reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Kasiu wlasnie jeszcze sie nie ciesze bo jedna noc nic nie znaczy...zobaczymy dzis...tylko zastanawiam sie czy nie lepiej dawac mu ta kasze z butli bo to wygodniejsze...poza tym wczoraj wlozyl noge do tej miski z kaszka i caly brudny byl...tak na pierwszej pobudce wyciagnelam go z lozka a potem dawalam mu pic juz w lozeczku bo on moze z 3-4 lyczki wzial wody.

A jak Twoje nocki??

Paweł ma temp i marudzi strasznie wiec daje mu normalnie ... wyzdrowieje <mam nadzieje do nasteonego week> i dam mu WODE drastycznie tak jak ty

reklama
Pianistka gratulacje.Ja sobie chyba trochę teraz olałam odstawianie,ze względu na ząbkowanie...ale też mi sięnie chce...wiem czym to pachnie..płacz,krzyk ,łzy....poczekam jeszcze trochę...tylko te nocne wstawanie najgorsze:-(

Dziś po rozmowie za starsza siostra postanowilam właczyc na noc malutka lampke, ktora daje minimalne światło. Zobaczymy czy to pomoże mojej królewnie lepiej spac. Moja siostra podsuneła pomysl ze Maja moze sie bac ciemnosci, hmm nie wiem ale warto spróbowac. Powiedziała tez ze skoro zasypia przy lampce i nagle budzi sie i nic nie widzi moze doprowadzac ja do leku, co objawia sie placzem. Moze i teoria dobra-dzisiejsza noc wszystko pokaze. Poza tym moja mama powiedziała tez za ja spalam z zapalona lampka, tylko nie wiem czy ma to cos wspolnego. Jesli to nie pomoze to poddaje sie, poprostu poddaje!!!!

My po drugiej nocy i hm zrobilam K kaszke o 20 ale w butli i nietknal buszowal do 21 bo dziadek byl i pomagal M robic drugi poziom ale jak juz zmusilam go do spania to rowniez nic nie zjad...pomyslalam ze lipa bedzie ze spaniem na glodnego ale pierwsze stekanie ok 2 bylo ja szybko mleko zrobilam bo przeciez kolacji nie jadl...przyszlam do pokoju a K spi wiec mleko na grzejnik i czekam...nastepne stekniecie o 5.40 czyli na stary czas 6.40 zjadl i do8 starego czasu spalismy:-)

Pierwsza noc z lampka za nami. Powiem wam za mała obudziła sie 2 razy, ale bez krzyku strasznego, dałam smoczek i spała dalej. Hmm czyżby lampka zdała egzamin?? No albo jednorazowy wybryk. Zobaczymy jak bedzie dalej.

Ilona faktycznie moze ta lampka pomogła , rozjaniła mrok i mała po obudzeniu wiedziałą gdzie jest:)

Pianistka z calego serca Ci gratuluje!!!
Gieoska tak czytam o Waszych postepach i licze ze u nas tez tak dobrze bedzie:)

Jak tam po zmianie czasu?
Moja wariatka jak zwykle dalej śpi co najmniej do 9 i wkurza mnie to, bo dzięki zmianie czasu ma dodatkową godzinę, a tak liczyłam że zacznie wstawać o 8 :/
Julka za to ładnie się przestawiła, budzi się o 8 właśnie.

Jak tam po zmianie czasu?
Moja wariatka jak zwykle dalej śpi co najmniej do 9 i wkurza mnie to, bo dzięki zmianie czasu ma dodatkową godzinę, a tak liczyłam że zacznie wstawać o 8 :/
Julka za to ładnie się przestawiła, budzi się o 8 właśnie.

zapomniałam w komórce zmienic godzinę i Igor kąpałsię o 17 wg nowego czasu :D:D:D
wstał o 6 :D:D:D

Powtórzę się az do znudzenia DZiunka zazdroszczę Ci czasu spania Joasi :D:D:D do 9 pospać łuhuhu luksus :-)

reklama
Do góry