reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak sobie radzicie z samotnością w ciązy??

Racja. Związki na odległość są bardzo bardzo trudne i te, w których miłość jest prawdziwa, przetrwają.
Tak, to moja pierwsza ciąża. Wszyscy mi mówią, że ruchy dziecka poczuję po 20 tyg, czyli za jakieś 2 tyg. Choć czasem zastanawiam się, czy te ruchy w jelitach to nie przypadkiem moja mała kruszynka? :-)
Mozliwe ze juz czujesz:-) ja czulam takie babelki w dole brzuszka... i jak lekko nacisnelam w to miejsce to po chwili znowu je czulam... czasem mocniej czasem slabiej... ale wiem ze to moj dzidzius:-) klade sobie reke na brzuszku i sie wslu****e:-) Moja 3 ciaza, ale ruchy dziecka czuje po raz pierwszy bo w tamtych nie doczekalam (pierwsza poronilam w 16 tyg druga w 11):-(

reklama
Chciałabym już poczuć, żeby wiedzieć na pewno, że to maluszek :-)
A jeśli chodzi o to, że to Twoja trzecia ciąża, widocznie tak musiało być, żebyś najpierw poroniła, a później bez stresu nosiła swoje wykochane maleństwo :-)
A na którego masz termin?
Bo ja na 1 maja :-D

Chciałabym już poczuć, żeby wiedzieć na pewno, że to maluszek :-)
A jeśli chodzi o to, że to Twoja trzecia ciąża, widocznie tak musiało być, żebyś najpierw poroniła, a później bez stresu nosiła swoje wykochane maleństwo :-)
A na którego masz termin?
Bo ja na 1 maja :-D
Tez sobie tak tłumacze ze widocznie tak miało byc.... rozwiodlam sie z pierwszym mezem wiec przynajmniej dziecko nie cierpialo... choc to tylko takie pocieszanie sie... ale zyc trzeba dalej. Teraz jestem szczesliwa i mam nadzieje ze tym razem bedzie wszystko dobrze z malenstwem bo bardzo je kocham i bardzo na nie czekam!!:-) Ja ma termin na 8 kwietnia:-)

to miesiąc przede mną! A duży masz już brzuszek? Bo ja to ogromny! Wszyscy się zastanawiają, czy nie przypadkiem się tam schował drugi dzidziuś, tylko na USG nie widać :p

to miesiąc przede mną! A duży masz już brzuszek? Bo ja to ogromny! Wszyscy się zastanawiają, czy nie przypadkiem się tam schował drugi dzidziuś, tylko na USG nie widać :p
Tak brzuszek mam spory juz :)) tez mi wszyscy tak mowili ze bedzie wiecej niz jedno hihi ale jest jedno... nie wiem jeszcze tylko co:-) ale moze dowiem sie za tydzien:-):-):-)

doberek wszystkim:-)
ale dzis mi sie murza usmiecha....przespalam cala nocke tylko z przerwami na siusiu:-)
normalnie szok......niepamietam juz kiedy tak spalam....dzidzia dala mi pospac jak nigdy....teraz juz sie tam rozciaga mi w brzuszku ,ale za to nocke przespalam.....:-)
jade chyba dzis po wózek dla dzidzi,upatrzylam sobie taki jeden....:cool2:

doberek wszystkim:-)
ale dzis mi sie murza usmiecha....przespalam cala nocke tylko z przerwami na siusiu:-)
normalnie szok......niepamietam juz kiedy tak spalam....dzidzia dala mi pospac jak nigdy....teraz juz sie tam rozciaga mi w brzuszku ,ale za to nocke przespalam.....:-)
jade chyba dzis po wózek dla dzidzi,upatrzylam sobie taki jeden....:cool2:
Hej Monia :-) Ja tez mam upatrzony ale z zakupem musze poczekac az sie dzidzia urodzi bo nie bede miala go jak przewiesc za granice... a tam sie przeprowadzam po porodzie:-) ze spaniem to ja dzis spacer na siusiu mialam chyba z 6 razy wiec o wyspaniu to kiepsko... zastanawiam sie kiedy moja zacznie mocniej szalec w brzuszku?? narazie to roznie z tym, czasami mocniej czasami slabiej... czasami nie czuje:-( a chcialabym juz czuc te szalenstwo...

reklama
Racja. Związki na odległość są bardzo bardzo trudne i te, w których miłość jest prawdziwa, przetrwają.
Tak, to moja pierwsza ciąża. Wszyscy mi mówią, że ruchy dziecka poczuję po 20 tyg, czyli za jakieś 2 tyg. Choć czasem zastanawiam się, czy te ruchy w jelitach to nie przypadkiem moja mała kruszynka? :-)
zapewne czujesz właśnie ruchy dziecka :)
ja jestem w 19 tygodniu, a pierwsze jakieś delikatne ruchy poczułam tydzień temu - więc w 18 tyg.
wcześniej nic mi się tam wewnątrz nie przesuwało, więc raczej trudno mówić o pomyłce, pomimo że te ruchy są bardzo delikatne.

Ostatnia edycja:
Do góry