reklama
u mnie brzucha nadal nic a nic nie widać... Pomimo że to już skończony 12 tc, jedyną zmiana na brzuchu jest to, że mięśnie brzucha trochę bardziej się uwidoczniły (widać już się tam w środku rozpycha i wysunęły się do przodu). Nie wiem czemu u mnie jakoś się ten brzuch nie pojawia? jestem szczupłej budowy i wcześniej dużo ćwiczyłam, więc mięśnie brzucha miałam widoczne, może to dlatego? Z drugiej strony czytałam opinie, że u szczupłych osób brzuch powinien być wcześniej widoczny. więc jak to jest właściwie?
Kiedy u Was brzuszek zaczął być zauważalny?
bo ja już zaczynam wyobrażać sobie, że on się w ogole nie pojawi
Kiedy u Was brzuszek zaczął być zauważalny?
bo ja już zaczynam wyobrażać sobie, że on się w ogole nie pojawi
ja już mam z przodu co nieco...nigdy nie miałam widocznych mięśni na brzuszku i może dlatego tak szybko to ''wnętrze''się pokazuje.może u ciebie,eva mięśnie na razie trzymają wszystko na swoim miejscu:-) -tak na chłopski rozum...ale i one niedługo poddadzą się sile malucha:-):-):-)
Wszystko zależy od kształtu brzucha, budowy kobiety, i wielu innych rzeczy.
U mnie brzuch był widoczny już pod koniec 3 miesiąca. Ale ja miałam wg przesądów taki typowy brzuch "chłopczykowy" - mocno wysunięty do przodu, taki aż szpic, a po bokach nic.
A niektóre mamy mają brzuszki bardziej "rozlane" na boki, że najpierw tracą talię, a z przodu nic się nie dzieje. Niby, że to wróży dziewczynkę;-)
Znam wiele kobiet, u których ciąża jest widoczna dopiero w 6-7 miesiącu, więc spokojnie. Brzuch na pewno się pojawi i jeszcze zdąży się znudzić;-) Ja akurat miałam brzuch ogromny i po 7 miesiącu miałam już serdecznie dość, a on rósł dalej...
U mnie brzuch był widoczny już pod koniec 3 miesiąca. Ale ja miałam wg przesądów taki typowy brzuch "chłopczykowy" - mocno wysunięty do przodu, taki aż szpic, a po bokach nic.
A niektóre mamy mają brzuszki bardziej "rozlane" na boki, że najpierw tracą talię, a z przodu nic się nie dzieje. Niby, że to wróży dziewczynkę;-)
Znam wiele kobiet, u których ciąża jest widoczna dopiero w 6-7 miesiącu, więc spokojnie. Brzuch na pewno się pojawi i jeszcze zdąży się znudzić;-) Ja akurat miałam brzuch ogromny i po 7 miesiącu miałam już serdecznie dość, a on rósł dalej...
zobaczymy jak to będzie dalej, może mi brzuch później jakoś nagle wyskoczy w sumie to lepiej, nie muszę biegać od razu po nowe spodnie etc
a pewnie tak jak mówicie, jeszcze zdążę mieć dość wielkiego brzuchala... więc póki co będę się cieszyć moim stanem w takiej postaci jak jest
a pewnie tak jak mówicie, jeszcze zdążę mieć dość wielkiego brzuchala... więc póki co będę się cieszyć moim stanem w takiej postaci jak jest
beata26
szczęśliwa mamusia :)
ja też się martwiłam ze w 4 m-cu jeszcze brzucha nie miałam, a jak w 6 wyskoczył to byłam w szoku bo nawet nie zauwazyłam kiedy to się stało na szczescie nie mialam wielkiego brzucha wiec mogłam się normalnie wyspać i nie szalałam ze spodniami ciążowymi, chodziłam w tych ktore nosiłam przed ciążą :-) no wiadomo lekko rozpięte ale co tam :-)
Hej ja skończyłam 7 miesiąc czyli jestem teraz w ósmym a brzuszek ledwie co widać, wszyscy się mylą że jestem w piątym miesiącu.
Maluszek waży 1450 gram i bardzo się martwię czy nie jest za maleńki. Może któraś z Was mnie uspokoi i powie że to wszystko w normie.
Dodam tylko że ruchy czuj,ę bardzo wyraźnie, nawet aż za bardzo. Olek wierci się całymi godzinali i kopie nawet czasem dość boleśnie...
Maluszek waży 1450 gram i bardzo się martwię czy nie jest za maleńki. Może któraś z Was mnie uspokoi i powie że to wszystko w normie.
Dodam tylko że ruchy czuj,ę bardzo wyraźnie, nawet aż za bardzo. Olek wierci się całymi godzinali i kopie nawet czasem dość boleśnie...
demsik
Fanka BB :)
ja jestem w piątym miesiącu i jakos dopiero teraz powoli zaczyna być widać brzuszek,więc spokojnie.kazda z nas ma inaczej, trzeba czekać.
Mimbla2 gdyby cos było nie w porządku, to na pewno lekarz zwróciłby na to uwagę. Twoje maleństwo jeszcze przecież rosnie, nie martw sie na zapas
Mimbla2 gdyby cos było nie w porządku, to na pewno lekarz zwróciłby na to uwagę. Twoje maleństwo jeszcze przecież rosnie, nie martw sie na zapas
Witam przyszłe mamusie!!!
Tak sobie pomyslalam ze duzo sie mowi i pisze o wadze w ciazy ale nie spotkalam sie z wymiarami brzuszka!:-) Moze sie pochwalicie ile tam macie??:-)
Ja bede pierwsza... przed ciaza 68cm teraz 98cm wiec równe 30 cm jak z bata strzelil
Tak sobie pomyslalam ze duzo sie mowi i pisze o wadze w ciazy ale nie spotkalam sie z wymiarami brzuszka!:-) Moze sie pochwalicie ile tam macie??:-)
Ja bede pierwsza... przed ciaza 68cm teraz 98cm wiec równe 30 cm jak z bata strzelil
reklama
sawi
szczęśliwa żona i mama
ja teraz mam 115cm a przed ciążą miałam 82cm więc przybyło 33 cm
Podziel się: