reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

szanowni Państwo:)

Bardzo mądre rzeczy tu piszecie:-D wciagnelo mni to troche. Mam do Was pytanie. Mam 5 miesieczna córeczke która waży niecałe 7 kg. Aktualnie posiadamy fotelik 0-13 maxi cosi cabrio. zamierzam niedługo zmienic fotelik na inny... i oto moje pytanie - Jaki fotelik mam wybrac... bo czytam i się gubie. Ma być bezpieczny i ładny:):):) cena - do 900 zł. Dodam jeszcze,ze duzo podróżujemy i czasem długo, poniewaz nie mieszkamy w PL. Ma to byc tez wygodny fotelik , najlepiej z regulacją oparcia. :-) z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdarwiam!!!!! Kasia

reklama
szanowni Państwo:)

Bardzo mądre rzeczy tu piszecie:-D wciagnelo mni to troche. Mam do Was pytanie. Mam 5 miesieczna córeczke która waży niecałe 7 kg. Aktualnie posiadamy fotelik 0-13 maxi cosi cabrio. zamierzam niedługo zmienic fotelik na inny... i oto moje pytanie - Jaki fotelik mam wybrac... bo czytam i się gubie. Ma być bezpieczny i ładny:):):) cena - do 900 zł. Dodam jeszcze,ze duzo podróżujemy i czasem długo, poniewaz nie mieszkamy w PL. Ma to byc tez wygodny fotelik , najlepiej z regulacją oparcia. :-) z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdarwiam!!!!! Kasia

Jako fanka maxi cosi polecam tobi :)

dziękuję:-) dość ciekawy i chyba taki jak bym chciala. wygląd też ładny... ale mniej wazny :p cena przystępna!!! A co sądzą o nim inni???? Prosze piszcie czy MAXI COSI TOBI to dobry wybór??

dziękuję:-) dość ciekawy i chyba taki jak bym chciala. wygląd też ładny... ale mniej wazny :p cena przystępna!!! A co sądzą o nim inni???? Prosze piszcie czy MAXI COSI TOBI to dobry wybór??

Witam - wszystko było wałkowane po sto razy. Każdy sądzi co innego - tak czy siak w testach ADAC ma czwórę więc pod kątem bezpieczeństwa, które jest najważniejsze jest to bardzo dobry produkt. Zamiast pytać czy to dobry wybór lepiej wziąć dziecko i samochód do sklepu stacjonarnego - przymierzyć dziecko do fotelika i fotelik do auta i sprawdzić samemu czy to dobry wybór.

pozdrawiam

zdaję sobie sprawę, iż najlepiej jest samemu sprawdzić, jednak niestety w moim przypadku będzie to niemożliwe (i nie chodzi o zakup w sklepie internetowym - kupuję w stacjonarnym)..dziękuję za odpowiedź..pozdrawiam

Fakt - bardzo często nawet sklepy stacjonarne szczególnie w centrach handlowych nie mają możliwości, chęci, wiedzy lub okazji lub wszystko razem aby ocenić kompatybilność fotelika z autem - jeżeli nie ma Pan absolutnie innej możliwości to pozostaje własnoręczne sprawdzenie czy jest ok na podstawie instrukcji i w przypadku braku pewności co do kompatybilności zastrzeżenie zwrotu towaru.

btw
jeżeli sprzedawca danego sklepu nie może wyjść z Panem to koniecznie trzeba go poprosić o szkolenie i wytyczne wewnątrz sklepu.

pozdrawiam

Witam ja mam pytanie szukam dla swojej dwuletniej córki fotelika w przedziale od 9-18kg. Wcześniej mieliśmy maxi-cosi 0-13kg jedyny minus tego fotelika był taki że moje dziecko strasznie się w nim pociło, dlatego patrze teraz na materiał z czego jest zrobiony. Fotelik jaki możemy kupić cenowo to góra 500zł. Patrzyłam na fotelik Osann Safety
Fotelik Osann Safety ONE 9 - 18 kg i Ramatti Chicco i ewentualnie maxi-cosi Co o nich myślicie?

Witam

Mam pytanie zwłaszcza do "pana fotelika" :-D.
Chodzi mi o fotelik dla córki 2 letniej. Córka jest raczej szczupła (12-13 kg) ale wysoka.
Samochód Saab 9-3 z systemem Iso-fix.

Interesuja mnie zwłaszcza fotele 9-36, ze wskazaniem na modele
Cybex-Pallas fix i fix 2 oraz Kiddy Guardianfix Pro -oba systemem Iso-fix.

Iso-fix raczej konieczny ponieważ auto ma skórzaną tapicerkę i kanapa nie jest płaska.

Dodam że mieszkam w UK i nie mam raczej możliwości żeby w/w modele przetestować-muszę kupić na internecie.

Który z modeli pan poleca, a może ma pan jakąś inną alternatywę.

Dziekuję z góry
Pozdrawiam :-)

reklama

Jeśli byłas zadowolona z mc cabrio, napewno spodoba ci sie tobi :) ma wygodna regulacje pasów, mozna dokupic frotte, bardzo przydatne w lato. Ma przyzwoita ocene w testach :) niema problemu ze stabilnym mocowaniem go w aucie :)
JEdyny minus, to nie wystarcza do 4 roku zycia, jak twoerdza producenci... moje 2,5 letnie dziecko przestaje sie do niego mieścic, szczególnie ciepło ubrane :/ no ale wagę do natepnego modelu juz osiągneła wiec powoli zastanawiam sie nad kolejnym :)
Dodam jeszcze ze obie moje córki z niego korzystały a fotel nadal ma sie świetnie :)

Witam - wszystko było wałkowane po sto razy. ...

No bylo wałkowane i ... w ten sposób to ten watek umrze śmiercią naturalna :sorry2: Po zatym, nowi użytkownicy nowe opinie... :tak:

Do góry