reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Malwina wstaje rano o 07 30 i ma 2 drzemki o :
- 09 30 - 11 00
- 15 00- 17 00

A na noc zasypia o 21 00.
My akurat nigdy nie mieliśmy problemów z zasypianiem.
Mała od początku śpi w swoim łóżeczku, a jak było parę scen buntu to byłam twarda i wchodziłam 100 razy do pokoju i ją kładłam jak wstawała.

reklama
Malwina wstaje rano o 07 30 i ma 2 drzemki o :
- 09 30 - 11 00
- 15 00- 17 00

A na noc zasypia o 21 00.
My akurat nigdy nie mieliśmy problemów z zasypianiem.
Mała od początku śpi w swoim łóżeczku, a jak było parę scen buntu to byłam twarda i wchodziłam 100 razy do pokoju i ją kładłam jak wstawała.

Oj, az ciezko uwierzyc ze mozna sobie tak pieknie wszystko poukladac:) zazdroszcze... u nas ostatnio nie ma stalych por spania, wstaje ok. 8.30, ma jedna lub 2 drzemki o roznych porach, chodzi spac m. 21 a 23 (choc sie zdarza ze i po 12). Nigdy nie zasnela sama, nie spi w lozeczku. To tak dla porownania, hehe.

Pianistko kasiokowalskie dzieci wszystkie powinny ładnie spać :-)

A tak na serio to ja nie wiem czy to zależy od dziecka czy od czego...
Ale zauważyłam, że dzieci cycowe (prawie każde) nie chcą spać w łóżeczku, bo są do cyca przyzwyczajone i nie najadają się tak jak mlekiem sztucznym i może stąd wynika problem nagłego budzenia sie po odłożeniu do łóżeczka.

Naprawdę ze spaniem u nas wszystko genialnie sie układa od początku choc były tego złe strony, bo pierwsze miesiące zycia były walką żeby ona chciała jeść, a wolała spac, spać i spać :)

No to u nas jest srednio na jeza :-D zasypia na rekach tuląc sie ale spi w lozeczku bezproblemowo. Nigdy nie spał z nami i nigdy tego nie wymagał. Z drzemkami w ciagu dnia to zbytnio godzin nie ma ustalonych ale musi byc jakas pomiedzy 9 a 12 i 14 a 17 inaczej jest chłopak nie do zycia. spac chodzi najpozniej o 20 - inaczej jest pół zywy :-D Czas drzemek jest tez zmienny i zalezny od humoru i zębów - ostatnio trwaja po 1 godz 45 min

Ale zauważyłam, że dzieci cycowe (prawie każde) nie chcą spać w łóżeczku, bo są do cyca przyzwyczajone i nie najadają się tak jak mlekiem sztucznym i może stąd wynika problem nagłego budzenia sie po odłożeniu do łóżeczka.

Pozwól że się nie zgodzę bo Asia od urodzenia przesypiała noce, czasem z jedną tylko pobudką a jest od początku na piersi. Dopiero od kiedy zaczęła ząbkować to zaczęła się częściej budzić - a dostaje od niedawna butlę mleka sztucznego na noc.

No i mamy przykład synka Kiragold który na sztuczne budził się w nocy co 3 godziny, czy synek Kasiuli który na sztuczne również się budził.

Mleko matki jest równie syte jak mleko mod. To na pewno.

Moja dzidzia ślicznie w nocy ciągnela coca po czym równie slicznie zasypiał w swoim łózeczku :) wiec tez sie z Olica nie zgodze.
I mleko mamy jest tak samo sycace jak mod.:)

Olica ślicznie Ci małą śpi :)

Ostatnia edycja:
Pozwól że się nie zgodzę bo Asia od urodzenia przesypiała noce, czasem z jedną tylko pobudką a jest od początku na piersi. Dopiero od kiedy zaczęła ząbkować to zaczęła się częściej budzić - a dostaje od niedawna butlę mleka sztucznego na noc.

No i mamy przykład synka Kiragold który na sztuczne budził się w nocy co 3 godziny, czy synek Kasiuli który na sztuczne również się budził.

Mleko matki jest równie syte jak mleko mod. To na pewno.

no ba on nadal sie budzi 2, 3 razy:/

Olica moja na sztucznym też budziła sie w nocy, dopiero ok 6miesiaca zycia przestała. Wiec reguły nie ma. Myśle ze wszystko zależy od dziecka.

Olica moja na sztucznym też budziła sie w nocy, dopiero ok 6miesiaca zycia przestała. Wiec reguły nie ma. Myśle ze wszystko zależy od dziecka.

Mój bardzo szybko zaczoł przesypiać całe nocki nie wiem od ktorego m-ca dokładnie ale do 10 na sztucznym sie nie budził a teraz budzi sie o 22, 2, i 6 masakra hehehehee, nie wiem czemu tak :-( no i wlasnie jestesmy po butli. :baffled::szok::nerd::-D

reklama
Ja z Błażkiem przerabiałam już różne metody zasypiania i spania przez całą noc. Udało się na razie tylko 1 , od 2 tygodni sam zasypia w łóżeczku :-D:-D:-D. Kładę go do łóżeczka, napije się mówię dobranoc, całuję i wychodzę z pokoju ( czasami 1 raz wrócę jak mu smoczek wypadnie i się denerwuje). Natomiast nie mam pomysłu co zrobić z pobudkami w nocy :-:)-:)-(. Ostatnio już budzi się nawet 7 razy, nie chce pić, mleka też nie ( od miesiąca mleka nie chce pod żadną postacią ), pojęczy, postęka i muszę go wziąć do łóżka bo inaczej masakra :szok::szok::szok: takie ma nerwy :wściekła/y::wściekła/y:. Może też takie coś przechodziłyście i macie jakieś pomysły, dodam że ze zdrowiem ok, zęby nie idą ( konsultowałam wszystko u lekarza).

Do góry