reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaka chusta na początek?

Moje dziecko ma wzmożone napięcie mięśni barku. I tu pojawił się problem. Czy można nosić dziecko w chuście? Pytałam rehabilitantki ale on jest ogólnie przeciwna chustom i powiedziała, że nie bo to tamto i dała jakieś głupie powody. Mam zamiar jeszcze zapytać się neurologa. Bartek lubi być noszony chuście i szybko mi w niej zasypia. Ale teraz to nie wiem. NOSIĆ, NIE NOSIĆ?

reklama
trudno odpowiedzieć na pytanie dotyczące dziecka z problemami z napięciem przez internet, bez obejrzenia go :( najlepiej gdybyś przeszła się do jakiejś doradczyni lub choćby na spotkanie KLubu Kangura, gdzie będzie doradczyni, aby obejrzała dziecko i doradziła ci co i jak ( odpowiednią pozycję do noszenia nalezy dopasować do tego, co zaleciła rehabilitantka)

witam!
bardzo fajny temat :)
szkoda że tak późno go otworzyłam bo niestety nabyłam juz tanią chustę na allegro i nawet bez czytania info w tym dziale formu jestem z niej niezadowolona:(
ale przeraziły mnie ceny markwych chust w internetowych sklepach..
jestem tez właścicielką długiego tkanego pasa materiału który wcześniej były turbanem -małzonek przywiózł go z Maroka
obawiam sie tylko ze będzie zbyt delikatny choć jest mocny ładnie pod skosem sie rozciąga ,jest tkany z jednego kawałka z fantastycznej miękkiej bawełny(ma 5 m i 70cm szerokość)
mam dylemat czy przerobić go na chustę kółkową ?(bardzo mało na ich temat znalazłam na bb informacji )
czy tez wypróbować jako pełnometrażową chustę?

Witam dziewczyny,

mam pytanko.
Zakupilam chuste elestyczna (niestety po przeczytaniu tego watku zaczelam sie zastanawiac czy to byl dobry wybor), moj synio ma 3tyg i chcialabym juz go zaczac nosic w chuscie.
Mam taka instrukcje wiazania chustomania Jak wiza chust elastyczn
ale wszedzie widze jak wkladaja wieksze dzieci.
Jak powinnam ulozyc w niej noworodka??? Gdzie te nozki? i czy taki maluszek moze byc w takiej pozycji? Co z kregoslupem, to nie za duzo jak na takie maleństwo?
Prosze o odpowiedz :-)

Hej, moj syn ma cztery miesiące, noszę go odkąd skonczył miesiąc. Super sprawa, ale niestety nie bede nikomu doradac jaka kupic i jak wiązac bo nie jestem jakos specjalnie szkolona i nie chce zrobic komus krzywdy, ale jak macie mozliwosc zakupu i spotkania z kims kto Wam pokaze jak wiazac to gorąco polecam.

Mam taka instrukcje wiazania chustomania Jak wiza chust elastyczn
ale wszedzie widze jak wkladaja wieksze dzieci.

no niestety w tym wątku raczej moderator pojawia sie rzadko a szkoda..

to chyba dobra strona z dość fachową instrukcją tak mi sie wydaje:) przejrzałam sporo tego w necie i na tym opieram swoją opinię :)
a też chce nosić dzieciaczka od początku lub prawie początku w chuście a mieszkam w takim miejscu gdzie klub kangura itp ..jest daleko

jestem jestem :)
to bardzo dobra instrukcja - w sam raz dla 3 tygodniowego dzieciaczka - właśnie tak należy wiązac chustę przy noworodku jak na instrukcji chustomanii - a jeżeli w okolicy jest klub kangura, to nie ma co się zastanawiać, tylko iść :) takie spotkanie pomoże nie tylko chustowo, ale i towarzysko się zrelaksować :)

agnieszka a co myslisz o tej instrukcji? Jak poprawnie zawiązać chustę elastyczną?
tam na koncu pokazuja jak zrobic z tego wiazania kieszonke dla noworodka.

a i przy tym wiazaniu gdzie noworodek jest w pionie, jego nozki tez powinny byc na zewnatrz? Bo gdzies czytalam ze powinny byc skulone w srodku tylko nie wiem czy skulone na brzuszku jak byl w brzuchu ze stopkami nachodzacymi na siebie, czy skulony na żabke z nogami szeroko ale nadal w chuscie?

reklama
witam się i ja:)

agnieszko ja też na etapie zakupu chusty i podobnie jak asiunia planowałam elastyczną i na szczęście trafiłam na ten wątek.
chciałabym hoppediz tkaną, ale hoppediz ma też ultracieńkie, chyba jakaś nowość, bo nigdzie opinii nie widziałam w necie.
co sądzisz o tych ultralekkich czy zwanych light? czy to to samo co tkana, tzn czy tyle samo mozliwosci wiazan i tak samo wytrzymala (hoppediz ma dobre opinie)? czy tu juz obowiazuja inne typy motań? heh zamotalam sie, prosze o pomoc;-)

Do góry