reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jaki używacie proszek do prania?

Polecam Formil z Lidla.
Wg testów konsumenckich, które widziałam w tv holenderskiej, te płyny do prania nie dość, że tańsze sporo od wszelkich Arieli i Persilów, to równie dobre oraz całkiem łagodne.

Moje dziecko miało wysypki przy tych wszystkich "łagodnych" detergentach dla niemowląt, teraz piorę całe pranie w Formilu i wszystko jest w idealnym porządku.
Mniej kłopotów, mniej wydanej kasy i mniej straconego na osobne prania czasu.

reklama
U mojej małej też Vizir Sensitive uczula - nas też!!! u Zu szczególnie na policzkach widać wysypkę i na klatce piersiowej. Lekarz myślał, że to uczulenie na laktozę i przez 3 miesiące odstawiliśmy produkty mleczne i zmiana mleka na nic się nie zdało. Okazuje się, że to przez proszek. Teraz od kilku dni używam Drefta i płuczę tylko raz. Zobaczymy co będzie.
Zuzię uczuliły nie tylko chusteczki Pampersa, ale też same pampersy (te białe z bawełny).

Witam :) zobaczyłam temat prania więc postanowiłam napisac choć moja córa już starsza ale jest alergikiem i od poczatku miałyśmy problem z różnymi wysypkami itd :) ostatnio gdzies wyczytałam o orzechach do prania i kupiłam a co :) i zdziwiłam sie bo jednak faktycznie piorą :) pranie nie ma żadnego zapachu, proszek nie osiada na ubraniach i myslę że jakbym miała teraz małe dziecko to napewno prałabym tylko w tych orzechach :) pzdr

Ja już od dawna używam proszku i płynu do płukania "Dzidziuś" - Rewelacja! Moje dziecko już nie jest uczulone na proszek, a sama używam go również do zwykłego, codziennego prania. Proszek kupuje w sklepie internetowym clearstore.pl . Z tego co wiem, oddział ma w Krakowie i można sobie podejść po to, bo wtedy nie płacicie za przesyłkę:-) serdecznie polecam ten proszek!!!

Dziewczyny, skóra maluszka jest bardzo delikatna i wymaga szczególnego traktowania. Ubranka dziecka należy prać więc w proszkach, które zostały przygotowane w trosce o bezpieczeństwo i zdrowie jego skóry, np. w proszku czy płynie Lovela. Produkty te zaleca się stosować już od pierwszego dnia życia noworodka. Sama Lovela jest proszkiem hipoalergicznym, a więc takim, który nie podrażnia i nie uczula. Produkty marki są więc odpowiednie także dla dzieci z alergiami oraz dla osób dorosłych cierpiących na astmę i schorzenia skórne. Receptura Loveli została opracowana i przebadana zgodnie z wymogami Instytutu Matki i Dziecka. Jeśli miałybyście jakieś pytania dotyczące produktów - piszcie - chętnie pomogę:)

Ola
----
Reprezentuję markę Lovela. W przypadku pytań, chętnie pomogę.

Ostatnia edycja:
U nas biały jeleń jest popularny ale raczej jako szampon czy żel pod prysznic który nie podrażnia niż sam proszek do prania. Tutaj częściej stosuję płyn do płukania,jest skuteczny i ładnie pachnie:)

U nas Lovela, Biały Jeleń i produkty typu Sensitiv poszły do kosza, bo uczulają młodziana. Lovela niestety nie dopiera.
My używamy niemieckich żeli do prania, głównie Ariel zielony.

reklama
Do góry