reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

No wic pierwsza drzemka w łózeczku z mała 5 minutowa wojna , ale spi juz 30 min :) oby tak dalej...

Sledze was, sledze:) Super, nie jest zle!
Ja postanowilam zaczac znow odkladac mala do lozeczka, oczywiscie jak zasnie pod cycem najpierw:) zdaje sie to blahostka, ale nie jest dla nas, bo mala odlozona do lozeczka budzi sie zazwyczaj w c. 15 min i po drzemce. Normalnie wiec usypiam ja na podusi pod cycem i sobie tak spi nawet 2 godz, a ja mam wtedy czas na neta, tylko ze nie moge nic innego zrobic, ani obiadu, ani posprzatac.... obiady wiec gotujemy po poludniu dopiero. No wiec zaczne ja znow przyzwyczajac do lozeczka, moze je w koncu polubi? W koncu to juz duza i madra dziewczynka:)

reklama
Ja postanowilam zaczac znow odkladac mala do lozeczka, oczywiscie jak zasnie pod cycem najpierw:) zdaje sie to blahostka, ale nie jest dla nas, bo mala odlozona do lozeczka budzi sie zazwyczaj w c. 15 min i po drzemce.

Pianistka trzymam kciuki :)
Ja już prawie spisałam łóżeczko na straty - tak jak już pisałam wcześniej myślę o kupieniu materaca płaskiego dla małej.
Przy odkładaniu budzi się tak jak twoja, a poza tym jak śpito się miota, obija o łóżeczko mimo, że ma ochraniacze i się budzi.

Dałam jej dziś smoczka Lovi ...:-):tak::-):tak:
Oczywiście lipa :) najpierw go szarpała - trzymała w zębach i ciągnęła ręką, myślałam ze zaraz rozerwie. Potem jak leżał na łóżku to go buzią próbowała podnosić - taka zabawa...
A jak przy zasypianiu zabrałam cyca i po paru minutach włączyła jej się ssawka i dałam smoka, to po 3 sekundach ciumkania wypluła go i się rozpłakała. To było do przewidzenia :)

Sledze was, sledze:) Super, nie jest zle!
Ja postanowilam zaczac znow odkladac mala do lozeczka, oczywiscie jak zasnie pod cycem najpierw:) zdaje sie to blahostka, ale nie jest dla nas, bo mala odlozona do lozeczka budzi sie zazwyczaj w c. 15 min i po drzemce. Normalnie wiec usypiam ja na podusi pod cycem i sobie tak spi nawet 2 godz, a ja mam wtedy czas na neta, tylko ze nie moge nic innego zrobic, ani obiadu, ani posprzatac.... obiady wiec gotujemy po poludniu dopiero. No wiec zaczne ja znow przyzwyczajac do lozeczka, moze je w koncu polubi? W koncu to juz duza i madra dziewczynka:)

U mnie to samo!!!!!!!!! Dzienne drzemki tylko w łóżku przy mamusi, a ja na tv lub neta. Za chiny nie da sie odłozyc do lozeczka za 10 min juz po wszystkim jak nie w trakcie odkladania. Dziwne bo na nocne spanie czy w nocy potrafi sam usnac w lozeczku i wtedy problemu nie ma. ehhh te dzieciaki jak sobie cos ubzduraja.... a my mamy po 2 drzemki. Dzisiaj robi juz trzecia, ale tylko dlatego ze spi po 20 min bo jakiws zeby ida, tylko jeszcze nie wiem jakie. Znów maxymalnie zmierzly, sam nie zostanie i kupki ciut rzadsze.

No i mojemu dzieciowi sie poprzestawialo :((((((
przesypial prawie cale noce z jedna pobudka na papu....
a od kilku dni.... budzi sie co godzine. i albo lyknie mleka i spi dalej, albo sie poprzytula i tez spi. a jak juz zasnie to sie rzuca na boki jak wariat.... wstaje rano marudny i niewyspany.... jutro idziemy na bilansik, moze cos sie podpytam :( ja tez padnieta, zyje o kawie :(
a w dzien nie lepiej, dawniej spal 2x po 2h i o 21 ladnie zasypial. a teraz... spi rano 1/2h, potem ok 40 min i pada o 17 - na 1,5 godz. no i po 21 ledwo go moge uspic..... i co to male moze chciec...... :( zeby? ehhhhhh

Pianistka trzymam kciuki :)
Ja już prawie spisałam łóżeczko na straty - tak jak już pisałam wcześniej myślę o kupieniu materaca płaskiego dla małej.
Przy odkładaniu budzi się tak jak twoja, a poza tym jak śpito się miota, obija o łóżeczko mimo, że ma ochraniacze i się budzi....(...)
A jak przy zasypianiu zabrałam cyca i po paru minutach włączyła jej się ssawka i dałam smoka, to po 3 sekundach ciumkania wypluła go i się rozpłakała. To było do przewidzenia :)

U mnie to samo!!!!!!!!! Dzienne drzemki tylko w łóżku przy mamusi, a ja na tv lub neta. Za chiny nie da sie odłozyc do lozeczka za 10 min juz po wszystkim jak nie w trakcie odkladania(...)

Dziewczyny, dobrze wiedziec, ze nie jestesmy same, ze moje dziecie nie jest jedyne tak rozpieszczone:) wiem, ze tu nie ma sie z czego cieszyc, ale to jakos tak podbudowuje:)
Wspierajmy sie i dzielmy doswiadczeniami, moze ktoras znajdzie jakis dobry sposob na te nasze cwaniaczki?

Dziewczyny, dobrze wiedziec, ze nie jestesmy same, ze moje dziecie nie jest jedyne tak rozpieszczone:) wiem, ze tu nie ma sie z czego cieszyc, ale to jakos tak podbudowuje:)
Wspierajmy sie i dzielmy doswiadczeniami, moze ktoras znajdzie jakis dobry sposob na te nasze cwaniaczki?

Wiesz co zapomniala dodac ze np w weekendy maz go lula na drzemki i radykalnie odkłada go do lozeczka i jest spokoj, mały sie nie budzi :szok: i moj D. do mnie mowi ze co ja od dziecka chce, Wiec kiedys mu pokazałam i co???? Młody czuje mame i nie odlepi sie........czary :baffled: heh ja nie wiem czy znajde na to sposób bo sie przyznac musze ze ja bardzo lubie te drzemki z nim :zawstydzona/y: jest mi pusto jak w weekendy młody sypia sam i czasami jak nie mam nic do roboty to kaze mezowi kłasc młodego obok mnie i tak czy siak spimy/lezymy razem :-)

a moja chyba od tygodnia albo dluzej budzi sie w nocy na godz lub dwie i nie chce spac :/ albo wstaje, siada, kreci sie, albo mnie szczypie i ciagnie za wlosy. czasami sama jest padnieta i robi to na pol spiocha,ale i tak nie zasypia calkiem. i robi tak o roznych porach,czasami o 4, czasami o 2, wczoraj o 1. ja juz wymiekam, jestem taka zmeczona. i zazwyczaj tez wstaje o 7 :/

u nas sukces z zasypianiem w łózeczku w ciagu dnia :) tyle tylko , ze zanim zasnie to po około 15-30 min telepie sie po lozeczku

Oj, to i tak dobrze, przeciez wiadomo, ze nie zasne ci w 3 min. my dorosli tez czasem sie telepiemy po lozku zanim zasniemy:)

Ja dzis sprobuje odlozyc mala jak tylk ozasnie przy cycu po 11, jesli sie obudzi po 10 min. to trudno, najwyzej bedzie miala wczesniej druga drzemke, ale jak nie bede probowac, to do lozeczka sie nigdy nie przyzwyczai...

reklama
trzymam kciuki :) masz racje, próbowac trzeba , bo inaczej niczego sie nie nauczy.
Pianistka tylko mysle , ze jak raz zaczniesz to musisz byc konsekwentna bo mała zgłupieje - raz kaze mi spac , raz mnie bierze do cyca :) o co chodzi
ja tego sie trzymałam przy odstawianiu od cyca i teraz przy lozeczkowych akrobacjach

Do góry