reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zająć głowę, kiedy dziecko jest w szpitalu?

Taki mam zamiar, zapytam jutro czy coś mogę przynieść i od czego zacząć. Nawet im wysterylizuję potem w domu, jeżeli oni się tak boją cytomegalii 🙈
Zaskoczyli mnie, bo jeżeli Stasio nie będzie potrzebował sondy, to po majówce możemy się przymierzać do wypisu, a nie chcę 2 maja biegać na ciśnieniu za smoczkami jak okaże się, że w czwartek albo w piątek wychodzimy.
gwarantuje Ci, że już jesteś lepiej przygotowana niż ja kiedykolwiek będę 😂

reklama
Chcecie zobaczyć Stanisława bez sondy? :D

Zobacz załącznik 1521016
Historia taka, że wyjąl sobie sondę sam wczoraj 😂 ale, że potem zjadl z butelki całą porcję, to go zostawiły i stwierdziły, że jak będzie potrzeba, to mu sondę założa. To było wczoraj o 11 i potrzeby jeszcze nie było, Stasio drugą dobę je sam i nawet antybiotyk i żelazo ładnie zjadł.

Jak się nic nie podzieje to po weekendzie majowym może będzie wypis :D warunek to 3 dni bez sondy. To u niego 3 dni będą w niedzielę. Myślę, ze gdyby nie majówka, to wyszlibyśmy we wtorek, ake tak to będa tylko lekarze dyżurni, a oni nie podejmą decyzji o wypisie.
No, no, no, jaki piękny bez tych wszystkich kabelków. Prawdziwy niemowlaczek. Gratuluję wytrwałości. Obyście do sondy nie wracali, za to do domu owszem 💝

Właśnie przeżywam panikę, bo uświadomiłam sobie, że nie mam dla niego butelki 🙈 normalnie rehabilitantka szpitalna dobiera dziecku, dziecko dostaje w szpitalu swoją butlę ze smoczkiem, którą sterylizują na bieżaco i potem z tą butlą wychodzi do domu.

Ale to by było za proste. Prosiłam, żeby Stasiowi dobrali, to usłyszałam, że Stasio musi mieć jednorazowe smoczki, bo ma cytomegalię.

Te smoczki wychodzą drogo (80zł na dobe smoczki+butelki). Teraz się stresuję, że kupię mu butelkę, a on nie będzie chciał z niej jeść i będzie głodny. Kupię te szpitalne na wszelki wypadek, ale nawet nie wiem, w jaką butlę powinnam celować 🙈 zdesperowana kupiłam dzisiaj canpola, lovi i aventa, a jutro kupię lansinoha, neno i dr brownsa, najwyżej jak zlapie, to nieużywane oddam do szpitala.
No panika totalna. Nie jestem gotowa na karmienie Staszka w domu 🙈
Butelka nie ma takiego znaczenia jak smoczek. Bo je można do butelek zmieniać. Popatrz jakie smoczki oni dają i taki kup. A czy butla będzie Canpol, czy łowi, to nie będzie miało większego znaczenia

Lady Loka - wdech i wydech, wdech i wydech. Dasz sobie radę! Jesteś turbo ogarnięta.
A Stasiu do schrupania. Ja go rezerwuję na mojego zięcia, w sensie męża dla Milenki, też urodzonej 17.02 :p

I tak apropo smoczków. Rodzice opowiadali, że jak wrócili ze mną ze szpitala i chcieli mi podać mleko w butelce to ja ciągnęłam, ciągnęłam i mleko nie leciało. Oni panika i karmili mnie, kilkudniową, łyżeczką. Dopiero później się okazało, że w smoczku nie było dziury zrobionej i to trzeba chyba było gorącą igłą zrobić, bo inaczej ta dziura się zasklepiała w smoczku. Także skoro ja to przeżyłam i traumy nie mam, to tym bardziej Wy dacie radę :)

reklama
Chcecie zobaczyć Stanisława bez sondy? :D

Zobacz załącznik 1521016
Historia taka, że wyjąl sobie sondę sam wczoraj 😂 ale, że potem zjadl z butelki całą porcję, to go zostawiły i stwierdziły, że jak będzie potrzeba, to mu sondę założa. To było wczoraj o 11 i potrzeby jeszcze nie było, Stasio drugą dobę je sam i nawet antybiotyk i żelazo ładnie zjadł.

Jak się nic nie podzieje to po weekendzie majowym może będzie wypis :D warunek to 3 dni bez sondy. To u niego 3 dni będą w niedzielę. Myślę, ze gdyby nie majówka, to wyszlibyśmy we wtorek, ake tak to będa tylko lekarze dyżurni, a oni nie podejmą decyzji o wypisie.
Stasiu jest przecudowny ❤️❤️ niemowlak pełna para! ❤️
Jak mu dziś idzie bez sondy? 😊 trzymam kciuki, żebyście po majówce już byli w domu 😊

Na pewno jesteś świetnie przygotowana! Tak Ci się tylko wydaje, że nie :) dasz sobie świetnie radę ❤️

Do góry