reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki fotelik dla naszego skarba :)

Ostatnie akcje z wycofywaniem zabawek, np. firmy Mattel (wczoraj znowu jakaś nowa sprawa wypłynęła) pokazały, że jednak Chińczycy próbują często oszukiwać firmy zamawiające, jakoś próbują sobie zrekompensować niskie koszty produkcji. Oczywiście nie we wszystkich przypadkach pewnie, ale jednak nie był to też jeden odosobniony przypadek.
Podkreślam, że nie podoba mi się sposób opisania aukcji, bo uczciwie by było napisać dokładnie to, co Ci, Nuśka, gościu odpisał w mailu, zresztą sądzę, że to tylko by mu przysporzyło klientów. Ja zdecydowanie, gdybym miała wybór, wybrałabym produkt wyprodukowany w Niemczech.

reklama
Nie no oczywiscie:happy2: masz racje Kasiu.....
ach juz sama nie wiem co robic....
Krzysiek dzwonil do firmy coneco i potwierdzili fakt ze to sa ich oryginalne foteliki, takze niby wszystko ok.:sorry2:

z tego co ja wiem to nie tylko Chiny produkuja zabawki Fisher Price ale inne kraje tez
Te Chinskie ostanio zostały wycofane a Z INNYCH krajów NIE.

jesli towar nie podoba ci sie to mozna go zwrócic bez podania powodu w ciągu 7 dni.

koszt przesyłki ...........nie jest az talki duzy ..................wolałabym oddac niz sie tak stresowac za kazdym razem patrzac na fotelik
i wystawic negatywa
skontaktowac sie z osobami ktore tez kupiły i ewentualnie napisac do allegro naruszenie
takim sposobem zablokowalismy kiedys gosciowi konto
po czym dostał 5 negatywów(od roznych osób) [on nie miał mozliwosci wystawienia nam bo konto zawieszone miał/ ma]

A ja uwazam ze jak kupuje jakis towar to mam dostac dokladnie taki jak zamawialam, a nie jakis inny. Chocby nawet lepszy. Nie moze tak byc ze ktos za mnie zadecyduje (nawet pod pretekstem ze to inne jest lepsze). No i bym nie odpuscila sprzedajacemu. Nienawidze jak ktos probuje ze mnie zrobic durnia.

A ja uwazam ze jak kupuje jakis towar to mam dostac dokladnie taki jak zamawialam, a nie jakis inny. Chocby nawet lepszy. Nie moze tak byc ze ktos za mnie zadecyduje (nawet pod pretekstem ze to inne jest lepsze). No i bym nie odpuscila sprzedajacemu. Nienawidze jak ktos probuje ze mnie zrobic durnia.
Ale Nuśka sama się dowiedziała z firmy Coneco, że to są ich oryginalne foteliki.
Wychodzi w sumie na to, że chodzi tu tylko o napis na foteliku, bo reszta jest identyczna. Z tą różnicą jedynie, że ten Nuśki ma szansę być wykonany solidniej niż ten wyprodukowany w Chinach.
Jednak Nuśka sama musi zdecycować, bo jeśli jej to przeszkadza, że nie dostała fotelika z nazwą Coneco, tak jak było to opisane w aukcji, to rzeczywiście niech zwraca, bo szkoda się denerwować ilekroć będzie wsadzać dziecko do fotelika.

kasiad ok, ale madzix pisze "Niby to samo ale szczegóły robią różnice...jestem wściekła dlatego ze zamówiłam właśnie na tej aukcji ze względu na fason i zapłaciłam ponad 100zł więcęj tylko za ten krój-a przysłali mi dokładnie taki jaki jest na innych aukcjach o stówke taniej:baffled:".
i jeszcze " Tyle , ze on zarzeka sie, ze to nie jest jego błąd bo fotelik dotarł, kolor jest ten sam a to ze najnowsza kolekcja 2008 ma inne szycia to nie jego wina.A zdjęcia zamieszczone na stronie to kolekcja 2007."

Przeciez to ewidentne oszustwo.

Nie no w tym momencie juz nie chodzi o zwrot tego fotelika, bo tak bardzo mi nie przeszkadza ze nie ma napisu CONECO:-p;-)
ale o to co zrobic z tym gosciem i jaki mu wystawic komentarz,
kurcze z drugiej strony jak zostawie ten fotelik to chyba nie mozna mu wystawic negatywu:dry::baffled: bo to ze go zatrzymam oznacza ze sie zgadzam na taki jaki jest???:confused: ach nie wiem nie wiem nie wiem juz nic

kasiad ok, ale madzix pisze "Niby to samo ale szczegóły robią różnice...jestem wściekła dlatego ze zamówiłam właśnie na tej aukcji ze względu na fason i zapłaciłam ponad 100zł więcęj tylko za ten krój-a przysłali mi dokładnie taki jaki jest na innych aukcjach o stówke taniej:baffled:".
i jeszcze " Tyle , ze on zarzeka sie, ze to nie jest jego błąd bo fotelik dotarł, kolor jest ten sam a to ze najnowsza kolekcja 2008 ma inne szycia to nie jego wina.A zdjęcia zamieszczone na stronie to kolekcja 2007."

Przeciez to ewidentne oszustwo.
Sprawa fotelika Madzix i sprawa fotelika Nuśki to zupełnie dwie różne sprawy. Fotelik Nuśki jest identyczny poza napisem, fotelik Madzix jest z innej kolekcji.
W przypadku Madzix bym nie odpuściła akurat.

reklama
kurcze z drugiej strony jak zostawie ten fotelik to chyba nie mozna mu wystawic negatywu:dry::baffled: bo to ze go zatrzymam oznacza ze sie zgadzam na taki jaki jest???:confused: ach nie wiem nie wiem nie wiem juz nic

ja bym wystawiła neutrala :-p napisz co było ok ze np. szybka przesyła ale...neutral za nie dokładny opis w aukcji ;-)

Do góry