reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak uodparniać??

Mój synek jest w grupie pięciolatków. W poprzednich latach o tej porze już bardzo chorował. Od września dostaje ribumonyl, a poza tym zaszczepiliśmy go przeciwko grypie. Odpukać, ale cały czas jest zdrowy. To żeby był zdrowy jest teraz szczególnie ważne bo w domu mamy małego Tymonka.

reklama
Witam.
Czy któraś z Was stosowała u dziecka szczepionkę IRS-19:confused:. Ostatnio lekarka przepisała nam to na nawracający katar. Zastanawiam się, czy to coś pomoże, jeśli macie jakieś doświadczenia, to podzielcie się.

Waitaj Zuzia1 Mój Synek Ma 5 Lat I Też Dostał Tę Szczepionkę, Ale Na Migdały. Jak W Tamtym Roku Chorował Kilka Razy To W Tym Tylko Raz I Obyło Się Bez Antybiotyków. Jeśli Ta Szczepionka Ma Być Skuteczna To Będziesz Musiała Powtórzyć Ją Za Trzy Miesiące, Ale O Tym Napewno Mówił Ci Lekarz.

Jak moja corka zaczela chodzic do zlobka, zaczely sie nagminne katary i przeziebienia. Dostala IRS19 i bardzo jej pomogl. Stosowalysmy go tylko jeden sezon. Pozniej przestala chorowac. Teraz chodzi do przedszkola i jeszcze nie chorowala w tym roku. tylko pamietaj, ze na poczatku stosowania moze pojawic sie przez kilka dni katar. To normalne i nie trzeba przerywac. Wiec wszystko powinno byc dobrze.

dziewczyny - jakos sie nie odzywacie a to chyba oznacza ze dzieciaczki sa zdrowe :)
my niestety zaliczylismy takie niewiadomo co pomiedzy swietami i sylwestrem - goraczka do 41 st i bardzo powiekszone wezly chlonne - oczywiscie nikt nie wiedzial co to ... jak sie pojawilo tak zniknelo po 3 dniach ... bez antybiotyku ... powinnam sie cieszyc ale juz nie mam sily na te infekcje ktorych nikt nie potrafi zdjagnozowac ...

Oj Idzia u nas chyba cos podobnego dzisiaj, też gorączka, ból głowy i tyle. Dobrze, że u was szybko minęło? A może to trzydniówka? Tylko czy takich duzych chłopaków to jeszcze atakuje?

karola no nie wiem :-) - myslamam ze 3dniowka to choroba wlasciwie niemowleca - a po goraczce powinna byc wysypka - a nic takiego nie bylo ... masakra ...
mam nadzieje ze Mati szybko wroci do siebie; przeciez chlopcy od wrzesnia ida do szkoly i lepiej zeby przestali chorowac :)

Iga to super dziewczynka :)

Byliśmy u lekarza i jednak to angina :-(.

Idzia myślę, że chłopaki dadzą radę. Jakby nie patrzec u nas to DOPIERO 2 choroba w tym roku szkolnym - poprawa jest.
A za komplement Iga ślicznie dziękuje ;-)

reklama
Witam !!! Wszystko przez tą pogodę, za ciepło jest.Z tego co się orientuję ,to bardzo dużo dzieci jest chorych, w przedszkolach jest tylko grubo poniżej 10 osób na grupę:-( Moja córa też chora, ale to już końcówka. Standardowo zapalenie oskrzeli i przyplątało się jeszcze zapalenie ucha ( raczej dwóch :-( ).Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę !!!

Do góry