reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Dziewczyny majace turystyczne łózeczka: uzywacie materacu dołaczonego do łózeczka czy kupiłyście inny??
podobnie jak dziubasek mam dokupiony materac kokos-pianka-gryka , teraz planuje kupić drugie łóżeczko żeby było w PL ale myślę że albo pożyczę materac do niego od brata ,albo na ten turystyczny położe kocyk

reklama
Ja kupiłam materac jakis dobry kokos, pianka, kokos bo sprzedawczyni powiedziala ze i tak dziecka na tym nierownej gryce nie położę bo gryka jest tylko do masowania stópek.
Natomiast moja koleżanka uznała ze kokos jest za twardy i dziecko od pierwszych dni śpi na nierownej gryce, wow... Ciekawa czy sama by na niej się położyła???

Noo gieoska to ciężkie zadanie przed Tobą;-)
Mnie i moje siostry mama oduczyłą stopniowo picia mleka. Właśnie zmniejszając liczbę miarek. W tej chwili "jedziemy " na 3 miarkach na 150 ml. Młody zjada kaszkę około 19 , potem kąpiel , czasem dopija jeszcze mleczkiem. Potem budzi się około2. Dostaje 3 miarki i pote o 6 Już normalnie 5. Dosypia dalej. Tak mamy od okolo 2 dni:tak:
zobaczymy jak dalej.

Kasiula to sie wymeczysz z tymi swoimi chłopami:tak: bądź dzielna
wiem ze ciezkie zobaczymy jak dzis w nocy ta metoda sie sprawdzi??mam nadzieje ze chociaz w tej sprawie pojdzie nam latwo??
Dziewczyny majace turystyczne łózeczka: uzywacie materacu dołaczonego do łózeczka czy kupiłyście inny??

my uzywany tego co bylo w turystycznym ale na to mam polozony normalny materac gryka, pianka kokos..na tym turystycznym nie da sie spac ...

Czesc laseczki, melduje sie i ja:)
U nas nadal dwa karmienia na dobe (przed zasnieciem ok. 22 i ok. 7 rano), ale mleko zanika i z dnia na dzien go mniej (co mnie cieszy:), mala spi w nocy ladnie, czasem ma jedna pobudke ok 4 rano budzi sie z krzykiem i albo da sie uglaskac, albo musze z nia siadac i kolysac na podusi, ale zaraz zasypia, czasem spi od 22 do 7 i sie nie wybudza wcale w tym czasie - nadal spi jednak z nami i mysle ze to dlatego jest taka spokojna, czuje sie bezpiecznie i lepiej to wszystko znosi.
Acha, mamy kolejny sukces - moje dziecko NIGDY wczesniej nie pilo z butelki a przedwczoraj dalismy po dluugiej przerwie mleko w butli i wypila w sumie ok. 70ml, fakt ze bardziej sie tym smokiem bawila, gryzla go z kazdej strony itp. ale tu lyczek, tam lyczek i w sumie troche sie napila, najwazniejsze ze mleko jej smakowalo, daje mi to nadzieje, ze jak bedziemy czesciej probowac to moze to ranne karmienie o 7 zastapie z czasem butelka mleka.

Co do lekarzy, to zalezy na kogo sie trafi - jeden odradzi calkowite odstawienie z dnia na dzien, drugi bedzie zachecal.
Kasia - probuj roznych sposobow, moja mala manny nie lubi na gesto ani rzadko, ma od razu odruch wymiotny a inne kaszki je na gesto i jest ok, ale kazde dziecko ma inne gusta.

Pozdrowienia dla mamus walczacych z nocnymi pobudkami:)

my dzis po nocy na wodzie i sama nie wiem co o tym myslec...spodziewalam sie ze bedzie placz przez pol nocy...K zjadl kaszke ok 20.30 pobuszowal az do 9.30 bo kolega przyszedl i pierwsza pobudka przed 3 wiec ja szybko woda wypil moze z 5lykow postekal troche i jak juz mniej stekal do lozeczka potem pobudka ok 4.30 znowu woda znowu stekanie i nastepny znak ze chce jestco 6.10 ale juz dalam mleko i nie wiem czy dobrze zroblam??spal do 7.50 wiec jak na K to dlugo:-)czyli wynika z tego " eksperymentu" ze moje dziecko nie jest glodne w nocy tylko przyzwyczajone.

reklama
Gosia SUPER widocznie tak jak mowisz przyzwyczajony byl chyba no ale nie chwalmy :d czekamy na kolejne noce ... a powiedz jeszcze wyciagałas go z łozka? do siebie? czy w lozeczku itp ??

Kasiu wlasnie jeszcze sie nie ciesze bo jedna noc nic nie znaczy...zobaczymy dzis...tylko zastanawiam sie czy nie lepiej dawac mu ta kasze z butli bo to wygodniejsze...poza tym wczoraj wlozyl noge do tej miski z kaszka i caly brudny byl...tak na pierwszej pobudce wyciagnelam go z lozka a potem dawalam mu pic juz w lozeczku bo on moze z 3-4 lyczki wzial wody.

A jak Twoje nocki??

Do góry