reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Pianistka jestem dumna z Ciebie . Ja jestem zdania ze lepiej po troche niz od razu wszystko ...

Pianistka ja daje młodemu rano mleczko koło5-6. Kaszka dopiero o 8.

reklama
pianistka, wspolczuje i trzymam kciuki i czekam na dalsze relacje!!!!

zmartwilas mnie,ze tak ciezko idzie, jak ja swoja odzwyczaje? dzisiaj testujemy kaszke smaczny sen czy cos takiego bobowity. zobaczymy ile pospi, bo u nas ostatnio spi 3-4h a potem pobudka co 2h albo czesciej. niewiem, czy to przez zeby, czy co,a z rana zrywa sie o 6. ja juz na rzesach chodze z niewyspania, do pracy trzeba chodzic, zaczynam miec dosc karmienia piersia, choc z drugiej strony jest to niepowtarzalne uczucie, gdy patrze z gory na przyssanego cycocha :)

modyfikowanego dalej nie chce, choc kilka razy dalam jej 2/3 cyckowego i 1/3 mod to jakos wypila, a od kilku dni podaje jej geste kaszki mleczno-ryzowe pol na pol z domowym musem jablkowym (uwielbia jablka) i na razie je, raz wiecej raz mniej, ok 100 ml.w dzien ma mleko 3 razy (dzis dwa, bo dalam troche kaszki do butelki i zatkala dziurki, a mala ze zmeczenia zdazyla zasnac, nie na glodniaka bo pol h wczesniej zjadla 130ml kaszki), a w nocy to roznie, bo jak jestem bardzo zmeczona, to nawet nie pamietem ile razy jadla....

ajjj dziewczyny wspolczuje bardzo z tym nocnym karmieniem i wogole z odstawianiem od cyca. Ja strasznie dlugo mialam do siebie pretensje ze bardziej sie nie staralam by karmic piersia i ze stracilam pokarm. ale teraz widze jak Wam ciezko.
TRZYMAM ZA WAS MOCNO KCIUKI! Nie poddawajcie sie! Z dnia na dzien bedzie lepiej ;-)

Pianistko ja też myślę, że może póki co warto zostawić to ranne karmienie. U mnie jest podobnie, jak nie dam cyca to mogę zapomnieć o spaniu. Z tym, że Alicja i tak wcześnie wstaje, ostatnio 6-7, wiec akurat ja tak będę wstawać żeby się wybrać do pracy...

Ja na razie plan mam taki, żeby odzwyczaić od cycka w pierwszej połowie dnia - od wstania do ok 15 - czyli tyle ile będę w pracy. Jak mała będzie chciała potem possać to jej dam. A w nocy.. cóż - ze względu na ten żłobek nie chcę jej zabierać najlepszego przyjaciela pocieszyciela, ale muszę ograniczyć liczbę pobudek, bo jestem nieprzytomna.

Dziewczyny, dziekuje znowu za slowa pocieszenia i ze jestescie z nami:)
Banana - kazde dziecko inne, moze twoja szybciej sie oduczy.
Malgosia - obawiam sie, ze i u mnie to sie skonczy na zasypianiu na poduszce, ale nie wszystko na raz:) nie moge jej pozbawiac wszystkich przyjemnosci na raz, poza tym nie oczekuje cudow od razu:) jak dajesz ta kaszke nad ranem lyzeczka to sie nie rozbudza?

Dziewczyny ja mam takie pytanko ... jezeli Paweł je na noc ok.19 to o ktorej powienien zjesc "sniadanko" ? 6? czy pozniej ? moze ja o 6 tez powinnam dawac mleko z 2 miarek ? narazie z 4 karmien nocnych doszlismy do 2 <ok.3 i ok.6> oczywiscie jak wstanie ok.7.30 tez krzyczy jesc ...a no i co wy macie w lozeczkach ?? :D my tylko podusie i kołderkę ... tak dzis zauwazylam ze jak Paweł spał "w nogach" to spał lepiej ... wtulony w jedna kołdra do jednego policzka druga do drugiego ... nawet pampka zmienilam przez sen hmmm ?

Dziewczyny ja mam takie pytanko ... jezeli Paweł je na noc ok.19 to o ktorej powienien zjesc "sniadanko" ? 6? czy pozniej ? moze ja o 6 tez powinnam dawac mleko z 2 miarek ? narazie z 4 karmien nocnych doszlismy do 2 <ok.3 i ok.6> oczywiscie jak wstanie ok.7.30 tez krzyczy jesc ...a no i co wy macie w lozeczkach ?? :D my tylko podusie i kołderkę ... tak dzis zauwazylam ze jak Paweł spał "w nogach" to spał lepiej ... wtulony w jedna kołdra do jednego policzka druga do drugiego ... nawet pampka zmienilam przez sen hmmm ?

Ja mam tylko przescieradełko.... boje sie dac mu cokolwiek. Młody spi w spiworku...poduszka niepotrzebna bo i tak lata po całym łózeczku. Co do sniadania to je w zalezonosci o której sie obudzi...dzisiaj o 9, niekiedy o 7. Oczywiscie mleczko z pełnej ilosci miarek. Uwazam ze po godzinie 6 rano powinno byc juz pełnowartosciowe sniadanko :)

Ostatnia edycja:
moj w lozeczku ma podusie i kolderke z ikei i malego misia...i Kacper czasami tak sie wierci ze glowke ma tam gdzie powinny byc nozki:-)a on je roznie po przebudzeniu...

reklama
Do góry