RatinaZ
Fanka BB :)
Witam!Prosiłabym o poradę w podobnej sprawie.Chcę kupić drugi fotelik dla córki (1,5 roku, 9,5 kg) z przedziału 9-36. Obecnie jeżdzi w Versafixie i jesteśmy zadowoleni,ale do drugiego samochodu,na krótkie trasy chcę 9-36 myślałam o Xtensafixie ale nie mam TT tylko isofix. W Recaro YS mała nie chciała siedzieć nawet w sklepie.
Oglądałam jeszcze Graco Nautilus i wydał się całkiem fajny i ma ADAC 3*. Co Pan myśli o tym foteliku?
A może Evolva123plus?
A może ktoś podpowie gdzie na śląsku znajdę sklep gdzie mają Evolve123 .
Pozdrawiam
Gosia
Fotel przymierza Pani do auta...A dziecko sie przyzwyczai,więc nie zwracałabym uwagi na to, że nie chce siedzieć...To dla jej bezpieczeństwa a nie wymysłu rodziców.
RecaroYS i Graco to tak naprawdę praktycznie to samo...Graco jest sporo tańszy,ma też krótsze pasy ( do tej pory miałam tą informację z różnych forów a któregoś dnia postanowiłam je zmierzyć jest ok 10cm różnicy) to oznacza,że może się zdażyć iż dziecko nie będzie się już w Graco mieścić a w RYS by się jeszcze mieściło.
W Graco też musi Pani wszystko ręcznie przekładać(pasy,zagłówek) w RYS jest automat. No i tapicerka mi się wydaje w RYS ładniejsza,ale też wiem ,że jak się powyciera po roku to nie wygląda ładnie.
Evolvy nie mam,nie widziałam więc nie chce się wypowiadać...