reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaka chusta na początek?

pierwsze motanie

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

pytanie: czy dziecko moze byc tak krzywo czy ona jest zle ulozona...
nie marudzi i juz tak pol godz jest to chyba jej dobrze co?
czy w chustach mozna sie troche pochylac do przodu...bo ja chodze jak na szpilkach:)

reklama
Morgaine - lepiej na prosto, co by miała naturalna pozycję, i chyba za luźno ... mozesz sie swobodnie ruszać o ile dobrze sie dociągniesz :) chusta na ramionach troszku za szeroko ... :)

Ja przygotowuje sie zakupu chusty... i jak wiele z was nie wiem na ktora sie zdecydowac :rofl2:
Zastanawialam sie gdzie i jak bede jej uzywac... W domu na pewno sporo przez kilka pierwszych miesiecy, bo jestem zwolenniczka trzymania noworodka przy sobie, wiec prawdopodobniebede w niej sporo karmic piersia. Jesli chodzi o spacery to na dluzsze bedziemy wybierac sie dopiero pozniej, mala przychodzi na swiat z poczatkiem pazdziernika, a ja mieszkam w Szkocji wiec bedziemy miec przed soba z 4-6 miesiecy ulew i silnych wiatrow.
Wiec wymyslilam (piszcie co o tym myslicie :) ) zeby zakupic tkana jako glowna i jeszcze kieszonke na te pierwsze miesiace "po domu". Czy to dobry pomysl?

cytryna gdzie bedziesz kupowac tkaną? Bo ja mam teraz elastyczną (kupilam na ebay'u) ale chcialabym tkaną na potem i nie wiem gdzie kupic. A na allegro nie ma tych co tutaj polecają, tylko jakieś 'no name' ;-)

cytryna ja nei jestem ekspertem ale troche juz o tym czytalam no i naleze do sredniozaawansowanych zachustowanych;-)

tkana jest super, takze jak najbardziej dobry pomysl...
jesli masz kase to mozesz zakupic tez kieszonke, natomiast ja kieszonke robie sobie z tkanej (wiazanie koala) i tez w domu chodze i jest ok.
wlasnie ide sie zamotac bo marudzi maluda;-)

Ja myslalam o zakupie tkanej z lenny lamb, a kieszonki z chusta.pl, za niecale 4 tygodnie jade do PL wiec odebralabym od rodzicow.

Morgaine - czyli z tkanej zrobie dla noworodka "kieszonke" bez problemu? bo na razie trudno mi jest to sobie wyobrazic.

ja pakowalam w kieszonke zaledwie 3,5 kg dziecko... w chuste tkaną. tez to bylo dla mnie neiwyobrazalne, ale sprobowalam i mloda przespi w chuscie 3 godzinki spokojnie. ponadto jak jest marudna to od razu ja pakuje, wczoraj 2 godz w wozku nei zasnela a w chuscei po 10 minutach i 3 godz spala...

ja pakowalam w kieszonke zaledwie 3,5 kg dziecko... w chuste tkaną. tez to bylo dla mnie neiwyobrazalne, ale sprobowalam i mloda przespi w chuscie 3 godzinki spokojnie. ponadto jak jest marudna to od razu ja pakuje, wczoraj 2 godz w wozku nei zasnela a w chuscei po 10 minutach i 3 godz spala...
taaa ja mam to samo, wsadze do chusty, nie mijaja 3minuty i juz spi, a w wozku to marudzi jak wozek stanie na chwile w miejscu.
Teraz czekaja mnie imprezy urodzinowe u znajomych w tym miesiacu i zastanawiam sie jak mlodego tam zabrac? wiem ze w chuscie to cala impreze przespi, ale znowu ja jestm uwiazana z dzieciem , a jak wezme wozek to watpie zeby pospal, pewnie bedzie sie rozgladal a potem zacznie marudzic, ale znowu ja moge sie fajnie ubrac bo nie bede uwiazana :-D hihi albo wezme i to i to? jak zacznie marudzic to do chusty? tylko motac sie tak przy wszystkich?

Też się przymierzam do zakupu chusty. Wiem, że będzie to tkana bawełniana Natibaby, Lenny Lamb lub Hopp, bo mają dobre oceny i nie powalają cenowo, a ja nie wiem czy dam sobie z chustą radę więc nie zacznę od czegoś drogiego. Najchętniej kupiłabym używaną już złamaną. Powoli zaczynam przeglądać oferty:-)

reklama
Do góry