reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak ułatwić zajście w ciażę?-pozycje i specyfiki

hej jestem tu nowa i chciałabym napisać że już chyba wszystkiego co wyczytałam w internecie próbowaliśmy i nic:no: i zaczynam wątpić że wogule coś z tego będzie.Wszyscy znajomi mi muwią że za bardzo o tym myśle i za bardzo się staram,ale ja już tak bardzo bym chciała,ale co więcej zrobić chyba tylko czekać...
pozdrawiam was i trzymam kciuki że w końcu się wszystkim uda zobaczyć na teście magiczne dwie kreseczki...

reklama
Hej, dziewuszki!
Ja też jestem tu nowa, a mianowicie dlatego, że również z moim mężem zaczynamy starać się o dzidzie. I Jakoś tak przygnało mnie tu do Was :-)

Dlaczego napisałam, że zaczynamy się starać..? Ponieważ w tym tygodniu wzięłam ostatnią tabletkę anty i postanowiłam porzucić je na dobre, teraz pora na małą FASOLECZKĘ.
Moja Pani GIN powiedziała, że już w drugim miesiącu po odstawieniu tableteczek można spokojnie zacząć się starać o baby.

Piszecie, o tyłeczkach w górę i ja chyba zacznę tak od samego początku! Czyli od 1 starania się, i napisze Wam co i jak - obiecuje :):tak:

Również słyszałam o tej metodzie,my staramy się od 2 miesięcy i jak na razie ta technika się nam nie sprawdza:no:,ale próbujemy....
Pozdrawiam

[FONT=&quot]witam,Jestem tuta nowš foumowiczkš.Od tygodnia dopiero zaczełam starania z mężem o dzidzusia.Mam nadzieje że szybko zajdę w cišże,ale od czasu jak zaczeliœmy współżyć bez zabezpieczeń to prawie odrazu po stosunku wylewa mi się cała nasienie z pochwy... a leże chwile"po" na łożku,Wy też tak macie?Pozdrawiam[/FONT]

zupełnie naturalna reakcja..najlepiej odczekac nieco dłużej..nozki do gory..może nawet nie tak dosłownie, ale polecam poduszke pod pupę wsadzić i tak leżeć..ja tak leżałam nawet do godziny..ale to sprawa indywidualna..trzymam kciuki..:tak:

Witam,
staram się z mężem od 5 miesiecy o dziecko. Po stosunku leże 30 min z nogami uniesionymi do góry, ale mimo to jak tylko wstane sperma ze mnie wypływa. Mam tyłozgięcie macicy a mąż nizbyt okazaly członek - czy jest jakiś sposób na ułatwienie plemnikom dojścia do celu ??

Czy Wam też sperma "ucieka"?

prosze o rade

Zawsze jakas część meskiego płynu wycieka to chyba niemożliwe aby wszystko zostalo w środku co ma zostac to zostaje poza tym nie chodzi tu o ilośc płynu lecz o ilość i jakoś plemników w nim zawartych :) PS dziwne to twoje pytanie

Jak bylam młodsza i nie chciałam dziecka to wydawalo mi się że zajście w ciąże jest bardzo latwe i trzeba bardzo uważać. Za to teraz jak już chce mieć dzidziusia to wydaje mi się to takie trudne :/ i jakoś ciężko mi sobie wyobrazic droge jaką plemniki musza przebyc aby doszło do zapłodnienia...

reklama
Witajcie :-),

Wpadłam na pomysł by zebrać wszystkie znane sposoby (również domowe) na zafasolkowanie. Dobrze by było żeby wypowiedziały sie również osoby które uważają że te sposoby pomogły im w zajściu. Metody które zaowocowały dzieciątkiem są najcenniejsze.
Ja słyszałam o poniższych sposobach:
- picie lnu, wiesiołka
- testy owu
- picie Flegaminy
- łykanie kwasu foliowego, magnezu, witaminy B6
- seks co drugi dzień
- SALFAZIN witaminki na płodność dla mężczyzn
- ELEVIT witaminki dla kobiet
- luteina

Zapraszam Was moje miłe do dyskusji. Może powyższe sposoby u Was zaowocowały, ja jeszcze nie miałam szczęścia, ale staram się dopiero od kilku miesięcy ( łykam kwas foliowy, magnez z wit B6,piję Flegaminę ( mój parter też), biorę luteinę, przytulamy się mniej więcej co drugi dzień:sorry2:.
Powodzenia w staraniach:tak:Grunt to być dobrej myśli. Przesyłam Wam pozytywne fluidy, głowa do góry!:rofl2:

Do góry