reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

Dziękuję mimo wszystko za chęć pomocy.
Tak kanapa jest prosta, więc mam nadzieję że nie będzie kłopotów z montażem
Pozdrawiam i życzę spokojnych i bezpiecznych Świąt :-)

A tak na marginesie, jakby miał Pan wybierać z tych trzech fotelików , który wybrałby Pan dla swojej pociechy????
1. BRITAX Evolva 123 PLUS
2.
RECARO YOUNG SPORT
3. CYBEX PALLAS ????

reklama
Mam pytanie odnośnie fotelika bebe confort opal. Dzisiaj montowałam go w samochodzie i strasznie latał, nie trzymał się kanapy, auto to ford focus 2002. Czy to ogólny problem tych fotelików czy może ja go źle zamontowałam, chociaż potem montowałam Tobi i ani drgnął. Czy może te Opale tak mają, że jak są tyłem zamontowane to się kiepsko trzymają? Chociaż przodem też się gorzej trzymał niż Tobi.
Jakieś rady opinie na ten temat?

Naprawdę nikt nie ma pojęcia o foteliku Opal Bebe Confort? Może Pan e-fotelik? Proszę o radę, jestem w kropce, kompetentnych ludzi mi tu potrzeba:))) help!!!!

Witam!

Jakie jest Pana zdanie odnośnie tych fotelików?
Caretero Diablo XL?
Caretero Sport?
Niania?
Bebe Confort?

Czy są bezpieczne?Testy zderzeniowe?

Dziękuję mimo wszystko za chęć pomocy.
Tak kanapa jest prosta, więc mam nadzieję że nie będzie kłopotów z montażem
Pozdrawiam i życzę spokojnych i bezpiecznych Świąt :-)

A tak na marginesie, jakby miał Pan wybierać z tych trzech fotelików , który wybrałby Pan dla swojej pociechy????
1. BRITAX Evolva 123 PLUS
2.
RECARO YOUNG SPORT
3. CYBEX PALLAS ????

Z tej trójki evolvę plusa.

pozdrawiam

Mam pytanie odnośnie fotelika bebe confort opal. Dzisiaj montowałam go w samochodzie i strasznie latał, nie trzymał się kanapy, auto to ford focus 2002. Czy to ogólny problem tych fotelików czy może ja go źle zamontowałam, chociaż potem montowałam Tobi i ani drgnął. Czy może te Opale tak mają, że jak są tyłem zamontowane to się kiepsko trzymają? Chociaż przodem też się gorzej trzymał niż Tobi.
Jakieś rady opinie na ten temat?

nie znam tego fotelika, ale skoro "latał" to chyba nie ma co się nad nim zastanawiać. Focusy są niemal idealne do większości fotelików więc skoro Tobi nie drgnął to chyba mamy gotowy wybór ?

pzdr

Dziękuję bardzo:-)

Proszę uprzejmie,

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim dużo zdrowia i szczęścia oraz samych bezpiecznych podróży!

Apeluję też o rozsądek i rozwagę na drodze szczególnie w okresie świąt - bądźmy dla siebie życzliwi.

Do usłyszenia
Piotr

btw.
Otworzyliśmy blog tematyczny: foteliki samochodowe blog stronę o wszystkich produktach romera: romer , jako pierwsi w Polsce piszemy o nadchodzącym królu fotelików: romer trifix oraz dosyć ciekawy projekt foteliki samochodowe XXL czyli stronę, na której można znaleźć opisy ponad 130 modeli najpopularniejszych modeli fotelików (bezpiecznych i niebezpiecznych) wraz ze zdjęciami w rozmiarach xxl.

zapraszam do lektury

reklama
Dziękuję bardzo za opinię, Fotelik Opal bebe Confort to nowość w 2011 roku wyprodukowany, jest już po testach uzyskał 3 gwiazdki, na naszym rynku od niedawna, podobno bardzo dobry bo można montować go tyłem i przodem w autach bez isofix a w moim brak, no ale fakt, że keipsko trzymał się na kanapie eliminuje go chociaż sporo osób go poleca. Mi więc zostaje Tobi. Może podejmę jeszcze jedną próbę i poproszę speca w sklepie o zamontowanie bo kurcze mam dziwne obawy, że to ja jednak źle go zamocowałam. Niemniej jednak dziękuję za opinię, szkoda, że nikt kto go użytkuje się nie wypowiada, być może dlatego, że to nowy model i mało osób go posiada (identyczny model jak Maxi Cosi Opal, tylko,że Maxi Cosi nie miał jeszcze testów bezpieczeństwa)
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.

Do góry