reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Co do śniadanka, to Marysia wstaje koło 6.00 i wtedy pije mleczko- około 220ml..a potem koło 9.00 kaszkę na gęsto..
W łóżeczku śpi na poduszce, a przykryta jest kołderką..no i ma ze 3 przytulaki..:-D:-D

reklama
Kasiula, Alicja śpi na materacu i na kołderce.

Położyłam jej tą kołderkę bo tak się biedna kulała po tym twardym materacu, a w dodatku ona nie daję się niczym przykryc wiec mysle, ze tak jest jej troche cieplej. Do tego ma taki gąbkowy ochraniacz na 2 bokach lozeczka i 3 miski wepchniete w szczebelki na 3 boku - jako amortyzacja bo tam juz nie ma ochraniacza. Przykrywam ją kocykiem ale go skopuje.
Teraz zastanawiam sie czy nie kupic takiego termoforu maskotki do przytulenia, bo lubi się buzią do czegoś przytulac, ostatnio jej ulubiona pozycja to "na misia" - na brzuchu, buzia przytulona do kołderki i pupa zadarta w górę.

Dziewczyny ja mam takie pytanko ... jezeli Paweł je na noc ok.19 to o ktorej powienien zjesc "sniadanko" ? 6? czy pozniej ? moze ja o 6 tez powinnam dawac mleko z 2 miarek ? narazie z 4 karmien nocnych doszlismy do 2 <ok.3 i ok.6> oczywiscie jak wstanie ok.7.30 tez krzyczy jesc ...a no i co wy macie w lozeczkach ?? :D my tylko podusie i kołderkę ... tak dzis zauwazylam ze jak Paweł spał "w nogach" to spał lepiej ... wtulony w jedna kołdra do jednego policzka druga do drugiego ... nawet pampka zmienilam przez sen hmmm ?
ja daje Mikołajowi normalne pełnowartościowe śniadanko kaszę
przeważnie jest do 6 bądź 7 rano
u mnie w łóżeczku są zabawki :-):-)bo moje dziecko niestety w nim nie śpi bo śpi za mną
ale obowiązkowo przy buzi ma swoją pieluszkę

Kuba ma w łóżeczku poduszeczkę , kołderkę i przytualankę której nie "używa" tzn ona tam sobie po prostu leży
dziubasku raczej nie zamierzam przewracać materaca na grykę ,bo wydaje mi się że mu będzie niewygodnie ,ale może za jakiś czas zmienie zdanie

Asia ma łóżeczko opatulone kocem, prześcieradło, kołderkę, w nogach zabawki;-)

Młoda spała dziś ponownie całą noc w łóżeczku:-) Nawet na karmienie o 6-tej się nie obudziła, tylko o 7 i tylko dlatego że A zaczął walić naczyniami w zlewie:wściekła/y: po podaniu cycka spała do 9:45 :-D

A dlaczego tak spała? Przypuszczam że dlatego że prawdopodobnie A nie chrapał:-D A poza tym zauważyłam że jak jest przykryta budzi się często, teraz zostawiam ją odkrytą na całą noc i śpi!!! JUPI:-D

Nóżki, łapki cieplusieńkie, trochę schabiki zimne, testowałyśmy dwuczęściową pidżamkę, słodka ale nie sprawdziła się:-(
Zobacz załącznik 295402

Asia ma łóżeczko opatulone kocem, prześcieradło, kołderkę, w nogach zabawki;-)

Młoda spała dziś ponownie całą noc w łóżeczku:-) Nawet na karmienie o 6-tej się nie obudziła, tylko o 7 i tylko dlatego że A zaczął walić naczyniami w zlewie:wściekła/y: po podaniu cycka spała do 9:45 :-D

A dlaczego tak spała? Przypuszczam że dlatego że prawdopodobnie A nie chrapał:-D A poza tym zauważyłam że jak jest przykryta budzi się często, teraz zostawiam ją odkrytą na całą noc i śpi!!! JUPI:-D

Nóżki, łapki cieplusieńkie, trochę schabiki zimne, testowałyśmy dwuczęściową pidżamkę, słodka ale nie sprawdziła się:-(
Zobacz załącznik 295402

Gratulacje dla Aśki

Dziunka ja dzis na noc założyłam duczęsciową piżamkę ale pod spód bodziak bez rękawków krótkich. Zakładam tak bo mały też spi odkryty w nocy, przykrywam go ile mogę ale i tak sie odkrywa. Tak wiec mały jest cały cieplutki a w domku nie mamy upałów, wczoraj np. nie palilismy na noc.

reklama
U nas w łóżeczku podusia cieniutka i kołdeka, która nie leży na Jaśku a z boku. Przestałam już przykrywać, bo też mam wrażenie, że lepij śpi jak jest odkryty. Zakładam mu pajaca welurowego.

Do góry