D
dziunka24.
Gość
No tak roznie, wczoraj uspil ja A i placzu nie bylo, ale przedwczoraj to tylko ja oglam uspic. Roznie...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no właśnie.,... na poduszce wygodnieAgrafka, moja w domu inaczej nie usnie, albo przy cycu na reku, na poduszce, a ja wtedy druga reka na bb, albo przy cycu na lezaco, ale tez musze z nia lezec, bo sie inaczej budzi. Na reku moze spac nawet 2 godziny i ani nie drgnie. Nie przeszkadza wtedy halas (pralka, tv, rozmowa). Spi slodko przytulona pod cycem
Moze to przejsciowe? Moze chwilowo mleka masz malo i nie dojada i sie denerwuje??
agrafka nie łam się , moja mała przesypia np całą noc , ale sama nie zaśnie mimo to..
Nie łamię się, bo już się przyzwyczaiłam, ale jak sobie pomyślę, że od pół roku "wyspałam się" raz, jakieś 4 miesiące temu kiedy mała przespała raz jeden jedyny 6 godzin... to od razu chce mi się ziewać.
Ala budzi się bardzo często, po uśpieniu i odlożeniu przebudza się po 20 minutach. Czasami zaśnie po paru jęknięciach, ale przeważnie muszę ją wyjmować i usypiać. Potem pośpi 2-2,5 godziny i zaczynają się pobudki co godzina. Ale jestem pewna, że nie z głodu tylko z tęsknoty, bo jak biorę ją do nas do łóżka, to ciumka tak byle jak - żeby tylko mieć pierś w buzi i pod kontrolą, a nie żeby coś leciało..![]()
my usypiamy tak ze jak mały nie jadł wczesniej obiadku czy kaszki to daje przed samym snem ... chyba ze jadl wczesniej to daje popic herbatki ... pozniej odkladamy do lozeczka musze kołdra zasłonic tak aby jak przechyli sie na bok bo odrazu tak robi leci na brzuch ...czesto jest tak ze ja odkladam i wychodze z pokoju i słucham co on tam robi ... czesto jest tak ze nagle płacz wchodze a on na brzuchu
... pozniej słuysze znow cos nie tak podchodze a on oczy zamkniete a buzia otwarta i czeka az smoka wsadze
wsadze i odrazu na bok pielucha sie nakrywa
heheheh czasem zasypia z 30 minut a czasem z 5
pozniej nakrywam zamykam drzwi i se smacznie spi od 1h do 1.5
czas drzemki wydłuzyl sie
...a jak sie obudzi to wola albo bababababa albo mamamamama
![]()
niezastąpiony widok jak dziecko uśmiecha się gdy po przebudzeniu podejdzie mama![]()