reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak tam nasza waga??

Basia no to faktycznie nie pochudniemy za dużo, ale to nic- znajdziemy inny sposób:)
no i obyście dziewczynki miały racje z tym, co pomyśli tatuś Marysi jak nas zobaczy... :)

reklama
Monisiu, ja chyba też pobijam rekordy, ale w druga stronę!!!! ;D Narazie przytyławm tylko 1,5 kg, a brzuszek mam pokaźny - wszyscy myślą, że jestem w bardziej zaawansowanej ciąży!!!! ;) Zresztą same zobaczycie, bo mam zamiar wkońcu wkleić jakieś zdjatko!!! :p

hmmm a ja 8 kg. Wg. mnie to tak w miarę ok ;) Najgorsze, że ten 3 trymestr to okres gdy przybiera się najwięcej, więc jak mi dojdzie drugie 8 ::)
z Maćkiem przytyłam 18 kg :-[

MoniQa pisze:
Pobilam rekordy ::) moja waga na dzien obecny 59 kg .. czyli 13 do przodu :o ;D

MoniQa aż mi sie nie chce uwierzyć....ja tu się zmagam zeby cokolwiek przytyc a Tobie tyle skoczylo.....kurcze jak Wy to robicie? Ja od początku ciąży raptem 4 no moze 5 kg....i ginka wrzeszczy ze malo, chociaz dzidzius rośnie prawidlowo.....może to przez to ze do 4 miesiąca wymiotowalam i mialam taki sobie apetyt.....hmmm sama nie wiem.....
poza tym brzuszek tez urósł i powinien wiecej wazyc.......moze zaczne tyc teraz od 6 miesiąca......
potwierdza sie ze kazda ciąża jest inna......buziaki dla Dawidka....i Mamuli-rzecz jasna:-)

Hmmm w 3 trymestrez najwiecej ?? ojoj to ile ja jeszcze przybiore ;D

ale wiecie ze gin. sie ucieszyla kiedy zobaczyla moja wage .. cyt" nareszcie cos Nam przybylo ... troszke sie pania zaokraglila wszedzie, bo jak narazie tylko w brzucholek szlo " ... jeszcze mi powiedziala ze u mnie "nie grozne" jest takie przybycie ciazarku ;D

Czarodziejka no wlasnie kazda ciaza jest inna ;) , a jak cos to przyjedz do mnie, jak bedziemy jadly razem to i razem bedziemy tyly ;D a i razniej Nam bedzie ;)

Monisia2506 ojej! Tak mało przytyłaś!!! :o Ja sie martwiłam że moje 3 kg to mało no ale Ty faktycznie pobijasz rekordy! A co lekarz na to?

A co do Ciebie MoniQa to Ty taka chudzina byłaś przed ciążą że wcale Ci nie zaszkodzi!!! Teraz nawet wagę mamy ta samą ;) Ja też ważę 59 tyle że wstyd się przyznać startowałam z 56 :-[ Może dlatego mniej przybieram bo miałam zapasy ;D

A mam do Was pytanko jak u Was jest z odchudzaniem? Czy jest to coś co przychodzi Wam łatwo? Bo ja jak sie zmobilizuję to chudnę bardzo bardzo szybko tylko motywację muszę mieć :) No i jak na razie moje plany są takie żeby po ciąży wrócić do wagi sprzed ślubu czyli 48 kg :) I wiecie co? Mam nadzieje że mi się to szybko uda! Jak miałam 20 lat to z 54 kg na 47 schudłam w 3 tygodnie! I to nie głodząc się tylko przestrzegając rozsądnej diety i dużo ćwicząc... Oby przy dzidzi też mi starczyło samozaparcia jak wtedy ;) Tzn. nie zamierzm tego robić kosztem dziecka bo planuję karmić piersią i może moje chudnięcie być duuużo dłuższe :) Oby było skuteczne i nieszkodliwe :)

Ines ja tez chudne w oka mgnieniu ::) ... hihih ;D ... ja zas mam bardzo dobra przemianę materii i jedzonko dlugo sie mnie nie trzyma ;D ... a samozaparcie a i owszem .. 4 razy w tygodniu silownia, 2 razy basen, rowerek i biegi codziennie :) ... a dieta jakas ?? yyy .. niegdy jej nie stosowalam ;) ;D ... ja tak szczerze to nigdy sie nie odchudzalam, ja po prostu lubie sport i zyje sportowo dlatego :)

reklama
Ja to tak się straszanie "zapuściłam" przed ciążą bo właśnie po pierwszej ciąży przestałam żyć sportowo... szczerz mówiąc miałam momenty że wcale mi sie życ nie chciało :( No i siedzący tryb życia praca od rana do nocy i taki tego efekt ::) Ale schudnę!!! Ja też bardzo lubie siłownie i basen a poza tym jazdę konną i narty! A co do diety... hmmm... ja też nigdy nie stosowałam diety cud :) Jedyne co to moja ulubiona "dieta" ŻP = żryj połowę ;D

Do góry