reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

Dziękuję za informację. Oczywiście się do nich zastosuje. Mam świadomość tego , że nie będzie to bunkier , ale miałam nadzieję, że chociaż będzie on stabilnie ułożony na kanapie, tzn żeby spód fotelika spoczywał całą powierzchnia na kanapie , a u mnie częściowo (około połową podstawy) jest zawieszony w powietrzu. Będę szukać dalej. Dziękuję za pomoc:)
Pozdrawiam! Lucyna

Spoczywać musi całością więc niestety trzeba szukać dalej, aż do skutku - jak się uda to proszę zdać relację!

Powodzenia, pozdrawiam

reklama
Witam. Dziękuję za podpowiedz odnośnie Trifixa. Muszę się przyznać ,że już przymierzyłam moją córkę do niego i czuła się w nim świetnie,choć teoretycznie jeszcze nie czas na przesiadkę(11mc). Mam jeszcze tylko pytanie na temat tych tapicerek 2013 smart zebra-czy one są faktycznie lepsze od tych podstawowych czy tylko ładniejsze ;-) i czy też w nich wyeliminowali czynniki szkodliwe?Pozdrawiam Małgorzata
PS.Dla zainteresowanych-Trifixy w Katowicach są dostępne w dobrej cenie w Fido.

Jeżeli miała Pani na żywo kontakt z tapicerkami Trend i High Line to powinna Pani sama odczuć różnicę która jest zarówno w składzie włókien jak i jakości użytych materiałów :tak:

Witam ..
Mam prośbę w sumie dylemat ..synek ma w tej chwili 2,7mies .. we wrześniu będzie miał 3 latka mamy fotelik maxi-cosi priori XP ..i niestety jest już na styk i nie wiem na jaki się teraz zdecydować czy na taki jeszcze z 5 punktowymi pasami czy juz wystarczy pas z auta .. dodam że synek jest wyrośniętym chłopcem waży 20 kg i ma 103 cm wzrostu .. myślałam nad maxi -cosi rodi XP2 ..
Niestety nie mam możliwości przymarki synka do fotelików gdyż nie mieszkam w dużym mieście i niestety u mas w sklepie tylko są dostępne te z najniższej półki :(
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Pozdrawiam

Witam ..
Mam prośbę w sumie dylemat ..synek ma w tej chwili 2,7mies .. we wrześniu będzie miał 3 latka mamy fotelik maxi-cosi priori XP ..i niestety jest już na styk i nie wiem na jaki się teraz zdecydować czy na taki jeszcze z 5 punktowymi pasami czy juz wystarczy pas z auta .. dodam że synek jest wyrośniętym chłopcem waży 20 kg i ma 103 cm wzrostu .. myślałam nad maxi -cosi rodi XP2 ..
Niestety nie mam możliwości przymarki synka do fotelików gdyż nie mieszkam w dużym mieście i niestety u mas w sklepie tylko są dostępne te z najniższej półki :(
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Pozdrawiam

Witam,

Oczywiście tak jak zawsze czyli im później z uprzęży do pasów samochodowych tym lepiej. Jeżeli nie ma możliwości to trudno i należy wybrać najlepiej dopasowany 15-36 który zapewni prawidłowe prowadzenie pasa barkowego i biodrowego lecz tu też widzę problem z racji na brak możliwości przymiarek. W takim przypadku jak nie ma innej możliwości to trzeba poszukać bezpiecznego 15-36, kupić w ciemno i samodzielnie ocenić kompatybilność fotelika z pojazdem i dzieckiem co łatwe nie będzie...

A może do większego miasta nie jest tak daleko i warto podjechać?

Pozdrawiam serdecznie

Ślicznie dziękuje za szybką odpowiedź :-)
Zrobię jak Pani radzi .. podjadę dalej ,może będą coś mieli.
Przyznam że do tych pasów samochodowych byłam sceptycznie nastawiona ..muszę się w takim razie porozglądać w przedziale 9-36kg. Synek mimo swoich gabarytów jest jeszcze malutki ;) A podstawka w aucie jest więc będzie na potem jak wyrośnie z tego planowanego nowego fotelika ..
A czy warto się w ogóle rozglądać za fotelikami w stylu 4baby BASCO lub BABY DESIGN JUMBO ..? czy lepiej dać sobie spokój ?

Ślicznie dziękuje za szybką odpowiedź :-)
Zrobię jak Pani radzi .. podjadę dalej ,może będą coś mieli.
Przyznam że do tych pasów samochodowych byłam sceptycznie nastawiona ..muszę się w takim razie porozglądać w przedziale 9-36kg. Synek mimo swoich gabarytów jest jeszcze malutki ;) A podstawka w aucie jest więc będzie na potem jak wyrośnie z tego planowanego nowego fotelika ..
A czy warto się w ogóle rozglądać za fotelikami w stylu 4baby BASCO lub BABY DESIGN JUMBO ..? czy lepiej dać sobie spokój ?

Podstawka to już przeżytek - lepiej już kupić tani ale bezpieczny fotelik 15-36 pełny z oparciem gdyż poddupnik nie zapewnia prawidłowego prowadzenia pasa barkowego przez co może on spadać z ramienia bądź wchodzić na szyję co podczas wypadku może mieć zgubne skutki. Lepiej wybrać te, które zdobyły min 4 gwiazdki w testach adac - foteliki z takimi ocenami zaczynają się już od 300zł w górę.

Pozdrawiam!

Podstawka to już przeżytek - lepiej już kupić tani ale bezpieczny fotelik 15-36 pełny z oparciem gdyż poddupnik nie zapewnia prawidłowego prowadzenia pasa barkowego przez co może on spadać z ramienia bądź wchodzić na szyję co podczas wypadku może mieć zgubne skutki. Lepiej wybrać te, które zdobyły min 4 gwiazdki w testach adac - foteliki z takimi ocenami zaczynają się już od 300zł w górę.

Pozdrawiam!

Bardzo dziękuje za odpowiedz ..
W takim razie w sobotę czekają nas przymiarki i poszukiwania ;)

Pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia życzę :)

Spoczywać musi całością więc niestety trzeba szukać dalej, aż do skutku - jak się uda to proszę zdać relację!

Powodzenia, pozdrawiam

Witam Pana ponownie , tak myślałam , ale sprzedawcy z którymi miałam do czynienia podczas przymiarek zupełnie się nie znali , przynajmniej nie więcej niż ja i nie potrafili nic doradzić , ani zaproponować. Jeśli uda mi się znaleźć dobre rozwiązanie oczywiście dam znać , a za dotychczasowe rady bardzo dziękuję:)
Miłego Dnia , pozdrawiam:)

Witam Pana ponownie , tak myślałam , ale sprzedawcy z którymi miałam do czynienia podczas przymiarek zupełnie się nie znali , przynajmniej nie więcej niż ja i nie potrafili nic doradzić , ani zaproponować. Jeśli uda mi się znaleźć dobre rozwiązanie oczywiście dam znać , a za dotychczasowe rady bardzo dziękuję:)
Miłego Dnia , pozdrawiam:)

Proszę uprzejmie - polecam się na przyszłość i trzymam kciuki :tak: Miłego dnia

reklama
Witam Pana!
Przeczytałam większość postów i jestem już zupełnie zdezorientowana. W najbliższym czasie czeka mnie zakup fotelika dla córki. Córka obecnie ma 18 miesięcy, waży 10 kg i mierzy około 80 cm – jest drobnym dzieckiem. Dotychczas jeździła w foteliku Maxi Cosi Citi. O ile waga córki pasuje do tego fotelika, to ostatnio zauważyłam, że niedługo córki główka zacznie wystawać poza jego oparcie (nóżki wystają już od jakiegoś czasu, ale czytałam – chyba na stronie e-foteliki, że to nie stanowi kryterium wymiany fotelika na większy). Potrzebuje więc kupić fotelik z przedziału wagowego 9-18 . Skłaniam się do zakupu fotelika marki Romer, do samochodu z Isofixem (Toyota Corolla, rocznik 2006). Zastanawiam się nad Romer Safefix i nowością Romer Versafix, a może inny model Romer’a? Chciałabym też, by istniała możliwość ewentualnego zamontowania fotelika w samochodzie bez Isofix. Odnośnie fotelika Versafix powstrzymuje mnie jednak brak jego testów, ale myślę, że prawdopodobieństwo tego, iż źle wypadnie jest niewielkie. Proszę o poradę, ewentualnie propozycję innego jak najbardziej bezpiecznego fotelika. Zastanawiałam się też nad fotelikiem montowanym tyłem do kierunku jazdy, ale tu z wyborem mam jeszcze większy problem, może Romer MaxFix (tu trochę odstrasza mnie brak testów i bardzo wysoka cena) albo Maxi Cosi Mobi? Nie wiem. Bardzo proszę o pomoc w podjęciu decyzji.

Do góry