Witam. Trafiłam na forum szukając fotelika dla synka i widzę same ciekawostki , naprawdę można się tu wiele nauczyć w tej dziedzinie . Super .
Chociaż przyznam , ze dalej mam problem bo widzę , że Pan namawia i słusznie bo na mój " chłopski "
rozum o niebo bezpieczniej dla maluszka ,,najdłużej tyłem jak tylko się da i najdłużej w uprzęży jak tylko się da " . niestety nie udało mi się nigdy namówić męża aby zamontować fotelik tyłem do kierunku jazdy chociaż robiłam to z wielkim namaszczeniem przez początkowych kilka miesięcy no i wydaliśmy dodatkową kasę aby kupic fotelik z taką opcją tj. besafe izi combi 0-18 do dziś nie wiem czy przerastał go taki montaż fotelika
Wracając do tematu , serdecznie proszę o radę ponieważ nasz synek ma niewiele ponad trzy latka 105 cm wzrostu i 16,5 kilo wagi do tej pory korzystał ze wspomnianego wcześniej besafe , ale niestety z fotelika wyróśł , zagłówek jest wysunięty na maksa a pasy też już są ciut poniżej barków i teraz co robić jaki wybrać fotelik dla maluszka nie chciałabym aby jeżdził w foteliku bez pięciopunktowych pasów a zarazem w grupie wagowej 15-36 nie udało mi się znależc nic z własnymi pasami jedyny model który znalazłam to RECARO YOUNG SPORT mieści się w grupie pośredniej 9-36 a ta jak się doczytałam nie jest zbyt bezpieczna sama w sobie i co tu robić ?? Poza tym nigdzie nie mogę znależc tego fotelika w testach ADAC chociaż wszyscy sprzedający zapewaniają o jego wysokich notach czy ma pan może jakieś ściągawki na ten temat
proszę coś podpowiedzieć , doradzić , co kupić aby maluszek był przede wszystkim bezpieczny .Mamy audi A4 combi niestety bez isofixa
Mam tez drugie pytanie w tym foteliku BESAFE IZI COMBI mamy pęknięty boczek i w cale nie z winy jakiegoś zderzenia , na szczęcie , tylko najprawdopodobniej albo zrobiliśmy to my rodzice podczas montażu albo maluszek kiedy gramolił się na fotel tak czy siak siła była nie wielka a jednak pękło
( co w mojej ocenie daje ogromny MINUS w tabeli bezpieczeństwa tego fotelika , nawet nie chcę myśleć co by się mogło z nim stać podczas zderzenia ...) czy Pan się może orientuje jaka jest możliwość wymiany uszkodzonej części i gdzie to ewentualnie można zrobić ?
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedż