Oba te fotele są teoretycznie 0- ... więc dla 5-6 miesięczniaka o ile potrafi już utrzymać sztywno główkę są ok. Noworodka bym w nie raczej nie wsadziła Też zależy jeszcze jaki ostatecznie kąt uzyska się w danym aucie ze względu na indywidualne nachylenie kanapy. MaxFixa nie oglądałam zbyt dokładnie, tym bardziej nie wsadzałam do niego dzieci, więc ciężko mi określić jego wysokość. Z tego co znalazłam w sieci jest dość niski jeśli chodzi o dł. oparcia, więc 18kg jest w tym przypadku może okazać się tylko teoretyczne. Skłaniałabym się do Izi Plusa bo oprócz wysokości (projektowany pod nową normę I-size na 105cm wzrostu) i granicy 25kg, z jeszcze jednego względu - ma szwedzki Test Plus co gwarantuje, że konstrukcja jest pewna. Z roamera wg moich źródeł (proszę mnie poprawić jeśli są niepełne) test plus ma max-way, który jest w zasadzie bliźniaczą konstrukcją jeśli chodzi o skorupę i nogę jednak mocowany jest na pasy nie isofix. Poza tym żadnego fotelika z Isofixem nie użyje Pani przodem ani tyłem do 25kg ponieważ isofix ma homologację do 18kg.
Jeśli koniecznie coś z ISO to Combi albo Kid w wersji IsoFix lub ActaGraco Duologic2 również mają szwedzkie testy choć jak pisałam wyżej dobrze jakby dziecię było już pewnie siedzące ze względu na bardziej pionowe pozycje. A z pasiastych ActaGraco Belogic jest wart uwagi jeszcze.
Zdaje sobie sprawy że nie ułatwiłam zbytnio wyboru Proszę o wybaczenie
Jeśli koniecznie coś z ISO to Combi albo Kid w wersji IsoFix lub ActaGraco Duologic2 również mają szwedzkie testy choć jak pisałam wyżej dobrze jakby dziecię było już pewnie siedzące ze względu na bardziej pionowe pozycje. A z pasiastych ActaGraco Belogic jest wart uwagi jeszcze.
Zdaje sobie sprawy że nie ułatwiłam zbytnio wyboru Proszę o wybaczenie