reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki fotelik dla naszego skarba :)

Nam tez przysłali nie taki jak chciałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
tzn wszystko sie zgadza -jest ta sama firma, ma gwarancję, instrukcję montażu i nalepkę homologacyjną i niby wszystko ok, tyle ze na zdjęciu z aukcji był ładniejszy-te same kolory ale inaczej poprowadzone szycia, inaczej wykrojony materiał. Niby to samo ale szczegóły robią różnice...jestem wściekła dlatego ze zamówiłam właśnie na tej aukcji ze względu na fason i zapłaciłam ponad 100zł więcęj tylko za ten krój-a przysłali mi dokładnie taki jaki jest na innych aukcjach o stówke taniej:baffled:
I tez sie zastanawiam czy odsyłać?30 zł na kuriera żeby odesłac, potem zamówic nowy z innej aukcji dokładnie taki sam-znów 30 zł na kuriera... chyba gra nie warta świeczki.....
W ogóle w tym miesiącu mam jakiegos strasznego pecha do allegro- nacięłam sie 4 razy w ciągu ostatnich 5 tygodni.! Albo ja mam jakiś niefart albo coraz więcej nie do końca uczciwych ludzi tam sie udziela:baffled:

reklama
Jesli towar nie zgadza sie z opisem aukcji oddaj i sprzedajay zwroci Ci pieniadze wraz z kosztami przesylki:tak:.powinien bynajmniej:confused:.

aga-pg ja tez tak myslałam.:-D Tyle , ze on zarzeka sie, ze to nie jest jego błąd bo fotelik dotarł, kolor jest ten sam a to ze najnowsza kolekcja 2008 ma inne szycia to nie jego wina.A zdjęcia zamieszczone na stronie to kolekcja 2007.
Powiedział, ze moge odesłać fotelik na swój koszt.
Jeszcze nie wystawiłam komentarza ale na pewno opisze ,ze facet sprzedaje towar niezgodny z zamieszczonymi zdjęciami(brzydszy!!!)-ku przestrodze innych.

Przykro mi madzix ze tez cos Ci sie przytrafilo:-( Kurzce naprawde coraz mniej uczciwych ludzi, taki sprzedawca powinien wiedziec ze licza sie ''glupie szczególy''!!!!
Nam dzisiaj facet odpisal;

WITAM!!!!
PIERRE CARDIN JEST TO LIMITOWANA SERIA FIRMY CONECO, OZNACZA TO, ŻE JEST TO FOTELIK SPROWADZONY Z NIEMIEC A NIE Z CHIN - FIRMA CONECO POD TĄ NAZWĄ SPRZEDAJĘ SWOJE PRODUKTY W NIEMCZECH I TERAZ WIĘKSZOŚĆ PRODUKTÓW FIRMY CONECO MA TAKI ZNACZEK GDYŻ FABRYKI W NIEMCZECH SĄ SOLIDNIEJSZE NIŻ W CHINACH,

Kurcze ale nie o to w tym chodzi......tylko o to ze nie sprzedal tego fotelika co mial na aukcji, a powinien przynajmniej zaznaczyc ze ma serie limitowana PIER DUPRE<zart> jakbym chciala taki to bym zamowila u kogos innego co akurat mial cos takiego napisane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A wyobrazcie sobie ze inni <czyli ok 6osob na 16> dostalo wlasnie te zwykle coneco.....a my cholerka wlasnie to gowno......
Ach szkoda gadac.....jestem zla jak osa....

A MOWILAM MEZUSIOWI ZE KUPIMY W SKLEPIE ALE NIE......WIEDZIALAM ZE COS NIE TAK BEDZIE....ZA BARDZO MI INTUICJA PODPOWIADALA ZEBY KUPIC W SKLEPIE:dry::-:)-:)-(

aga-pg ja tez tak myslałam.:-D Tyle , ze on zarzeka sie, ze to nie jest jego błąd bo fotelik dotarł, kolor jest ten sam a to ze najnowsza kolekcja 2008 ma inne szycia to nie jego wina.A zdjęcia zamieszczone na stronie to kolekcja 2007.
Powiedział, ze moge odesłać fotelik na swój koszt.
Jeszcze nie wystawiłam komentarza ale na pewno opisze ,ze facet sprzedaje towar niezgodny z zamieszczonymi zdjęciami(brzydszy!!!)-ku przestrodze innych.

Ewidentnie wina sprzedającego, jednak madzix licz się z tym, że jak Ty mu wstawisz negatywa, to prawdopodobnie on odwdzięczy Ci się tym samym.

Miałam taka sytuacje kiedyś na Allegro:
Kupiłam od laski ładne body. Śliczne na zdjęciu, haftowane, cena była dość wysoka bo około 20zł, ale gratis była dodana dżinsowa sukieneczka. Przelew zrobiłam (jak zwykle) momentalnie po wygraniu aukcji. Przesyłka dotarła szybko, jednak okazało się, że body które było białe, ma z przodu wielkie brzydkie żółte plamy :wściekła/y:
Przez tydzień pisałam do laski, myślałam że się dogadamy, że choć przeprosi, albo wyjaśni, może odda pieniądze, a ona mi oczywiście nie odpisywała. Plamy próbowałam wywabić odplamiaczem ale bezskutecznie.
Po tygodniu wkurzyłam się i wstawiłam jej negatywa - napisałam, że czuję się oszukana, bo na zdjęciu ubranko wyglądało ślicznie, a przyszło poplamione. I że nie odpisuje na maile. I jaka była jej reakcja!?
Ja też dostałam negatywa! Napisała jakies bzdury że jestem nieodpowiedzialna, oszukuję itd.......
a w swojej aukcji w odpowiedzi na mój komentarz odpisała "Pani pomyliła aukcje bodziaków, szkoda tylko że ten niezasłużony negatyw zostanie juz na moim koncie"
Taka sprytna ci*a...... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dlatego ja poszukałam na allegro z poznania i pojechałam odebrać osobiście:-p zbyt dużo razy się naciełam...a fotelik tanią rzeczą nie jest:no:

Nuśka, rozumiem, ze oczekiwałaś, że będzie wszystko dobrze opisane w aukcji, ale ja akurat bym się cieszyła, że tak wyszło. Wolałabym fotelik wyprodukowany w Niemczech niż Chinach, zdecydowanie.

Ewidentnie wina sprzedającego, jednak madzix licz się z tym, że jak Ty mu wstawisz negatywa, to prawdopodobnie on odwdzięczy Ci się tym samym.

Miałam taka sytuacje kiedyś na Allegro:
Kupiłam od laski ładne body. Śliczne na zdjęciu, haftowane, cena była dość wysoka bo około 20zł, ale gratis była dodana dżinsowa sukieneczka. Przelew zrobiłam (jak zwykle) momentalnie po wygraniu aukcji. Przesyłka dotarła szybko, jednak okazało się, że body które było białe, ma z przodu wielkie brzydkie żółte plamy :wściekła/y:
Przez tydzień pisałam do laski, myślałam że się dogadamy, że choć przeprosi, albo wyjaśni, może odda pieniądze, a ona mi oczywiście nie odpisywała. Plamy próbowałam wywabić odplamiaczem ale bezskutecznie.
Po tygodniu wkurzyłam się i wstawiłam jej negatywa - napisałam, że czuję się oszukana, bo na zdjęciu ubranko wyglądało ślicznie, a przyszło poplamione. I że nie odpisuje na maile. I jaka była jej reakcja!?
Ja też dostałam negatywa! Napisała jakies bzdury że jestem nieodpowiedzialna, oszukuję itd.......
a w swojej aukcji w odpowiedzi na mój komentarz odpisała "Pani pomyliła aukcje bodziaków, szkoda tylko że ten niezasłużony negatyw zostanie juz na moim koncie"
Taka sprytna ci*a...... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Joasiek -właśnie takie sytuacje sprawiają ,że tracę zaufanie do allegro.Ten system komentarzy przestaje byc dla mnie wiarygodny(negatyw w odwecie za negatywa itd.)
Potem można sie zastanawiac jak było naprawde. Z pozytywami tez nie jest lepiej-znam przypadki, ze wszystko z aukcja było nie tak jak nalezy ale kupujący i tak wystawił pozytywa zeby otrzymac taki sam komentarz:angry:. I teraz jeszcze niezgodność fotelików z tymi ze zdjęc na aukcji(co przytrafiło się i Nuśce i mnie).Nawet gdyby te foteliki były lepsze od oferowanych, to co z tego jesli nie te były przedmiotem aukcji.
Goście wciskają nam inny towar niz oferują- a przeciez zamieszczone zdjęcia stanowia jedyna możliwościa weryfikacji tych produktów przed kupnem!

Nuśka, rozumiem, ze oczekiwałaś, że będzie wszystko dobrze opisane w aukcji, ale ja akurat bym się cieszyła, że tak wyszło. Wolałabym fotelik wyprodukowany w Niemczech niż Chinach, zdecydowanie.

Kasiad niby tak ale bardzo duzo rzeczy jest produkowanych w Chinach i nie jest to jednoznaczne z tym ze to produkt II klasy....wezmy chociazby zabawki Fisher Price, tez sa produkowane w Chinach....a jakos to chyba sama wiesz ze jest bardzo dobra....

reklama
Ja bym nie odpuscila z tymi fotelikami...Pisalabym do Allegro i skontaktowala sie z innymi uczestniami aukcji.Moze ktos tez chcialby fotelik zwrocic...
Ja raz mialamprzypadek,ze sprzedalam prawie nowa,sliczna kurteczke Wojcik,a pani napisala mi,ze jest poplamiona:szok::szok::szok::szok::szok:.Napialam jej,ze to niemozliwe i zeby odeslala,to rozpatrze reklamacje.pani nie chciala odeslac,bo niby bala sie,ze straci i pieniadze i kurtek...I DOSTALAM NEUTRALA:angry::angry::angry:.I mam jednego negatywa odwetowego.pani kupila kilka rzeczy u mnie,a po aukcji zrezygnowala,mowiac,ze dziecko wlasnie dosatlo takie same kasety(bo chodizlo o VHS):angry:.Trzasnelam jej chyba z 5 negatywow,bo nie dogadalysmy sie...:baffled:

Do góry