reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

szanowni Państwo:)

Bardzo mądre rzeczy tu piszecie:-D wciagnelo mni to troche. Mam do Was pytanie. Mam 5 miesieczna córeczke która waży niecałe 7 kg. Aktualnie posiadamy fotelik 0-13 maxi cosi cabrio. zamierzam niedługo zmienic fotelik na inny... i oto moje pytanie - Jaki fotelik mam wybrac... bo czytam i się gubie. Ma być bezpieczny i ładny:):):) cena - do 900 zł. Dodam jeszcze,ze duzo podróżujemy i czasem długo, poniewaz nie mieszkamy w PL. Ma to byc tez wygodny fotelik , najlepiej z regulacją oparcia. :-) z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdarwiam!!!!! Kasia

reklama
szanowni Państwo:)

Bardzo mądre rzeczy tu piszecie:-D wciagnelo mni to troche. Mam do Was pytanie. Mam 5 miesieczna córeczke która waży niecałe 7 kg. Aktualnie posiadamy fotelik 0-13 maxi cosi cabrio. zamierzam niedługo zmienic fotelik na inny... i oto moje pytanie - Jaki fotelik mam wybrac... bo czytam i się gubie. Ma być bezpieczny i ładny:):):) cena - do 900 zł. Dodam jeszcze,ze duzo podróżujemy i czasem długo, poniewaz nie mieszkamy w PL. Ma to byc tez wygodny fotelik , najlepiej z regulacją oparcia. :-) z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdarwiam!!!!! Kasia

Jako fanka maxi cosi polecam tobi :)

dziękuję:-) dość ciekawy i chyba taki jak bym chciala. wygląd też ładny... ale mniej wazny :p cena przystępna!!! A co sądzą o nim inni???? Prosze piszcie czy MAXI COSI TOBI to dobry wybór??

dziękuję:-) dość ciekawy i chyba taki jak bym chciala. wygląd też ładny... ale mniej wazny :p cena przystępna!!! A co sądzą o nim inni???? Prosze piszcie czy MAXI COSI TOBI to dobry wybór??

Witam - wszystko było wałkowane po sto razy. Każdy sądzi co innego - tak czy siak w testach ADAC ma czwórę więc pod kątem bezpieczeństwa, które jest najważniejsze jest to bardzo dobry produkt. Zamiast pytać czy to dobry wybór lepiej wziąć dziecko i samochód do sklepu stacjonarnego - przymierzyć dziecko do fotelika i fotelik do auta i sprawdzić samemu czy to dobry wybór.

pozdrawiam

zdaję sobie sprawę, iż najlepiej jest samemu sprawdzić, jednak niestety w moim przypadku będzie to niemożliwe (i nie chodzi o zakup w sklepie internetowym - kupuję w stacjonarnym)..dziękuję za odpowiedź..pozdrawiam

Fakt - bardzo często nawet sklepy stacjonarne szczególnie w centrach handlowych nie mają możliwości, chęci, wiedzy lub okazji lub wszystko razem aby ocenić kompatybilność fotelika z autem - jeżeli nie ma Pan absolutnie innej możliwości to pozostaje własnoręczne sprawdzenie czy jest ok na podstawie instrukcji i w przypadku braku pewności co do kompatybilności zastrzeżenie zwrotu towaru.

btw
jeżeli sprzedawca danego sklepu nie może wyjść z Panem to koniecznie trzeba go poprosić o szkolenie i wytyczne wewnątrz sklepu.

pozdrawiam

Witam ja mam pytanie szukam dla swojej dwuletniej córki fotelika w przedziale od 9-18kg. Wcześniej mieliśmy maxi-cosi 0-13kg jedyny minus tego fotelika był taki że moje dziecko strasznie się w nim pociło, dlatego patrze teraz na materiał z czego jest zrobiony. Fotelik jaki możemy kupić cenowo to góra 500zł. Patrzyłam na fotelik Osann Safety
Fotelik Osann Safety ONE 9 - 18 kg i Ramatti Chicco i ewentualnie maxi-cosi Co o nich myślicie?

Witam

Mam pytanie zwłaszcza do "pana fotelika" :-D.
Chodzi mi o fotelik dla córki 2 letniej. Córka jest raczej szczupła (12-13 kg) ale wysoka.
Samochód Saab 9-3 z systemem Iso-fix.

Interesuja mnie zwłaszcza fotele 9-36, ze wskazaniem na modele
Cybex-Pallas fix i fix 2 oraz Kiddy Guardianfix Pro -oba systemem Iso-fix.

Iso-fix raczej konieczny ponieważ auto ma skórzaną tapicerkę i kanapa nie jest płaska.

Dodam że mieszkam w UK i nie mam raczej możliwości żeby w/w modele przetestować-muszę kupić na internecie.

Który z modeli pan poleca, a może ma pan jakąś inną alternatywę.

Dziekuję z góry
Pozdrawiam :-)

reklama

Jeśli byłas zadowolona z mc cabrio, napewno spodoba ci sie tobi :) ma wygodna regulacje pasów, mozna dokupic frotte, bardzo przydatne w lato. Ma przyzwoita ocene w testach :) niema problemu ze stabilnym mocowaniem go w aucie :)
JEdyny minus, to nie wystarcza do 4 roku zycia, jak twoerdza producenci... moje 2,5 letnie dziecko przestaje sie do niego mieścic, szczególnie ciepło ubrane :/ no ale wagę do natepnego modelu juz osiągneła wiec powoli zastanawiam sie nad kolejnym :)
Dodam jeszcze ze obie moje córki z niego korzystały a fotel nadal ma sie świetnie :)

Witam - wszystko było wałkowane po sto razy. ...

No bylo wałkowane i ... w ten sposób to ten watek umrze śmiercią naturalna :sorry2: Po zatym, nowi użytkownicy nowe opinie... :tak:

Do góry