reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

widzę, że niestety forum (portal) umarło śmiercią naturalną, przynajmniej w zakresie dydaktyki..tym samym nie ma co liczyć na jakieś porady, podpowiedzi, sugestie..szkoda

witam,

przymierzam się do kupna fotelika maxi cosi tobi,

nie będę dopytywał sie o funkjonalnośc, bezpieczeństwo i inne cechy, gdyz sporo juz o tym czytałem,

nigdzie natomiast nie moge namierzyc informacji, czy fotelik ten bedzie pasował do samochodów audi a6 1999 r oraz hondy civic 1993 r

bardzo proszę o odpowiedź, gdyż zakupu zamierzam dokonać na dniach

reklama
Dziękuję za obszerną odpowiedź o maxi cosi mobi i innych:). Dziś mierzyliśmy MOBI w Astrze, oczywiście jest piękny, a córka od razu go polubiła (pierwszy, w którym nie płakała do przymierzania), no ale miejsca z przodu BRAK. Fotel przedni musi być maksymalnie odsunięty do przodu, co go wyklucza z użytkowania, niestety nie możemy sobie na to pozwolić, bo mąż ma długie nogi a nawet ja tam się nie mieszczę a jazda z córką z tyłu nie jest dla niej zbyt dobra, bo marudzi. Evolvy w sklepie nie było, więc nie mierzyliśmy ale skoro maxi cosi sie podobało (w końcu teraz ma Cabrio) to przymierzyliśmy ją do Priori i o dziwo ma tam jeszcze dość sporo miejsca, co w porównaniu do innych 9-18 to nowość. Zamontowany przez pana sprzedawcę ani drgnął przy moim mocnym wstrząsaniu nim:). Wiem, że ma tylko 3 gwiazdki (a może wcale nie "tylko") ale spodobał mi się i córci też. Czekamy tylko na xp, bo mają być w piątek, a mi sie już skończyły pomysły na inne foteliki:(. Z pewnością Priori do Mobi to przepaść, ale na coś trzeba sie zdecydować. Pozdrawiam i życzę wszystkim bezpiecznych podróży.

Proszę się nie obawiać 3 gwiazdek - dobrze zamontowane zdadzą egzamin (sprawdzone ostatnio przez moich klientów - dachowanie z fotelikiem 3 gwiazdkowym, dziecko wyszło bez szwanku).
Pozdrawiam

witam,
przymierzam się do kupna fotelika maxi cosi tobi,
nie będę dopytywał sie o funkjonalnośc, bezpieczeństwo i inne cechy, gdyz sporo juz o tym czytałem,
nigdzie natomiast nie moge namierzyc informacji, czy fotelik ten bedzie pasował do samochodów audi a6 1999 r oraz hondy civic 1993 r
bardzo proszę o odpowiedź, gdyż zakupu zamierzam dokonać na dniach

Teoretycznie tak (Tobi jest w miarę przyjazny nawet w trudnych autach), a praktycznie może Pan to tylko stwierdzić montując Tobiego w obu samochodach na próbę przed zakupem.
pozdrawiam

Witam
Czytam i czytam i czytam, ale już sama nie wiem, dlatego piszę z prośbą o poradę. Szukamy przede wszystkim bezpiecznego fotelika (w końcu ma nam służyć przez następne 3lata) dla córeczki w przedziale 9+ (prawdopodobnie 9-18, ze względu na bezpieczeństwo). Córeczka waży 10kg, ale jest bardzo wysoka i zaczyna główką dosięgać góry, więc najwyższy czas na zmianę. Do tej pory używaliśmy Romer Baby Safe+, myślałam o czymś romera, np duo plus (ja mam starą corsę '94, bez isofix, mąż natomiast nowe, służbowe auto), ale potrzebne nam coś za max 450zł... i zostaje mi opcja albo kupić najtańszy z bezpiecznych fotelików, albo kupić fotelik romer duo (lub jakiś inny z wyższej półki),ale używany... Często niestety jesteśmy zmuszeni przekładać fotelik z auta do auta, dlatego potrzebny jest fotelik ,który pozwoli nam na bezpieczny montaż w obu autach... Proszę o poradę :)

Z tanich z jako takimi ocenami proszę spróbować Maxi Cosi Priori lub Chicco Key 1 X Plus ze wskazaniem na Maxi Cosi ;)
pozdrawiam

widzę, że niestety forum (portal) umarło śmiercią naturalną, przynajmniej w zakresie dydaktyki..tym samym nie ma co liczyć na jakieś porady, podpowiedzi, sugestie..szkoda

Witam ponownie - nic nie umarło, jestem to cyklicznie co pewien okres i odpowiadam na wszystkie pytania hurtem...
pozdrawiam

Teoretycznie tak (Tobi jest w miarę przyjazny nawet w trudnych autach), a praktycznie może Pan to tylko stwierdzić montując Tobiego w obu samochodach na próbę przed zakupem.
pozdrawiam

zdaję sobie sprawę, iż najlepiej jest samemu sprawdzić, jednak niestety w moim przypadku będzie to niemożliwe (i nie chodzi o zakup w sklepie internetowym - kupuję w stacjonarnym)..dziękuję za odpowiedź..pozdrawiam

reklama
Do góry