reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak wyluzować podczas starań?

reklama
ja bym dziewczyny jednak rozrozniala kwestie braku luzu/ stresu/ nadzieji na ciaze a totalnej fiksacji. I tutaj sie zgodze, ze niektore kobiety fiksuja, wywoluja okropna presje na partnerze, kupuja tony testow ciazowych i owulacyjnych, analizuja kazde plamienie przed miesiaczkowe, rozmiar biustu, szyjke. I o ile rozumiem stres/ nerwy tak juz uwazam, ze taka fiksacja to szkodzenie samej sobie i nadaje sie do leczenia. Osobiscie znam dziewczyne ktore rozpowiada wszystkim ze sie stara, odmawia skosztowania lyka wina bo to moze zaszkodzic ciazy (zeby bylo jasne, zadnej ciazy nie ma, a starania)

Poczytajcie sobie wpisy niektórych staraczek, to się zastanowicie czy już nie zbzikowały. Sajgon w domu, bo mąż wyszedł, a miał zostać, żeby uprawiali seks, ups serduszkowali, bo była owulacja. Gnój o to, że typ je majonez i chipsy. Pytanie czy może się wódki na sylwestra napić. Rezygnacja z herbaty, bo to zło. Jeśli to nie jest szajba, to nie wiem co nią jest.
Jest szajba i nie życzę ci żebyś w nią wpadła ale nie krytykuj tych dziewczyn. Można zawsze nie czytać jak ci przeszkadza. Po to są fora staraczki żeby tam się wygadać o „serduszkowaniu”. Pewnie w realu nikt nikomu nie opowiada o owu itp. Zawsze można się z forum wypisać jak nie odpowiada temat. A zbzikowac można oj można.

myślałam, że to jakaś nowomowa forumowa jak z truskawkowym dniem i serduszkowaniem 😀😀
Serduszkowanie wzielo się stad ze jak zaznaczasz w kalendarzach owulacyjnych stosunek to pojawia się serduszko. Proste. Nie rozumiem osób które zapisują się na forum a potem wszystko im przeszkadza. Tylko kwestia nazewnictwa. Można pisać zamiast serduszkowalam bzykała się z mężem albo jak tam kto chce.

Jest szajba i nie życzę ci żebyś w nią wpadła ale nie krytykuj tych dziewczyn. Można zawsze nie czytać jak ci przeszkadza. Po to są fora staraczki żeby tam się wygadać o „serduszkowaniu”. Pewnie w realu nikt nikomu nie opowiada o owu itp. Zawsze można się z forum wypisać jak nie odpowiada temat. A zbzikowac można oj można.
bycie rodzicem to nie tylko karmienie, przewijanie i przebieranie. To także wychowanie. Jak ma się wychować normalne dziecko, jeśli się wpada w taka obsesję, że mąż majonezu nie może jeść? Zostawię to bez komentarza już. Podobnie jak infantylizowanie.

reklama
Mnie bardzo denerwują rady typu "odpuść, a się uda" bo zazwyczaj wypowiadają je osoby, które w ciążę zachodziły przez przypadek, bez żadnych starań. Nie mają pojęcia co się dzieje w głowie kobiety, w której każdy hormon woła o ciążę. Tym bardziej po stracie.
Choć z drugiej strony jak czytam jak niektóre torturują swoich partnerów to jednak nie jest ze mną jeszcze najgorzej 🤣🤣
A rady typu biegaj, szyj, zapisz się na kurs moim zdaniem nie działają. Bo nie będę biegać 24h i w końcu przyjdzie ten moment zbliżania się okresu i bieganie nie sprawi, że cudownie zapomnę o istnieniu testów ciążowych...
Ciężki temat, ale bardzo ważny. Już dawno mnie żaden wątek tu tak nie zainteresował ❤️

Do góry