reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zająć głowę, kiedy dziecko jest w szpitalu?

Jaki Staszek jest cudowny, kocham go coraz bardziej ❤❤ jest śliczny i wcale nie wygląda na wczesniaka! ❤
Najważniejsze, że jeszcze chwila i będziecie już razem w domu, bez obcych ludzi, kabli i sprzętów dookoła 😊

Co do dziewczynek się nie wypowiem, mam trzech chłopów - i wcale nie narzekam na brak tulenia. Uwielbiają się tulić, oczywiście zwłaszcza do mnie 😜

Po drodze miałam dwie straty, jedna wcześnie, druga w 19 tygodniu, ale widziałam to dzieciątko, przytuliłam, też mi było ciężko dojść di siebie. Jak czujesz, że potrzebujesz terapii to na nią leć, Staszek potrzebuje takiej cudownej mamy jaka jesteś ❤❤❤

reklama
Latałam na terapię cały rok :) całą ciążę przeszłam z terapeutką. Jeżeli dojdzie do kolejnej, to też będzie razem. Po prostu teraz żeby iść na sesję, musiałabym się urywać wcześniej ze szpitala, a wolę siedzieć ze Stasiem :) mam zawsze możliwość pójścia jak będę potrzebować, ale póki co radzę sobie sama, nawet w gorszych momentach.
Po prostu strasznie mi go brakuje jak siedzę w domu. Mam nadzieję, że on śpini nie smuta.

Lady Loka - to zrozumiałe, że ta tęsknota za Irenką będzie się pojawiać i pewnie będzie się pojawiało z tyłu głowy, że ze Stasiem doświadczasz czegoś, czego nie było Wam dane z Irenką. No i z pewnością byłoby to inne wychowanie Irenki, a inne będzie Staśka. Ani lepsze ani gorsze. Przykro mi, że tego doświadczasz, ale też cieszę się, że już tyle rzeczy w głowie sobie poukładałaś.
Stasiek nadgania, a nawet przegania, umiejętnościami swoich rówieśników :) Super, oby tak dalej!
A to myślenie, że ktoś może pomyśleć, że nie ogarniasz swojego dziecka wyrzuć z głowy. Jestem przekonana, że personel medyczny jest pełen podziwu dla rodziców, którzy przechodzą przez to co Wy.

Słyszałam kilka dni temu rozmowę na oddziale o tym, jak brakuje smoczków do butelek. A potem widziałam ubranka z dziurami, które czasami ma na sobie Staszek. I pomyślałam, że chciałabym kupić na oddział trochę rzeczy dla dzieci. Wiadomo, że szpital w pierwszej kolejności dba o leki i pampersy, nie o ładne ubranka. A dla rodziców czasami to czynnik bardzo poprawiający nastrój.

Założyłam zbiórkę :) kupię ubranka, smoczki, a jak uzbieram na tyle, to chciałabym czajnik bezprzewodowy do pokoju laktacyjnego.
zostawiam linka, nie zmuszam :)

I tak będę tu wracać pisać o Stanisławie.

A Stanisław powoli zjada całe porcje, ale jeszcze zdarza mu się przespać posiłek :)

20230426_133904.jpg

Słyszałam kilka dni temu rozmowę na oddziale o tym, jak brakuje smoczków do butelek. A potem widziałam ubranka z dziurami, które czasami ma na sobie Staszek. I pomyślałam, że chciałabym kupić na oddział trochę rzeczy dla dzieci. Wiadomo, że szpital w pierwszej kolejności dba o leki i pampersy, nie o ładne ubranka. A dla rodziców czasami to czynnik bardzo poprawiający nastrój.

Założyłam zbiórkę :) kupię ubranka, smoczki, a jak uzbieram na tyle, to chciałabym czajnik bezprzewodowy do pokoju laktacyjnego.

A Stanisław powoli zjada całe porcje, ale jeszcze zdarza mu się przespać posiłek :)

Zobacz załącznik 1520527
zrobione i ściskam Staszka! 🥰😍

Zobacz załącznik 1520527
Te ubranka psują się szybko ze względu na dezynfekcję. Miałam ubranka Helenki, to wszystko im zostawiałam. Problematyczne trochę są rozmiary, muszą być mikroskopijne, a ja mogłam kupić dopiero od rozmiaru 44. A tam i mniejsze są potrzebne. Smoczki też kupowałam w miarę możliwości. Masz bardzo fajny pomysł.

Staś jak zwykle uroczy 🥰

@Lady Loka taka moja podpowiedź, zanim cokolwiek kupisz zapytaj czy takie gryzaki lub zabawki mogą być na oddziale. Jak ja byłam, to wielu rzeczy nie mogłam zostawić, bo przepisy nie pozwalały. Poza tym są firmy, które mają fajny asortyment dla wczesniaczkow, ale niedostępny w sprzedaży detalicznej. Przeznaczony wyłącznie dla szpitali. Może przez tą fundację, o której pisałaś, byłyby możliwe takie zakupy . Popytaj, zorientuj się. Ja już nie jestem w temacie. Przepraszam, że niewiele mogę pomóc.

@Lady Loka taka moja podpowiedź, zanim cokolwiek kupisz zapytaj czy takie gryzaki lub zabawki mogą być na oddziale. Jak ja byłam, to wielu rzeczy nie mogłam zostawić, bo przepisy nie pozwalały. Poza tym są firmy, które mają fajny asortyment dla wczesniaczkow, ale niedostępny w sprzedaży detalicznej. Przeznaczony wyłącznie dla szpitali. Może przez tą fundację, o której pisałaś, byłyby możliwe takie zakupy . Popytaj, zorientuj się. Ja już nie jestem w temacie. Przepraszam, że niewiele mogę pomóc.
Dla dzieci na łóżeczkach mogą być :) jest nawet box z zabawkami, ale są w nim głównie jakieś pojedyncze pluszaki. Ale przed zakupami będę jeszcze dopytywać konkretnie, oczywiście :)

reklama
Do góry