e-foteliki
doradca ds bezpieczeństwa
Dzień dobry
Moja córeczka ma 10 m-cy i waży trochę ponad 9 kg. Chciałabym przesadzić ją do fotela z wyższej grupy. Najbardziej zależałoby mi na fotelu montowanym tyłem do kierunku jazdy czyli MC Mobi lub Besafe izi kid x3 isofix (o ile się zmieści do samochodu). I tu moje wątpiliwości czy lepiej kupić fotelik któryś z tych dwóch bez testów (bo chyba w tym temacie nic się nie zmieniło i takowych nie posiada ani jeden ani drugi fotel)? Czy lepszy będzie Romer King Plus z testami, ale przodem? Czy najlepiej wozić ją w dotychczasowym Deltim Grillo 0-13 (wydaje mi się, po zgłębieniu tematu bezpieczeństwa - szkoda, że tak późno, niewiele warty)? Dodam, że wolałabym fotel z wyższej półki 9-18 (9-25 w przypadku MC Mobi),niż ze średniej jeszcze jeden 0-13, później 9-18 też ze średniej.
Pozdrawiam
Witam serdecznie
Tak młode dziecko bezwzględnie tyłem do kierunku tak długo jak to tylko możliwe
Jeżeli nie widzi Pani problemu z fotelikiem kolejnej grupy tyłem do kierunku jazdy to fantastycznie bo bezpieczniej być nie może.
Osobiście wierzę w Mobiego i sam bym się na niego zdecydował bo miałem z nim do czynienia i poprawnie zamontowany wg mojej opinii musi dać radę.
Ale jeżeli mają Państwo Isofix to oczywiście koniecznie trzeba to wykorzystać i wtedy albo Besafe albo Recaro Polaric ( całościowo ma tróję w adacu, ale składowa za bezpieczeństwo to czwóra więc z czystym sumieniem można go brać )
W razie pytań służę pomocą
pozdrawiam