reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaka bryka dla naszego smyka ^^

Agata - to faktycznie okazja! :tak:

Zaczarowana - bardzo fajnie wygląda :tak:

Kurcze, nie mogę tu zaglądać, bo mi się robi przykro, że ja nie potrzebuję wózka :-p Nawet miałam nadzieję, że może myszy zjadły mój ale mama sprawdziła i podobno jest w idealnym stanie :dry::-D

reklama
No coś Ty, Domi! Dla mnie kupno wózka było masakrą, sama myśl tym, że będę w końcu musiała się na coś zdecydować była jakimś kosmosem:dry: Ale niezdecydowanym polecam sposób z określeniem oczekiwań. Ja miałam trzy kryteria wyboru:

- pompowane koła;
- hamulec ręczny;
- możliwość montowania gondoli i fotelika w dwóch kierunkach;

i dzięki temu wybór był prostszy, bo hamulec ręczny nie jest zbyt popularny w wózkach (co mnie bardzo dziwi, bo dla mnie to mus!). Warto sobie zawęzić oczekiwania, ułatwia życie ;)

Wiem, monotematyczna jestem, ale się na niego nie mogę napatrzeć :-D

Agata - no ale ja bym chciała mieć fajniejszy ;-) I ładniejszy, bo mi się ten mój zupełnie przestał podobać :-p Ale przejeżdżę nim te pół roku, a potem dobiję mojego Cybexa żeby trzeba było kupić fajną spacerówkę :-p
A hamulec ręczny - nawet nie wiedziałam, że jest takie cudo :-D

Ja zaczęłam rozważać coraz bardziej zakup nowego wózka dla trzeciej sztuki....
Wózek X-lander X-Run - Wózek dziecięcy typu o tym ktoś coś wie? Faktycznie mogłabym męża na bieganie z nim wysłać?
Ja sie nim w nim zakochalam ^^ ale muszę dokładnie obejrzeć w realu bo boje sie ze gondola będzie za mała jak na mój gust..
No i troche sie napalilam na te oldschoolowe wózki typu Roan Marita presige, albo jedo bartatina elegance memo granatowy, lub granatowo bialy na białych 14" kołach ^^

pytanie za 100pkt jeszcze raz... Potrzebuje rzetelnej opinii na temat kół piankowych i pompowanych.. Bo mam takie dziwne wrażenie ze Roan Marita ma 14" białe ale tylko piankowe i w sumie nie wiem czy to rzeczywiście przekreśla cały wózek...a niechce pytać sprzedawców bo nie ufam ich obiekrywńosci :p

Agata gratuluje zakupu wózka i "problemu" z głowy;-) Bardzo ładny wózeczek i oby sie sprawdził!

Iza ja nie wiem jak jest z kołami piankowymi bo ja mialam pompowane.....

a z ciekawostek: mąż mnie ostatnio pytał czy szukam wózka:szok: a ja myslałam, że ten co mamy wystarczy...ale skoro mąż "dał pozwolenie" na zakup innego- to czemu nie??:-D mi w to graj! tylko szukam teraz czegoś użwanego i jak się trafi cos fajnego to wezme a jak nie to ciśnienienia nie ma:-p

IzaV - ja mam Roan Marita (chociaż wogóle mi się ten wózek nie podoba ;) na pompowanych kołach. Są super i u nas nigdy nie były napompowane w 100% i nigdy się nie przebiły. Jeździliśmy nim po lesie, wiejskich drogach, w mieście i ja nie mam zarzutów. Chociaż spacerówkę mam ze skrętnymi kołami i na pewno wygodniej się prowadzi jedną ręką. No ale ja głównie po nierównych terenach chodziłam, więc tylko pompowane, które amortyzowały dużo wstrząsów. Miałam koleżankę, z którą chodziłam na spacery z wózkiem Hartan na piankowych kołach, to była masakra. Wózek twardy, bez amortyzacji. Nie na nasze okolice, ale mieście na pewno by się lepiej sprawdził.

No wlasnie wszyscy polecają popowane ale czy naprawdę warto przekreślić caly wózek tylko dlatego ze ma cienkie piankowe?
To wlasnie roan martia nie ma chyba białych 14" tylko czarne sa pompowane...ale tez jest na wahaczach wiec teoretycznie powinien amortyzowac wstrząsy....
Kurcze albo maja głupie opisy tych wózków albo bez sensu zrobili białe duże tylko piankowe skoro wszyscy tak zachwalaja pompowane ... Chyba muszę sie upewnić u producenta czy napewno ich nie robią :/

Ostatnia edycja:
Izka, ten Roan Marita super ! :-) wózki bardzo mi się podobają w wersji z gondolą ale jako spacerowe już mniej.. dlatego cały czas się zastanawiam..
Moje 3 typy :

wozek-wielofunkcyjny-3w1-elipso-z-fotelikiem-10n-czarny-fiolet-babyactive.jpg

Elipso | BabyActive

7334.jpg

U Malucha

passo_ultra-violet.jpg

Wózki dziecięce EURO-CART | Wózek wielofunkcyjny PASSO

To na chwilę dzisiejszą. Pewnie jeszcze mój typ się zmieni.. Muszę zobaczyć je w realu :-)

reklama
Iza, przejdź się po Wawie i popytaj rodziców z wózkami! Ja ostatnio pod Ikea dorwałam kilka osób i wypytałam - no i mi Ci, co mieli piankowe mówili, że spoko, ale na suchym i niewyboistym. Na zimę, wertepy, w teren raczej mówią o pompowanych.
Ludzie na ulicy chętnie się wypowiadają i wyrażają swoje opinie, bo się chyba czują 'ekspertami' i ich to łechcze ;-) No i chętnie dają wózek do przejechania się, podotykania, pokazują, jak składać itp.

Do góry