reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak zająć głowę, kiedy dziecko jest w szpitalu?

reklama
A dobrze, dobrze :) wczoraj minal miesiąc od kiedy jest w domu, dzisiaj kończy 4 tygodnie wieku korygowanego, rośnie chłopak. Jak przyszedł do domu to na szybko kupowaliśmy ubranka rozmiar 48 i 50, a teraz spokojnie wchodzi w 56. Jeszcze są ciut za duże, ale już nie tak, żeby się w nich topił :D
Przybiera ładnie, przesypia noce (chyba, że akurat mamy iść następnego dnia do okulisty, wtedy nocka zarwana. Nie wiem skąd on to wie). W przyszłym tygodniu zaczynamy rehabilitację na oddziale w szpitalu, to go rozruszają bardziej profesjonalnie :D ja z nin ćwiczę w domu jak fizjo nakazał, ale nie widzę wielkicu efektów.
Szukamy dobrego mm. Neonatolog nam poleciła takie, które mu nie przypasowało, więc teraz będziemy testować Capri Care i zobaczymy :D

A dobrze, dobrze :) wczoraj minal miesiąc od kiedy jest w domu, dzisiaj kończy 4 tygodnie wieku korygowanego, rośnie chłopak. Jak przyszedł do domu to na szybko kupowaliśmy ubranka rozmiar 48 i 50, a teraz spokojnie wchodzi w 56. Jeszcze są ciut za duże, ale już nie tak, żeby się w nich topił :D
Przybiera ładnie, przesypia noce (chyba, że akurat mamy iść następnego dnia do okulisty, wtedy nocka zarwana. Nie wiem skąd on to wie). W przyszłym tygodniu zaczynamy rehabilitację na oddziale w szpitalu, to go rozruszają bardziej profesjonalnie :D ja z nin ćwiczę w domu jak fizjo nakazał, ale nie widzę wielkicu efektów.
Szukamy dobrego mm. Neonatolog nam poleciła takie, które mu nie przypasowało, więc teraz będziemy testować Capri Care i zobaczymy :D
z Capri care musisz uważać na nerki. Poszukaj roślinnego mleka, może ono przypadkiem.

z Capri care musisz uważać na nerki. Poszukaj roślinnego mleka, może ono przypadkiem.
zaczynam mieć wrażenie, że każde mm jest złe w jakiś sposób :/
Mieliśmy od neonatolog Nan expert pro total comfort, to potem doczytałam, że powinno być stosowane pod nadzorem gastrologa i że przez zagęszczenie skrobią powoduje zaparcia. I Staszek tak średnio chciał je pić, więc biorąc to wszystko pod uwagę zrezygnowałam. Capri Care znowu wszyscy mi polecali.

Fajny ten Staszek ❤️❤️rośnie chłopak.

Ja nie pomogę z wyborem mleka.
U nas jest ciąg dalszy mleczka które jadła w szpitalu tylko ze juz numer 2.
Bebilon prosyneo ha.
Służy jej to mleczko więc nie zmieniamy.
Bywały dni że gorzej jadła ale doszliśmy do wniosku z mężem że chyba na ząbki.
Dziaselka bolały to i jeść się nie chciało po za tym jest co raz starsza wiec ciekawa otoczenia ❤️ ale już ładnie nam je to mleczko.

Już miesiąc?! 🤯 Mam wrażenie, że wczoraj czekaliśmy na info z powrotu do domku 😍

@RoseGold może Ty coś doradzisz z wyborem mleka?

Już miesiąc?! 🤯 Mam wrażenie, że wczoraj czekaliśmy na info z powrotu do domku 😍

@RoseGold może Ty coś doradzisz z wyborem mleka?
Wg mojego rozeznania najlepszym wyborem będzie CapriCare (dostępność spoko w aptekach i w necie, cena spora), Smilk (słaba dostępność, tylko net, ale cena rewelacja) i o dziwo Bebiko (dostępność super, cena minimalnie wyższa niż Smilk). Ja na ten moment zdecydowałam się na Smilk, bo skład jest tak krótki jak moja cierpliwość do innych kierowców na drodze

Dzięki! Capri już mam zamówione to spróbujemy i zobaczymy.

Staszek w ogóle czasami zjadłby cały świat, takie mam wrażenie 😂 tylko strasznie ulewa, a jak uleje to znowu jest głodny. Nie limituję mu mleka, ale takie ulewania i jedzenie w kółko bardzo boli moje zapasy, które się kurczą, a i ilości na bieżąco nie powalają. Więc mam nadzieję, że to mu jednak podpasuje.

reklama
zaczynam mieć wrażenie, że każde mm jest złe w jakiś sposób :/
Mieliśmy od neonatolog Nan expert pro total comfort, to potem doczytałam, że powinno być stosowane pod nadzorem gastrologa i że przez zagęszczenie skrobią powoduje zaparcia. I Staszek tak średnio chciał je pić, więc biorąc to wszystko pod uwagę zrezygnowałam. Capri Care znowu wszyscy mi polecali.
Sama stosowałam, ale nie jako pokarm wyłączny u syna. Pani neonatolog zwróciła mi uwagę, że mleko kozie jest ciężkie, i może uszkadzać nerki. Dlatego powinno się je podawać pod nadzorem. Dobrze zauważyłaś. Nie ma dobrego mm. Właśnie dlatego, że baza jest mleko krowie. Nie bez powodu ostatnio tak się naciska na kp.
Wybierasz mleko, które pasuje tobie i dziecku. Taka kolej rzeczy. Po prostu uważaj na to, na co musisz i karm.

Do góry