reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak zająć głowę, kiedy dziecko jest w szpitalu?

Po capri care właśnie zaliczyliśny spektakularne wymioty :(
Problem w tym, że Staszek zjada na dobę 630ml, a ja odciągam lekko ponad 700.
Jak on sobie zwiększy objętość każdego posiłku o te 10ml, to ja leżę, bo tyle nie mam.

I teraz żywcem nie wiem, co mam mu dawać i co robić. To już nasze 3 podejście do mm i z każdym jest coś nie tak :/
A tym razem to mnie tymi wymiotami strasznie przestraszył.

Chyba mamy skok rozwojowy, bo od wczoraj jak inne dziecko :/ mam ochotę lecieć do lekarza i panikować 🤦‍♀🙈

reklama
Jak on sobie zwiększy objętość każdego posiłku o te 10ml, to ja leżę, bo tyle nie mam.

I teraz żywcem nie wiem, co mam mu dawać i co robić. To już nasze 3 podejście do mm i z każdym jest coś nie tak :/

Chyba mamy skok rozwojowy, bo od wczoraj jak inne dziecko :/ mam ochotę lecieć do lekarza i panikować 🤦‍♀🙈
Nie wiem jak działa laktacja ale u mnie gdy Synek zaczął domagać się większych porcji to ilości mleka rosły zgodnie z potrzebami. Nie zmieniałam ani ilości sesji, ani czasu odciagania

A próbowałaś któryś z Bebilonów? Ostatnio chwilowo przerzucałam syna z bebiko na bebilon HA i bardzo dobrze je tolerował -gdzie za "mlodu" też było mi ciężko dopasować mu mleko.

Możesz robić tak jak ja, do swojego mleka dodawaj odrobinę mm. Wtedy mleko jest "tłustsze", ma więcej kalorii, i dłużej się trawi. Ja dodawałam neocate, bo tylko to mogłam (wszystkie inne, których próbowałam kończyły się wymiotami). Na początku dodawałam co do któregoś karmienia. I tak raczej było kpi.

Ja robiłam tak jak Destino. Przy wprowadzaniu mm po prostu mieszałam swoje mleko z mm. Najpierw do niektórych kamień, potem co drugie, a potem już do każdego. I stopniowo zwiekszałam ilość mm w butelce.

Koniecznie pogadaj z lekarzem.

Ja z czystym sumieniem mogę polecić
Bebilon prosyneo ha.
Ale musisz skonsultować to z lekarzem.

Dziewczyna niżej pisała że jej synowi przypasował może i Staszkowi przypasuje.

Koszt mleka to w aptekach stacjonarnych numer 1 coś koło 50 złoty.
Warto zerknąć na apteki internetowe bo różnica w cenie jest znaczaca.
Ja kupowałam stacjonarnie ale później zauważyłam że jednak jest dużo taniej i zamawiam przez apteke internetowa kurierem medyczynym.

hej, ja jak próbowałam córce podawać Capri Care to tez zdazyly nam się wymioty 2 albo i nawet 3 razy. W sumie wtedy to nie łączyłam tego tylko z mlekiem. Koniec końców musiałam i tak zmienić mleko na inne ze względu na zaparcia, ale może u Was przy kolejnych probówkach będzie jednak tez ok?:) powodzenia

reklama
Nie wiem czy będę dalej próbkwać z capri care. Chyha wydębie skierowanie do gastrologa i się przejdziemy.
Rozważam też kupienie laktatora muszllwego.

Teraz po 5h wymiotów już nie ma (odpukać), już zjadł porcję mojego. Ale przestraszył mnie. Nie powinnam, ale jednak po przejściach szpitalnych, mam w głowie najczarniejszs scenariusze, kiedy coś się zaczyna dziać.

Do góry