reklama
Maria2008 Ja mam jeszcze stare Venus Ramatti. Fajny jest, choć u mnie materiał już się nieco poprzecierał- no ale eksploatacja była na maxa. Teraz zastanawiam się nad tym większym -Formula. Podobają mi się pasy krzyżowe choć trzeba za nie trochę więcej zapłacić.
Nie zauważyłam jakiś specjalnych problemów z poceniem, chyba w wózkach było gorzej ale każde dziecko ma inaczej.
Nie zauważyłam jakiś specjalnych problemów z poceniem, chyba w wózkach było gorzej ale każde dziecko ma inaczej.
Tygrysek1985
Fanka BB :)
ciekawe gdzie zniknal Pan fotelik od jakichs dwoch tygodni go tu nie bylo...
Witam
Jestem w trakcie poszukiwania fotelika.
Córka ma 4 lata, mierzy 100 cm i waży 15 kg.
Myślałam o zakupie fotelika z przedziału 15 - 36 kg.
Moją uwagę zwróciły następujące modele:
1. Cybex Solution X
2. Recaro Milano
3. Maxi Cosi Rodi Air Protect
4. Roemer Kid, Kid Plus, Kid SICT
Jednak po obejrzeniu filmów z crash testów, zastanawiam się czy Recaro Milano lub Cybex zasługują na ocenę, którą otrzymały ( 4 za bezpieczeństwo )... A może inaczej: dlaczego taka ocenę otrzymały, co bierze się pod uwagę wydając takie oceny?
Oto filmiki:
Recaro Milano: Recaro Milano crash test od e-FOTELIKI.pl - YouTube
Cybex Solution X :Cybex Solution X Crash-test - front impact - right view - YouTube
Jestem w trakcie poszukiwania fotelika.
Córka ma 4 lata, mierzy 100 cm i waży 15 kg.
Myślałam o zakupie fotelika z przedziału 15 - 36 kg.
Moją uwagę zwróciły następujące modele:
1. Cybex Solution X
2. Recaro Milano
3. Maxi Cosi Rodi Air Protect
4. Roemer Kid, Kid Plus, Kid SICT
Jednak po obejrzeniu filmów z crash testów, zastanawiam się czy Recaro Milano lub Cybex zasługują na ocenę, którą otrzymały ( 4 za bezpieczeństwo )... A może inaczej: dlaczego taka ocenę otrzymały, co bierze się pod uwagę wydając takie oceny?
Oto filmiki:
Recaro Milano: Recaro Milano crash test od e-FOTELIKI.pl - YouTube
Cybex Solution X :Cybex Solution X Crash-test - front impact - right view - YouTube
ciekawe gdzie zniknal Pan fotelik od jakichs dwoch tygodni go tu nie bylo...
Takie osoby też czasem mają urlopy...
Witam,
gdzie Pan ekspert? doczekamy się jakiś podpowiedzi?
Poszukuje fotelika dla starszej córy, byłam zdecydowana na jakiś fotelik z grupy 9-25 kg tyłem do kierunku jazdy, ale studiuje te wyniki ADAC i najwyższa ocena to 2 Co bezpieczniejsze - fotelik tyłem do kierunku z niższą oceną (np. Britax Multi-Tech z oceną 2) czy przodem z wyższą (np. Besafe Izi Up X3 Isofix z oceną 4), mam mętlik proszę o pomoc
[h=1][/h]
gdzie Pan ekspert? doczekamy się jakiś podpowiedzi?
Poszukuje fotelika dla starszej córy, byłam zdecydowana na jakiś fotelik z grupy 9-25 kg tyłem do kierunku jazdy, ale studiuje te wyniki ADAC i najwyższa ocena to 2 Co bezpieczniejsze - fotelik tyłem do kierunku z niższą oceną (np. Britax Multi-Tech z oceną 2) czy przodem z wyższą (np. Besafe Izi Up X3 Isofix z oceną 4), mam mętlik proszę o pomoc
[h=1][/h]
Witam,
Moje dziecko ma 9 miesięcy i waży już 10 kg , obecnie używamy fotelika 0-13kg Deltim Grillo.
Pomimo tego, że wagowo fotelik jest „dobry” to córka ledwo się w nim mieści – nogi podchodzą do góry siedzenia.
Proszę o pomoc w wyborze fotelika z grupy 9-18kg. Mamy mercedesa E klasę bez isofixa rocznik 96, ze skórzanymi siedzeniami (to też utrudnia mi wybór) . Waham się pomiędzy modelami :
Maxi cosi priori
Maxi cosi tobi
Romer king plus – chyba najbardziej mi się podoba ale za priori przemawia niższa cena.
Z góry dziękuję za pomoc.
Moje dziecko ma 9 miesięcy i waży już 10 kg , obecnie używamy fotelika 0-13kg Deltim Grillo.
Pomimo tego, że wagowo fotelik jest „dobry” to córka ledwo się w nim mieści – nogi podchodzą do góry siedzenia.
Proszę o pomoc w wyborze fotelika z grupy 9-18kg. Mamy mercedesa E klasę bez isofixa rocznik 96, ze skórzanymi siedzeniami (to też utrudnia mi wybór) . Waham się pomiędzy modelami :
Maxi cosi priori
Maxi cosi tobi
Romer king plus – chyba najbardziej mi się podoba ale za priori przemawia niższa cena.
Z góry dziękuję za pomoc.
R
rojku
Gość
Witam serdecznie
Jestem mamą 3,5miesięcznego dziecka i co prawda jest jeszcze sporo czasu, ale już zaczynam buszować po internecie w poszukiwaniu bezpiecznego fotelika i tu natknęłam się na fotelik Kiddy Energy Pro. Podobno otrzymał on w testach ADAC notę 1,6, czyli zabrakło mu jedynie 0,1 punktu do uzyskania 5 gwiazdek za bezpieczeństwo. I tutaj moje pytanie Jak to się ma do dachowania? Czy foteliki z panelem zamiast pasów są równie bezpieczne przy dachowaniu co te z pasami?
Jeżeli ma Pan co do tego wątpliwości, to proszę poradzić mi jaki fotelik będzie najbezpieczniejszy (chodzi mi o najlepszą ocenę bezpieczeństwa oraz braku materiałów szkodliwych użytych do produkcji fotelika)? Mamy Renault Scenic z roku 2000.
Jestem mamą 3,5miesięcznego dziecka i co prawda jest jeszcze sporo czasu, ale już zaczynam buszować po internecie w poszukiwaniu bezpiecznego fotelika i tu natknęłam się na fotelik Kiddy Energy Pro. Podobno otrzymał on w testach ADAC notę 1,6, czyli zabrakło mu jedynie 0,1 punktu do uzyskania 5 gwiazdek za bezpieczeństwo. I tutaj moje pytanie Jak to się ma do dachowania? Czy foteliki z panelem zamiast pasów są równie bezpieczne przy dachowaniu co te z pasami?
Jeżeli ma Pan co do tego wątpliwości, to proszę poradzić mi jaki fotelik będzie najbezpieczniejszy (chodzi mi o najlepszą ocenę bezpieczeństwa oraz braku materiałów szkodliwych użytych do produkcji fotelika)? Mamy Renault Scenic z roku 2000.
Witam,
Alternatywa Britax Evolva 123 Plus oraz Recaro Young Sport (niedawno moi nasi klienci dachowali z YS i dziecko wyszło bez szwanku). W przypadku wyboru pomiędzy Kiddy a Cybex zdecydowanie lepszy będzie Cybex bo ma regulację odsadzenia osłony tułowia czego brak w Kiddy.
Skoro jest Isofix to Cybex Pallas 2 fix wydaje się być dobrym pomysłem - szkoda, że nie ma Pan jak tego sprawdzić...
Poza tym podpowiem, że jest lista kompatybilności Pallasa z róznymi samochodami - w połowie opisu fotelika znajdzie Pan informacje na ten temat:
Cybex Pallas 2 Fix
jeżeli Pan nie znajdzie to proszę podać rocznik.
pozdrawiam
Witam,
Na liście kompatybilności brakuje marki VW. Czy to oznacza brak kompatybilności czy to zwykłe przeoczenie? Chodzi mi głównie o vw golfa z 2006 roku ponieważ przymierzam się właśnie do zakupu Cybex Pallas 2 Fix.
Pozdrawiam
reklama
AniaSm
Fanka BB :)
ja miałam vw multivana i powiem ci że fotelik się ruszał , kompletnie nie pasował do tylnej kanapy , teraz mam volvo i widzę znaczną różnice