reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak zająć głowę, kiedy dziecko jest w szpitalu?

reklama
Jak zrobiliśmy mu sesję, żeby prababciom do ramki zrobić zdjęcia, to nie ma ani jednego bez dziwnej miny 😂
a na wszystkich wygląda, jakby miał rację? Bo to jest kolejne jego zdjęcie, że mi się wydaje, że on właśnie coś takiego wyraża, kojarzę jeszcze takie w wózku - wtedy też to była moja pierwsza myśl, że on ma takie gesty i mimikę jakby triumfował po wygranej dyskusji 😁

a na wszystkich wygląda, jakby miał rację? Bo to jest kolejne jego zdjęcie, że mi się wydaje, że on właśnie coś takiego wyraża, kojarzę jeszcze takie w wózku - wtedy też to była moja pierwsza myśl, że on ma takie gesty i mimikę jakby triumfował po wygranej dyskusji 😁

Chodź, Mała, lecimy w kosmos!

Ostatnia edycja:
Season 6 Flirt GIF by Friends

Ale fajny smoczus w porównaniu z nim to jest wielki ❤️❤️

Staszek jest uroczy ❤️❤️❤️

Kolezanka buja się już prawie że 7 msc na kpi. Podziwiam. Ogarnąć dom / dziecko i mieć czas na kpi.

U mnie od początku nie było rewelacji i od początku młoda dostawała mm.
My dajemy bebilon prosyneo ha teraz dwójke. To samo mleko co w szpitalu.
Pasuje jej / smakuje. Więc nie kombinujemy ze zmiana.

Ja próbowałam dostawiać do piersi no ale cóż nie wyszło nam próbowałam odciągać no ale też nie wyszło.
Więc odpuściłam.
Dajemy mm.

Przebiliśmy 3kg 💪mało, a cieszy.
Też próbowałam dostawiać i Staszek nawet ciągnie, ale jak sie wybije to potem już nie umie złapać. Raz złapał i myślałam, że zjadł swoją pełną porcję, bo nawet długo ciągnął i widziałam że połyka, ale jak skończył to był równie wkurzony co przed i z butli zjadł jeszcze poten sporo.
A też juz je więcej i teraz jedno moje odciąganie to 2.5 posiłku, więc za chwilę będzismy na styk (odciągsm 4x na dobę). Mrożone mu ładnie wchodzi, więc dojemy jeszcze moją szufladę z mrożonkami i w międzyczasie na spokojnie i bez rewolucji przejdziemy na mm.
Neonatolog już nam poleciła takie na kolki, ulewanie i problemy brzuszkowe, więc akurat. A żeby dać wszystkie potrzebne składniki z mleka matki wystarczy 50ml na dobę. Tyle utrzymam ile się będzie dało.

Ogarnęliśmy się trochę z kolkami, tzn ja ogarnęłam głowę i nie jest już dla mnie końcem świata to, że Staszek się drze przez chwilę. Jestem obok, przytulę i czekam, aż mu przejdzie, bo nie ma innej opcji. A tak to ciężko uwierzyć, że to już 3 tygodnie w domu, chociaż przyznam, że chciałabym, żeby już był większy, trzymał głowę i robił coś więcej poza leżeniem na mnie przez większość dnia :D

Ostatnia edycja:
Przebiliśmy 3kg 💪mało, a cieszy.
Też próbowałam dostawiać i Staszek nawet ciągnie, ale jak sie wybije to potem już nie umie złapać. Raz złapał i myślałam, że zjadł swoją pełną porcję, bo nawet długo ciągnął i widziałam że połyka, ale jak skończył to był równie wkurzony co przed i z butli zjadł jeszcze poten sporo.
A też juz je więcej i teraz jedno moje odciąganie to 2.5 posiłku, więc za chwilę będzismy na styk (odciągsm 4x na dobę). Mrożone mu ładnie wchodzi, więc dojemy jeszcze moją szufladę z mrożonkami i w międzyczasie na spokojnie i bez rewolucji przejdziemy na mm.
Neonatolog już nam poleciła takie na kolki, ulewanie i problemy brzuszkowe, więc akurat. A żeby dać wszystkie potrzebne składniki z mleka matki wystarczy 50ml na dobę. Tyle utrzymam ile się będzie dało.

Ogarnęliśmy się trochę z kolkami, tzn ja ogarnęłam głowę i nie jest już dla mnie końcem świata to, że Staszek się drze przez chwilę. Jestem obok, przytulę i czekam, aż mu przejdzie, bo nie ma innej opcji. A tak to ciężko uwierzyć, że to już 3 tygodnie w domu, chociaż przyznam, że chciałabym, żeby już był większy, trzymał głowę i robił coś więcej poza leżeniem na mnie przez większość dnia :D

Zobacz załącznik 1532358
Mój wczesniak ma już 10 miesięcy I wciąż najbardziej lubi spać na mnie:)

Słodziak z tego Staszka ❤️

Miałam napisać jesteśmy po badaniu słuchu i wszystko jest ok 😉
Więcej kontroli nie będzie.

reklama
Matko, jaki on jest przesłodki! No nie idzie się napatrzec ❤️❤️ nic tylko tulić, ja się mu nie dziwię, że każe Ci całymi dniami przytulać 😁
Super, że rośnie ❤️❤️❤️
I nie chciej tak szybko, żeby już nie tylko lezal... zatęsknisz za tym 😁😁

Do góry