ten plecak nie leży, ale zawsze można kupić sobie torbę oddzielnie...ewentualnie :/
Eh jak nie urok to sraczka.... :) Muszę się przejechać do tego smyka zobaczyć ten Espiro na żywo. Moja koleżanka jak kupowała wózek, to zaczepiała ludzi na ulicy i pytała czy są zadowoleni, jak się jeździ i jak ogólnie się sprawuje....chyba to nie jest głupi pomysł :) na to żeby dowiedzieć się czegoś u samego źródła :-D:-D:-D:-D

Ja tez coraz czesciej mam w planach zapytac samych uzytkownikow,tylko nic mnie narazie nie urzeklo. Nie powiem,ale Implast Bolder mial zle opinie,podobno teraz sie poprawili-jakies zmiany zaszly w firmie,a z tym upadkiem to nie wiedzialam,troche lipa,moze wyprzedadza wozki za pol ceny, wtedy nie musze miec gwarancji:) troche mnie xlander xmove zawiodl-ciezki,ale to bym zniosla,zero amortyzacji za 2500zl.. a tansze wozeczki ja posiadaja... dziwne;/ no i ten niezaslaniany daszek w spacerowce;/ nie dopracowali tego. poza tym powiem,ze ten Roan Teo mi sie podoba:)

Ja tez coraz czesciej mam w planach zapytac samych uzytkownikow,tylko nic mnie narazie nie urzeklo. Nie powiem,ale Implast Bolder mial zle opinie,podobno teraz sie poprawili-jakies zmiany zaszly w firmie,a z tym upadkiem to nie wiedzialam,troche lipa,moze wyprzedadza wozki za pol ceny, wtedy nie musze miec gwarancji:) troche mnie xlander xmove zawiodl-ciezki,ale to bym zniosla,zero amortyzacji za 2500zl.. a tansze wozeczki ja posiadaja... dziwne;/ no i ten niezaslaniany daszek w spacerowce;/ nie dopracowali tego. poza tym powiem,ze ten Roan Teo mi sie podoba:)
Dziś na spacerze wypatrzyłam coś interesującego :)
http://www.babyland.lodz.pl/produkt/6345/WÓZEK SPEEDY 2w1 BabySafe 16-KOLORÓW/
nie mogę tylko znaleźć strony producenta gdzie byłyby wszystkie serie tych wózków :) dość dużo akcesoriów, ładne kolorki i nie drogi. Teraz jeszcze muszę poszperać i poszukać opinii na jego temat.
O X - Landerze mówią duużo dobrego, a zarazem duuużo złego, a jego podstawowym minusem jest ciężar i waga. Najpierw chciałam wózek z górnej półki (cenowej) ale potem uświadomiłam sobie że najzyczajniej w świecie mogą mi go podpier...:) ukraść :) Akurat pracuję w taki miejscu, gdzie mogę to zweryfikować, i faktycznie ostatnio kradzieże wózków są bardzo popularne. Co za naród....tragedia:szok:

reklama
Do góry