reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Znalazlam sposob na zasypianie mojego syna w domu :-D A przynajmniej 2/3 razy pomoglo.... otoz moj K puszcza mu na youtubie rozne piosenki dla dzieci a ulubiona piosenka Oliverka aktualnie to SMERFNE HITY- Serce PIK PIK PIK..... Puscilam mu wczoraj i z pleckow przekulal sie na brzuszek i zasnal.... Pozniej wieczorem jeszcze jedna proba i sie udalo :-) no i teraz takze po 10 minutach wiercenia wkurzania sie bicia glowa o szczebelki puscilam mu smerfne hity i straszal w dziesiatke zasnal po 2 minutach. hehehe
Ja tez bez radia nie zasne wiec moze Oli to ma po mnie i nie lubi ciszy przy zasypianiu hmmm? :-)

reklama
Znalazlam sposob na zasypianie mojego syna w domu :-D A przynajmniej 2/3 razy pomoglo.... otoz moj K puszcza mu na youtubie rozne piosenki dla dzieci a ulubiona piosenka Oliverka aktualnie to SMERFNE HITY- Serce PIK PIK PIK..... Puscilam mu wczoraj i z pleckow przekulal sie na brzuszek i zasnal.... Pozniej wieczorem jeszcze jedna proba i sie udalo :-) no i teraz takze po 10 minutach wiercenia wkurzania sie bicia glowa o szczebelki puscilam mu smerfne hity i straszal w dziesiatke zasnal po 2 minutach. hehehe
Ja tez bez radia nie zasne wiec moze Oli to ma po mnie i nie lubi ciszy przy zasypianiu hmmm? :-)

SUUUPEEEERRR :)

Moja to ttylko raz w zyciu zasnela przy muzyce z karuzeli, a ja glupia pomyslalam ze cos nie tak, ze tak nagle i ja obudzilam :|

Ja mialam te bole wzrostowe w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym najwieksze. Boszeee jak bolalo. Ryczalam i ryczalam, a czulam jakby mi ktos w piszczele sie wiercal. Ale mialam barddzo duze skoki wzrostowe. teraz czasem mam takie bole na zmiany pogody :/

Najgorsze jest to ze nie moge jej pomoc :( a urosla 4 cm w ciagu poltora miersiaca, wiec nie dziwie sie ze boli, moje malenstwo :(

SUUUPEEEERRR :)

Moja to ttylko raz w zyciu zasnela przy muzyce z karuzeli, a ja glupia pomyslalam ze cos nie tak, ze tak nagle i ja obudzilam :|

No to nastepnym razem gdyby nie chciala zasnac pusc jej smerfne hity :-D hehehe

Najgorsze jest to ze nie moge jej pomoc :( a urosla 4 cm w ciagu poltora miersiaca, wiec nie dziwie sie ze boli, moje malenstwo :(

Dziunka wspolczuje i Tobie i Julce... Julce bo wiem jaki to bol.... niestety ale mnie tez to dotknelo no a Tobie bo wiem jak ciezko patrzec gdy dziecko cierpi a nie da sie pomoc :-(

Dziunka, ja w ciagu kilku miesiecy uroslam ponad 15cm, az wzrok zaczal mi siadac-widzialam momentami jak przez mgle. Wlasnie z powodu wzrostu :/ Ale bol olbrzymi. Mi pomagalo ciutke smarowanie, nacieranie, rozgrzewanie tych miejsc.

Ona juz jest wieksza dziewczynka, moze spirytusem kamforowym? Albo Amolem? Moze i Amol lepszy bo ziolowy...Kurcze, szkoda tylko, bo to tylko ciut pomaga...Ale Twoj problem przpomnal mi, ze niedlugo moze to czekac mnie z Maciejkiem...choc dziewczynki szybciej i wczesniej rosna.

reklama
No niekoniecznie, bo Julia wlasnie mala byla i drobniutka ledwo 106 gdzie w jej wieku dziewczynki jakies pol glowy jak nie wiecej wyzsze, no i teraz podskoczyla do 110, gdzie to i tak malo chyba na jej wiek.
Ale bole wzrostowe wlasnie spotyka sie czesciej u dziewczynek :(

Do góry