reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak zająć głowę, kiedy dziecko jest w szpitalu?

reklama
Jak zrobiliśmy mu sesję, żeby prababciom do ramki zrobić zdjęcia, to nie ma ani jednego bez dziwnej miny 😂
a na wszystkich wygląda, jakby miał rację? Bo to jest kolejne jego zdjęcie, że mi się wydaje, że on właśnie coś takiego wyraża, kojarzę jeszcze takie w wózku - wtedy też to była moja pierwsza myśl, że on ma takie gesty i mimikę jakby triumfował po wygranej dyskusji 😁

a na wszystkich wygląda, jakby miał rację? Bo to jest kolejne jego zdjęcie, że mi się wydaje, że on właśnie coś takiego wyraża, kojarzę jeszcze takie w wózku - wtedy też to była moja pierwsza myśl, że on ma takie gesty i mimikę jakby triumfował po wygranej dyskusji 😁

Chodź, Mała, lecimy w kosmos!

Ostatnia edycja:
Season 6 Flirt GIF by Friends

Ale fajny smoczus w porównaniu z nim to jest wielki ❤️❤️

Staszek jest uroczy ❤️❤️❤️

Kolezanka buja się już prawie że 7 msc na kpi. Podziwiam. Ogarnąć dom / dziecko i mieć czas na kpi.

U mnie od początku nie było rewelacji i od początku młoda dostawała mm.
My dajemy bebilon prosyneo ha teraz dwójke. To samo mleko co w szpitalu.
Pasuje jej / smakuje. Więc nie kombinujemy ze zmiana.

Ja próbowałam dostawiać do piersi no ale cóż nie wyszło nam próbowałam odciągać no ale też nie wyszło.
Więc odpuściłam.
Dajemy mm.

Przebiliśmy 3kg 💪mało, a cieszy.
Też próbowałam dostawiać i Staszek nawet ciągnie, ale jak sie wybije to potem już nie umie złapać. Raz złapał i myślałam, że zjadł swoją pełną porcję, bo nawet długo ciągnął i widziałam że połyka, ale jak skończył to był równie wkurzony co przed i z butli zjadł jeszcze poten sporo.
A też juz je więcej i teraz jedno moje odciąganie to 2.5 posiłku, więc za chwilę będzismy na styk (odciągsm 4x na dobę). Mrożone mu ładnie wchodzi, więc dojemy jeszcze moją szufladę z mrożonkami i w międzyczasie na spokojnie i bez rewolucji przejdziemy na mm.
Neonatolog już nam poleciła takie na kolki, ulewanie i problemy brzuszkowe, więc akurat. A żeby dać wszystkie potrzebne składniki z mleka matki wystarczy 50ml na dobę. Tyle utrzymam ile się będzie dało.

Ogarnęliśmy się trochę z kolkami, tzn ja ogarnęłam głowę i nie jest już dla mnie końcem świata to, że Staszek się drze przez chwilę. Jestem obok, przytulę i czekam, aż mu przejdzie, bo nie ma innej opcji. A tak to ciężko uwierzyć, że to już 3 tygodnie w domu, chociaż przyznam, że chciałabym, żeby już był większy, trzymał głowę i robił coś więcej poza leżeniem na mnie przez większość dnia :D

Ostatnia edycja:
Przebiliśmy 3kg 💪mało, a cieszy.
Też próbowałam dostawiać i Staszek nawet ciągnie, ale jak sie wybije to potem już nie umie złapać. Raz złapał i myślałam, że zjadł swoją pełną porcję, bo nawet długo ciągnął i widziałam że połyka, ale jak skończył to był równie wkurzony co przed i z butli zjadł jeszcze poten sporo.
A też juz je więcej i teraz jedno moje odciąganie to 2.5 posiłku, więc za chwilę będzismy na styk (odciągsm 4x na dobę). Mrożone mu ładnie wchodzi, więc dojemy jeszcze moją szufladę z mrożonkami i w międzyczasie na spokojnie i bez rewolucji przejdziemy na mm.
Neonatolog już nam poleciła takie na kolki, ulewanie i problemy brzuszkowe, więc akurat. A żeby dać wszystkie potrzebne składniki z mleka matki wystarczy 50ml na dobę. Tyle utrzymam ile się będzie dało.

Ogarnęliśmy się trochę z kolkami, tzn ja ogarnęłam głowę i nie jest już dla mnie końcem świata to, że Staszek się drze przez chwilę. Jestem obok, przytulę i czekam, aż mu przejdzie, bo nie ma innej opcji. A tak to ciężko uwierzyć, że to już 3 tygodnie w domu, chociaż przyznam, że chciałabym, żeby już był większy, trzymał głowę i robił coś więcej poza leżeniem na mnie przez większość dnia :D

Zobacz załącznik 1532358
Mój wczesniak ma już 10 miesięcy I wciąż najbardziej lubi spać na mnie:)

Słodziak z tego Staszka ❤️

Miałam napisać jesteśmy po badaniu słuchu i wszystko jest ok 😉
Więcej kontroli nie będzie.

reklama
Matko, jaki on jest przesłodki! No nie idzie się napatrzec ❤️❤️ nic tylko tulić, ja się mu nie dziwię, że każe Ci całymi dniami przytulać 😁
Super, że rośnie ❤️❤️❤️
I nie chciej tak szybko, żeby już nie tylko lezal... zatęsknisz za tym 😁😁

Do góry