cóz obydwa foteliki są bardo drogie (nie znalazłem droższych-bez baz) a na dodatek nie przetestowane wiec bezpieczeństwo jest teoretyczne. że nie wspomnę że skody (ŻADNEJ) nie ma na liście kompatybilności tych fotelików.
chodziło mi o właściwie czy lepiej dla tak rosnącego dziecka następny 9-18 czy porządne 9-36 (ten Guardian pro 2 to zwycięzca w swojej klasie w roku ubiegłym) czy cybex pallas 2 tez b. bezpieczne kwestia jest tylko jak bobas się będzie w tym czuł wiem barier pan nie poleca ale ani one nowe ani...wg skądinąd szacowanych instytucji- niebezpieczne
w 9-18 mam nadzieję że wielokrotnie polecany przez Pana Romer king plus będzie best wyborem i domyślam się że lepszym niż Tobi ze względu na genialny sys montażu mimo że romer był ostatnio testowany 4 lata temu a tobi 3.
btw stara odp można wywalić na śmietnik bo: za fotelik.info
ogólnie testów tych fotelików to jak na lekarstwo a ja raz kupiłem fotelik z wózkiem nie testowany i po miesiącu kupiłem to recaro czyli za to samo zapłaciłem 2 razy + adaptery ofc...wystarczy jedna pomyłka i jedne wyzuty sumienia że syn nie wiadomo czy jest bezpieczny
o imporcie z usa thanks but no thanks
tak wiec dziękuję za poświęcony czas...i chyba poczekam chwile zaraz bobasowi 9 miesięcy pyknie a wagę i tak spełnia pomyślimy z żoną pomacamy...i zdecydujemy jaka klasa i jaki model sadzę że 1 tysiąc powinien wystarczyć 1,5 ..1,6 za te nietestowane rwf to zdecydowana przesada a sam Pan pisał o MC Rubi że się wstrzymać należy do niezależnych testów.
ps. mam nadzieję że się Pan nie obraził to nie jest moim celem a jedynie dyskusja i wymiana poglądów
jeśli by to nie sprawiło problemu to proszę o info czy instalował Pan Kinga w Fabii 1? a jak tak to czy dobrze siedział ?
Pozdrawiam
Michał