reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

MARTOLINKA tak o 5 juz nie wiem co mu się dzieje.

Dzis był totalny kataklizm w nocy tragedia i na dodatek obudził się o 3.44. Najpierw tak jakby szlochal przez sen głaskałam i niby zasnąl to ja na drugi boczek a tu wielki ryk. Nie pomogło nic ani noszenie przestał płakać, ale i tak spać nie chciał. O 5 wstał tatko szykował się do pracy z Jaśkiem a ja godzinka snu O 6 wypił w końcu mleko i zasnął a ja padłam jak długa, obudził się o 9 a ja ledwo żywa wstałam z łóżka teraz bez problemu śpi po raz kolejny. O co chodzi mu w nocy nie mam pojęcia. Oczywiście obstawiam zęby, ale nie wiem czy to to. O godzinie 19 jęczy już zeby go kłaść ale przetrzymuje go jeszcze z 40 min, więc nie chodzi spać jakoś nadzwyczaj wcześnie. A najlepsze jest to, że dziś zaczął sobie sam spacerować po pokoju może to go tak trapiło???? Ja juz wymiękam !!!!!!

reklama
Ilona a malej nie ida zeby??bo moj tez dwie noce temu tak sie zachowywal jak Twoja Maja nie mogl sobie miejsca znalezc dopiero jak dalam Panadol dla dzieci spokoj...i ciagle raczki w buzce...

a u nas druga super noc lulu z amu o 20.30 i spal spokojnie do 7.20!!!!ale jestem happy az boje sie cieszyc aby nie zapeszyc... za to nie chce mi pic rano mleka juz nie samkuje mu i chyba kupie mu nan smakowy ktoras z was juz dawala taki?

Uwaga uwaga!

no więc wczoraj postanowiłam że D będzie usypiał Igorka ,żeby nauczyć spać w łóżeczku...Ja poszłam do łazienki...ale słyszałam wszystko...płacz nie do zniesienia momentami...jak już miałam iść to się uspokajał...wlazłam do wanny i tak siedziałam...po 40 min ( zasnał 21:10)przychodzi D i mi mówi że ŚPI...uwierzyc nie mogłam...

zastanawiałam się co zrobić jak się zbudzi w nocy ...czy dac cyca czy sok...obudził się o 22:50 (po prawie 2 h) poszedł D dał soku ale zgłodniał...dałam cyca i się zaczęło...musiałam wisieć nad nim...prwie siedziałm w łożeczku i głaskałam 20-30 min i usnął ale powiem Wam że serce ściska i cięzko mi było naprawdę.Ale skoro zaczełam to już nie chciałąm się poddac.

I spałdo 4:15 znowu cyc i odkładanie,głąskanie
pobudka na całego 7:30

podsumowując : 2 pobudki na mleko :-)

zobaczymy jak będzie dziś...trzymajcie kciuki

Nie no rewelacja:-D
D poszedł małego uśpić ja myk do łazienki...po 5 min przychodzi i mówi ze spi:szok:a słyszałam płacz...napojony cycem...już robił przymiarki do uśniecia na nim...ale mama czujna:-)

gadam sama do siebie:-D:baffled::-D

Ilona a malej nie ida zeby??bo moj tez dwie noce temu tak sie zachowywal jak Twoja Maja nie mogl sobie miejsca znalezc dopiero jak dalam Panadol dla dzieci spokoj...i ciagle raczki w buzce...

Nie widze zeby jakies nowe zeby szly, ale moze moze kto wie. Dzis tez noc udana, mała wcale sie nie obudziła hurrrraaaa.

Cleo nie poddawaj sie, trzymam kciuki zeby sie udało. Moze faktycznie spróbuj dac w nocy mleko z butli tzn twoj maż.

na razie mleka nie chce dawać z butli,za duzo od razu na raz zabierac.dziś sie budził 4 razy ale jak odkladałam to już nie wstawał,coś tylko pokwiczał i zasnął:-)

reklama
CLEO GRATULACJE :)

Mi Jasiek zrobił dzis jednorazowy prezent spaliśmy do 9 standardowo zbudził sie o 5 pobawił z tatą i o 6 mleczko i lulu do 9 Matko jaka ja wyspana jestem, juz nie pamiętam jak to jest.

Do góry