reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaka bryka dla naszego smyka ^^

My zrobiliśmy plan zakupowy: maj - mebelki, czerwiec - wózek, lipiec - reszta droższych rzeczy z wyprawki. ale od maja zaczynamy już tez powoli kupować ubranka itd. :-)

reklama
fibi, fajny podział, najlepiej to sobie tak porozkładać.

my zamawiamy nowy (prezent od dziadków), więc myślę że na spokojnie w lipcu powinno być oki, bo kilka tygodni potrzeba na realizację zamówienia.
ale gdybym polowała na używany to już bym się zaczęła rozglądać. bo znając życie jak się będzie miało chęć i kasę żeby kupić to nic nie będzie, a jak kasy brak to zazwyczaj jakoś cudownie rozmnażają się fajne oferty ;)

ja właśnie też liczę na sponsoring ze strony dziadków (albo i pradziadków, bo to ich pierwszy wnuk i prawnuk będzie) - no ale póki co szukam używanego;)

ja w tym miesiącu kupuję materacyk, pościele, pieluszki tetr. i flanelowe, jakieś smoczk i inne drobiazgi. W maju łóżeczko i łóżko nowe dla nas, bo mniejsze musimy mieć, a wózek pewnie jak się trafi (idealnie byłoby w czerwcu).

W pt siostra do mnie przychodzi i może mi całe pudło z ciuszkami przywiezie:)

MadziaSek mielismy tylko ogladac, ale jednak nie ogladalismy bo okazalo sie ze ktos juz kupil, bedziemy wiec szukac dalej

Ha! No i się trafiło - dziś kupiłam wózek. Zupełnie nieoczekiwanie, bo rano siostra mi napisała smsa, że w komisie obok jej biura pojawił się dokładnie taki, jakiego szukałam - Quinny Speedi (choć wcześniej patrzyłam na Quinny Freestyle 3XL, ale i Speedi mi pasował, jeśli chodzi o funkcje). Ma hamulec ręczny, na czym mi bardzo zależało, bo planuję z wózkiem jeździć na wrotkach (back to oldschool:-D). No i da się i gondolkę i fotelik w obie strony montować.

Wózek 3w1 z fotelikiem maxi-cosi. Gondola i fotelik w super stanie, spacerówka w stanie db+, ale jak wcześniej pisałam spacerówki mam trzy po siostrach (McLaren, Peg-Perego i Inglesina), więc tej się pewnie szybko pozbędę.

W komplecie mam: adaptery, wkładkę dla noworodka do fotelika, moskitierę, folie przeciwdeszczowe do gondoli i spacerówki oraz torbę na bambetle i kosz na zakupy.

Zapłaciłam 780zł (potargowałam się, bo cena była 840zł w komisie)

Na fotkach nie ma tylko spacerówki, bo jej póki co jeszcze nie montowałam.

IMAG0386.jpgIMAG0387.jpgIMAG0388.jpgIMAG0389.jpgIMAG0390.jpgIMAG0391_1.jpg

Ale się cieszę, że mam to już z głowy:-D Sen z powiek mi ten temat spędzał!

Załączniki

• IMAG0386.jpg
    IMAG0386.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 73
  • IMAG0387.jpg
    IMAG0387.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 66
  • IMAG0388.jpg
    IMAG0388.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 69
  • IMAG0389.jpg
    IMAG0389.jpg