reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
U nas sukces, Antek śpi od godziny w łózeczku!!!!!!! troche marudził , stekał , ale sie nie dałam. I tak po 20 minutach zasnął:tak:
Cos to za gładko idzie:-D

Super, zlote dziecko po prostu:)
Moja kolezanka niedawno odstawila od cyca z nia na dzien, gwaltownie i wiecie co? pierwsza noc tragedia, maly cala przeplakam noszony na rekach, nie chcial pic wody w zamian i chcial pocyckac, druga noc natomiast jak jej zasnal o 22 to obudzil sie o 5 rano:) to jest pocieszajace dla mam takich jak ja, wykonalne, ale nie kazde dziecko jest takie, niektorym przestawienie sie zajmuje nawet 2 tyg.
Martolinka- grunt to teraz nie ulec i nie zaprzepascic tego co dokonaliscie- odkladaj go tak caly czas, bedzie git:)

rano spał mi 2 godziny!!!!!!!!!!!!!! szok. Nigdy tyle nie spał w dzien . Teraz maz z nim walczy juz 20 min. Spiacy jak nie wiem co , ale diabełek kusi go zeby nie spał

u nas też zaczęła się totalna masakra z zasypianiem. Odkąd przeszłam na flache to z zasypianiem nie było problemu. W dzień przy herbatce a wieczorem przy mleku. Ale od 3 dni jest masakra. Wieczorem jeszcze jakoś zaśnie, potłucze sie po łóżku i pada ale przez dzień maskara. Nie mam już pomysłów.

ech i u nas się zaczął jakiś koszmar z zasypianiem , najpierw jak nauczył się siadać to się podnosił jak go usypiałam a teraz nauczył się wstawać w łóżeczku i znowu problem bo ja go kładę a on wstaje

Niuans to jakas plaga u nas na bb z zasypianiem w dzień :(
dzis tylko jedna drzemka

my mamy jedna drzemke juz od jakiegos czasu, wtedy chodzi spac o 19. czasami zdarzaja sie dwie, ale ostatnia ma byc max o 16 do 17, bo jak pozniej, to potem nie chce mi zasnac az do pozna, wiec jesli nie zasnie do tej pory wowczas zabawiam i przeciagam az do 18.30, kapanie, mizianie i spanie :)

Dziewczyny już kiedyś o to pytałam, ale gdzie zaginęło moje pytanie.
Myślicie, że można kłaść malucha zamiast w łóżeczku to na jakimś płaskim materacu spać ?

Bo Alicja w łóżeczku spać nie będzie, jestem tego pewna. Za bardzo się po nim rozbija, ona potrzebuje w nocy 4 metrów kwadratowych normalnie, jak śpi teraz na tym przystawionym do naszego to przez większość nocy jest połową ciała na naszym łóżku. Przekładam ją i za 20 minut jest to samo.

A w dzień jak tam śpi to się boję, że obudzi sie i zamiast jęczeć podpełznie po cichu do brzegu i się zwali na podłogę :|:|

Chyba więc kupię jej jakiś materac na podłogę i to już będzie jej spanie na najbliższy rok...

U nas wczoraj tez kryzys, tak jak zazwyczaj mamy dwie drzemki (jedna o 11 ok. 1.5h i druga ok. 17 - 1h) tak wczoraj mala spala jedna i to zaledwie 40min. Za to o 18 byla juz tak marudna, szukala cyca do zasniecia, wtedy my ja hyc w spiochy bez kapieli, tylko ja obmylam i na cyca, o 19 juz spala jak zabita:) Zaraz tez idziemy drzemac, ciekawe ile dzis pospi?

Martolinka - jak u was leci?

reklama
Agrafko oczywiście że może. Mam sporo koleżanek które stelaż od łóżka sypialnianego przenoszą do piwnicy a materac siup na podłogę i tak śpią jakieś dwa lata z dzieckiem 2-4 lata z dzieckiem :)

MOJE DZIECKO ZASNĘŁO O 21 I SPAŁO DO 7 RANO z jedną przerwą na cycusia - przy czym musiałam ją wybudzić, oj, było ciężko.

Jest to dla nas ogromny sukces, bo ostatnie tyg były straszne.

Do góry