reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

Jak my się odwdzięczymy za te porady ?????! Dziekujemy bardzo gorąco. Tak właśnie zrobimy przymierzymy Kinga i Tobiego. Napiszemy jak się dopasowują do naszego auta. Jeszcze tylko malutkie pytanko juz naprawdę ostatnie . Co Pan mysli na temat romera trifixa? Warto też się nim zainteresować? POZDRAWIAMY SERDECZNIE P.S. hmmm ... Moze faktycznie spróbujemy też malutkiego przymierzyć do jakiegoś fotelika RWF - gdyby Pan rzucił tak z 3 nazwy na które warto zwrócić uwagę? To już wszystko ... przepraszam za zawracanie głowy .... POZDRAWIAMY

Trifixa uwielbiam, ale Państwa on również nie dotyczy z racji na systemy Isofix i Toptehter :tak:

Warto spojrzeć na Britax Max Way, Britax Multi Tech 2, Maxi Cosi Mobi.

Pozdrawiam, życzę powodzenia i czekam na relację.

reklama
Witam, czy montował Pan fotelik Romer King Plus w Renault Megane II hatchback ? Niestety nie mam możliwości przymierzenia do samochodu. Brałam pod uwagę również MC priori xp, jednak brak zagłówka no i 3*.

Witam,
Szukam fotelika dla synka, kóry ma 13 miesięcy i nieco ponad 9kg.
Samochód: VW Golf IV z 1999r.

Z góry dziękuję za pomoc :-)

Witam,

Po przeczytaniu całego wątku, po przymierzeniu dziecka do fotelika i fotelika do samochodu byłem już zdecydowany na zakup Romera Safefix plus. Jednak wciąż nie daje mi spokoju nadchodzący Versafix.

Córka ma w tym momencie 12 miecięcy, waży 9 kg i ma 78 cm wzrostu, więc do premiery o której Pan wspominał mogę spokojnie poczekać. Pytanie tylko czy warto.

Czy posiada Pan informacje na temat Versafixa, które pomogłyby mi podjąć decyzję? Czy jest to fotelik lepszy/bezpieczniejszy od Safefixa? Wiem, ze pozostaje kwestia kompatybilności fotelika z samochodem (przymiarka w połowie kwietnia rozwiąże problem), ale pomijając ten aspekt – warto poczekać?

Samochód to Opel Vectra z Isofix bez TT.

Dziękuję za odpowiedź, jak i za trud włożony w prowadzenie tego wątku.

Pozdrawiam
Piotr

Witam serdecznie - jestem przelotem i tak tylko informacyjnie napiszę, że jutro max w sobotę odpowiem na pytania... Zaczęła się "wiosna" :-D i ogromny ruch stąd też mniej czasu, ale w każdej wolnej chwili staram się zaglądać i odpowiadać hurtem :tak:
Do usłyszenia!

Witam wszystkich
Również nie mogliśmy zdecydować się na zakup odpowiedniego fotelika (9-36). Szukałam informacji w internecie. Z uwagi na to że nie podróżujemy dużo, zdecydowaliśmy się na tańszy fotelik, rodzimej produkcji. Z uwagi również na to że nie stać nas na drogi fotelik. Oczywiście z homologacją, spełniający normy bezp. Dodatkowo producent zajął pierwsze miejsce w testach bezpieczeństwa Motor. Fotelik nazywa się billy a kupiony w sklepie internetowym bodajże cherryCar.pl. Pozdrawiam wszystkie mamy!

Witam, czy montował Pan fotelik Romer King Plus w Renault Megane II hatchback ? Niestety nie mam możliwości przymierzenia do samochodu. Brałam pod uwagę również MC priori xp, jednak brak zagłówka no i 3*.

Witam - niestety nie, ale powiem na przyszłość też dla innych, że nawet jak tak i było ok to trzeba pamiętać że są różne wersje nawet w obrębie tego samego modelu i bywa że profil kanapy itd może być delikatnie inny więc nie ma reguły... pzdr

Witam,

Po przeczytaniu całego wątku, po przymierzeniu dziecka do fotelika i fotelika do samochodu byłem już zdecydowany na zakup Romera Safefix plus. Jednak wciąż nie daje mi spokoju nadchodzący Versafix.

Córka ma w tym momencie 12 miecięcy, waży 9 kg i ma 78 cm wzrostu, więc do premiery o której Pan wspominał mogę spokojnie poczekać. Pytanie tylko czy warto.

Czy posiada Pan informacje na temat Versafixa, które pomogłyby mi podjąć decyzję? Czy jest to fotelik lepszy/bezpieczniejszy od Safefixa? Wiem, ze pozostaje kwestia kompatybilności fotelika z samochodem (przymiarka w połowie kwietnia rozwiąże problem), ale pomijając ten aspekt – warto poczekać?

Samochód to Opel Vectra z Isofix bez TT.

Dziękuję za odpowiedź, jak i za trud włożony w prowadzenie tego wątku.

Pozdrawiam
Piotr

Witam,

Tak z ciekawości zapytam - ile zajęło przeczytanie całości ? :-D

Versafix pojawi się w połowie kwietnia - podobno na 100%, ale to zawsze teoria w dodatku nie moja więc głowy nie dam. Ale skoro może Pan czekać to proszę czekać bo wg mnie warto!

Czy lepszy i bezpieczniejszy? No dziś możemy gdybać na podstawie opisu, braku testów, zapowiedzi, filmów etc - w teorii wg mnie będzie równie bezpieczny bądź delikatnie bezpieczniejszy, same rozwiązania użytkowania będą zdecydowanie nowocześniejsze.

Chciałem zapytać o auto - już widzę Vectra Isofix bez TT, no to odpowiedź dla mnie jest prosta = nie ma sensu czekać na Versafixa skoro nie ma Pan TT gdyż wg mnie bez 3 punktu stabilizacji będzie gorzej. W Versafix jest TT jako ten punkt, w Safefix ma Pan podporę więc odpowiedź już jest jasna.

Wśród fotelików FWF 9-18 z Isofix bez TT Safefix to mój ulubiony model i moje dziecko jeździło by właśnie w nim!

Pozdrawiam, proszę przymierzyć i zdać relację!

reklama
Witam wszystkich
Również nie mogliśmy zdecydować się na zakup odpowiedniego fotelika (9-36). Szukałam informacji w internecie. Z uwagi na to że nie podróżujemy dużo, zdecydowaliśmy się na tańszy fotelik, rodzimej produkcji. Z uwagi również na to że nie stać nas na drogi fotelik. Oczywiście z homologacją, spełniający normy bezp. Dodatkowo producent zajął pierwsze miejsce w testach bezpieczeństwa Motor. Fotelik nazywa się billy a kupiony w sklepie internetowym bodajże cherryCar.pl. Pozdrawiam wszystkie mamy!

A tatusiów Pani już nie pozdrowi :crazy:

Witam :-D

Odnośnie testów bezpieczeństwa motor - Pan Paweł Kurpiewski pisał już o takich gazetkowych testach (nie mają nic wspólnego z rzeczywistością).

Sprawdziłem sklep oraz fotelik, który Pani kupiła :baffled: - delikatnie mówiąc wg mnie nie był to najszczęśliwszy wybór. W podobnym zakresie są już foteliki które nie są kawałkiem docieplenia owiniętym w materiał... Np Beline SP - 3 gwiazdki i cena na poziomie ~250zł.

Pozdrawiam serdecznie

Do góry