reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak sobie radzicie z samotnością w ciązy??

reklama
dziewczyny to ja oststnio mialam straszna chec na kalafior....prawie caly taki maly zjadlam ....ugotowalam i poprostu usiadlam i jadlam....haha
a potem ...o jezusku...myslalam ,ze mi brzucholek chce rozerwac.....caly wieczorek i nocke cierpialam....a ze mam klopoty z przemiana materi to se wyobrazta co sie dzialo:szok:

ps- 5 rano a ja juz od 1-ej znowu nie moge spac:wściekła/y:
wozek zakupiony.....dzis dostarcza mi chyba....wszystko w sumie juz mam wiec czekamy tylko na trgo szkraba:-)

ps- 5 rano a ja juz od 1-ej znowu nie moge spac:wściekła/y:
wozek zakupiony.....dzis dostarcza mi chyba....wszystko w sumie juz mam wiec czekamy tylko na trgo szkraba:-)
Dzien dobry wszystkim:-) Ja niedawno wróciłam z badań (krew itd) a teraz leniu****e... pada i jest okropnie sennie:crazy: Monia ja tez miałam klopoty trawienne (zaparcia) ale odkad zmieniłam pieczywo na ciemne z ziarnami zbóz jest super:-)

Ja też cierpię na zaparcia i nie wiem, co W KOŃCU może mi pomóc :-(
Ale ja nie o tym.
Dzisiaj w nocy o północy stało się coś! Mój dzidziuś się poruszył! :-D I to nie było takie nawet delikatne, takie...kotłowanie w brzuchu i kopniaczki :-) Ale już dzisiaj rano tego nie poczułam. A szkoda.

kamila co do pieczywa to ja tylko ciemne jadam.....i nic mnie to nie daje:-(
ale umnie pada....wcale niema zamiaru przestac a ja o tej 12ej musze wyjsc....:szok:
ps-podbrzusze mnie strasznie pobolewa jak chodze....ciezar jakis czuje...ale doslownie kilka krokow i musze stanac....7-go mam wizyte strasznie jestem ciekawa co mi powie ten moj lekarz.....
strasznie duzo bialawej wydzieliny teraz wydalam i coprawda nie siusiam juz z krwia ale mam wrazenie ,ze ten malec juz bardzo nisko sie pcha....wszyscy mi mowia ze brzucholek mi opadl znowu...a to dopiero 36 tydzien bedzie.....
2 poprzednie dzieciaczki sie tak samo rodzily w 37 tygodniu....
co kilka dni mam male skurcze ale takie paro sekundowe no i z krzyza to mnie praktycznie boli co wieczor ....:cool2:

netefe......czyli mialas konkretnego kopniaczka juz od swojego skarba-milusio:-)
Mi własnie to pieczywo przynioslo wybawienie od zaparc bo byla tragedia... kurde to pewnie juz niedlugo maluszek sie pojawi na swiecie:-):-):-) u nas tez leje wiec leze pod kockiem:-) Netefe gratuluje:-)ja tez dostaje juz czasami porzadniejsze... ale to roznie z tym u mnie bywa:-) dzidzia ma duzo miejsca to zdazy nas porzadnie pokopac:-):-)

reklama
kamila co do pieczywa to ja tylko ciemne jadam.....i nic mnie to nie daje:-(
ale umnie pada....wcale niema zamiaru przestac a ja o tej 12ej musze wyjsc....:szok:
ps-podbrzusze mnie strasznie pobolewa jak chodze....ciezar jakis czuje...ale doslownie kilka krokow i musze stanac....7-go mam wizyte strasznie jestem ciekawa co mi powie ten moj lekarz.....
strasznie duzo bialawej wydzieliny teraz wydalam i coprawda nie siusiam juz z krwia ale mam wrazenie ,ze ten malec juz bardzo nisko sie pcha....wszyscy mi mowia ze brzucholek mi opadl znowu...a to dopiero 36 tydzien bedzie.....
2 poprzednie dzieciaczki sie tak samo rodzily w 37 tygodniu....
co kilka dni mam male skurcze ale takie paro sekundowe no i z krzyza to mnie praktycznie boli co wieczor ....:cool2:
Monia, wypróbuj sobie taki sposób: weź kilka suszonych śliwek, zalej ciepłą przegotowaną wodą i zostaw np. na całą noc, rano wypij jeszcze przed śniadaniem (albo zalej je wodą rano i wypij wieczorem na noc). Oczywiście śliwki też do zjedzenia. :) Mnie bardzo pomogło, po paru dniach zaparcia przeszły i już nie wróciły.
A chleb z ziarnami robię sobie sama w domu, w maszynie do chleba. Polecam wszystkim, warte swojej ceny - no i można zrobić dokładnie taki chleb, jaki się chce ;) ja aktualnie zajadam się razowo - żytnim ze słonecznikiem i dynią i z płatkami owsianymi. Też zdrowy na trawienie :)
A zaraz zmykam do lekarza... dziś usg połówkowe :))

Do góry