reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak się zmienia nasza waga

reklama
mi polozna przy kazdej wizycie karze na wage wejsc :(
no ale ostatnio jak mialam +400 czy tam 300g to juz mi na wage latwiej wejsc, ja tak poprosze do koca ciazy, po porodzie od razu -12 i tylko mi 10kg zostanie- niestety tyle mialam przed ciaza :(

haha!! pomysł dobry ale chyba byłoby lepiej jakbym ominęła jabłecznik mamy, na który z ukosa zerkam.
Nie nie nie wytrzymie, do kawki będzie idealnie pasował - to ide wage schować;-)

mi polozna przy kazdej wizycie karze na wage wejsc :(
no ale ostatnio jak mialam +400 czy tam 300g to juz mi na wage latwiej wejsc, ja tak poprosze do koca ciazy, po porodzie od razu -12 i tylko mi 10kg zostanie- niestety tyle mialam przed ciaza :(
no ja pamiętam jak urodziłam pierwsze bejbe, to przywieźli mnie o 4 nad ranem na salę, a potem rano jak się obudziłam to pierwsze co to podniosłam do góry kołdrę żeby zobaczyć brzuch....no i niestety duży jeszcze był:(
z wagi zleciało tylko 7 kg:(
ale za to tydzień później znowu następne 7kg mniej, jak zeszła opuchlizna, macica się obkurczyła już trochę....
a najlepsze było to, że genialnie na wyjście małżowi kazałam przynieść spodnie, takie co to przed ciążą w nich chodziłam, no i of course się nie zapięłam!!!! pamiętam to był 16 czerwca, 40st ciepła na zewnątrz, a ja w grubym swetrze długim żeby nie było widać że mam spodnie nie zapięte hahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no przy drugim już sobie ciążowe ubrałam
haha!! pomysł dobry ale chyba byłoby lepiej jakbym ominęła jabłecznik mamy, na który z ukosa zerkam.
Nie nie nie wytrzymie, do kawki będzie idealnie pasował - to ide wage schować;-)

taaaa chowaj wagę.
ja pamiętam jak wróciłam do Polski z uk w 8mym mcu i ciocia przyniosła jabłecznik, taki pyszny (bo w uk to nie mialam co jesc , nic mi nie smakowalo hahahah i dopiero w polsce zaczelam tyć) no i ja zjadłam pół blachy tego jabłecznika!!!!! i z chęcią zjadłabym drugie pół ale głupio mi było.
przy drugiej ciąży też nie mogłam się opanować!!!!!!! ciasta, ciastka, słodycze.....snickersy tylko leciały i jabłeczniki hahahah
natomiast teraz na szczęście dopiero od tygodnia zaczynają mi smakować słodycze-tak to jest w 3cim trymestrze. ale za to mięcha się wcześniej nawcinałam więc waga i tak poszła.....

Napewno coś nie tak z tym kalkulatorem jest :angry: mi wyszło że 5 kilosów będzie więcej niż przed ciążą

no właśnie albo to pokazuje ile będzie zaraz po porodzie (ale to też zależy ile dziecko waży)
albo coś nie tak.
bo ja naprawdę po każdym dziecku 4 mce po porodzie już swoje ważyłam. a po Starszaku 6 mcy po porodzie byłam chudsza o 2 kg niż przed ciążą.
ja słyszałam że sama ciąża waży tyle co 3xwaga dziecka - tzn. dziecko 3,5 kg przy urodzeniu - powinno się przytyć 10,5 kg + kontrolny tłuszczyk 1kg. czyli 11,5kg
trzeba brać pod uwagę łożysko, macicę, wody płodowe, przyrost piersi i gromadzenie się wody w organizmie czyli opuchliznę.

ja uważam że nie ma się co martwić do 16kg.

Dziewczyny z tym kalkulatorem to chyba cos nie hallooo ,glupoty jakies podaje bo jak ja po pierwszym porodzie na porodowce zostawilam 10 kg , brzuch tez mi zaraz spadl (ale tego zostal minus wiszaca skora ) mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie :-)

reklama
Do góry