reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

heh... jak ja juz bym chciala miec to za soba, moc przytulac mojego Dzikuska.....
a tu jeszcze 5 miesiecy :(....
buuu....

eh, przynajmniej czuje pierwsze ruchy i to mnie trzyma w przekonaniu ze ciaza to piekny stan :)...

reklama
tak ciaza to piekny stan i zycze to kazdej kobiecie zeby poczula jak po d jej serduszkiem zyje taka malutka istota, to cos pieknego jak rusza sie w brzuszku my z mezem na poczatku sledzilismy losy naszego skarba co wieczor patrzylismy jak kopie bo teraz to normalka ze urzadza sobie meczyk w moim brzuszku

Jestem osobą bardzo chudą drobną i wogóle. 36 kilo ale nie jestem anerektyczką,
Jestem w 14 tygodniu i zastanwaiam się bo urusł mi lekko brzuch,i jak chodzę lub stoje on jest napięty taki,jakby mi miał zaraz pęknąć lub skura się przedrzeć.Nieraz jak sie dobrze wyprostuje to az musze lekko zgiąć się bo mnie aż ciągnie skóra.Czy tonormlane zeby był taki napięty?Jak siądę i pomacam po bokach to jest miękki,tylko jak wstane to mnie ciągnie.Normlane to jest?czy to jest własnie twrardnienie brzucha?

zglosic sie do gina zawsze mozesz kochana :).... nie zaszkodzi a pomoze - przynajmniej uspokoi :)...

ja mam tak teraz ze jak sie rozciagam i wyginam do tylu to moja skora tez , moze nie twradnieje, ale robi sie bardziej napieta, ale ja juz brzusio mam duziachny troszku :p.... ja uzywam fissana super nawilza skore i sprawia ze jest delikatna i super miekka.... zero rozstepow ---> ale oliwki tez uzywam ;)...

P.S. 36kg <szok> to ja przed ciaza wazylam 42kg a uwazam sie za masakrycznie chudy wieszak :p...

Ostatnia edycja:
zglosic sie do gina zawsze mozesz kochana :).... nie zaszkodzi a pomoze - przynajmniej uspokoi :)...

ja mam tak teraz ze jak sie rozciagam i wyginam do tylu to moja skora tez , moze nie twradnieje, ale robi sie bardziej napieta, ale ja juz brzusio mam duziachny troszku :p.... ja uzywam fissana super nawilza skore i sprawia ze jest delikatna i super miekka.... zero rozstepow ---> ale oliwki tez uzywam ;)......
Ja tez mam dobre zdanie o fissanie:-)-nawet mi sie zrymowało:-D,sprawdziłam go na własnej skórze,jest wystarczająco tłusty i dobry na wszelkie rozstepy i napięcia skóry i wogóle tak,jak napisałaś o nim jestesaniolkiem,ale w zaawansowanej ciąży wiadomo-delikatnie masować,co by nie wywołać skurczy i twardnienia brzusia.
:tak:
A,że skóra sie musi napinać i rozciągać to normalne i jak pysia29 jesteś szczuplutka,to tym bardziej to odczuwasz,myślę,ze to nie są skurcze Braxtona-Hicksa,one będa później,jesli brzuch Cię bardzo nie boli i jestes pod kontrolą lekarzato czym się martwić,wiadomo macica sie rozciąga i powłoki skurne powoli też:tak:

Ja tez mam dobre zdanie o fissanie:-)-nawet mi sie zrymowało:-D,sprawdziłam go na własnej skórze,jest wystarczająco tłusty i dobry na wszelkie rozstepy i napięcia skóry i wogóle tak,jak napisałaś o nim jestesaniolkiem,ale w zaawansowanej ciąży wiadomo-delikatnie masować,co by nie wywołać skurczy i twardnienia brzusia.
:tak:
A,że skóra sie musi napinać i rozciągać to normalne i jak pysia29 jesteś szczuplutka,to tym bardziej to odczuwasz,myślę,ze to nie są skurcze Braxtona-Hicksa,one będa później,jesli brzuch Cię bardzo nie boli i jestes pod kontrolą lekarzato czym się martwić,wiadomo macica sie rozciąga i powłoki skurne powoli też:tak:
wszystkie mamy chwala sobie fissana :)... a i nie jest wcale drogi :)...

no ja mam straszne napiecia skory az bolesne niekiedy ale zero rozstepow :).... ale cos mi sie wydaje ze geny i tak po czesci wygraja, moze nie do tego stopnia jak u mojej babci i mamy ( na bankrozstepy beda lzejsze).....:sorry2:

a co do tych skurczy to ja nie mam ich wogole poki co :)... zobaczymy jak dalej bedzie :)...

Jest to moja pierwsza ciaza i ciekawi mnie kedy u was bylo juz cos widac kiedy brzuszek zaczal rosnac??? Wiem ze zalezy to od wielu czynnikow:-)ale tak mniej wiecej moze uda mi sie czegos dowiedziec:tak:Ja osobisnie nie jestem ani bardzo szczupla i nie naleze tez do osob puszystych hehe moze kilka kilo na plusie:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
U mnie w perwszej ciazy dopiero w piatym miesiacu,a teraz juz cos sie zaczyna zaokraglac (ale podobno to normane w drugiej haha) ;-)

Do góry